Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για την απόφαση της Εκκλησίας της Ρωσίας

Tό παλαίφατο Πατριαρχεῖο τῆς Ἀλεξανδρείας ἐκφράζει βαθύτατη θλίψη γιὰ τὴ συνοδική ἀπόφαση τοῦ Πατριαρχείου Ρωσίας περί συστάσεως Ἐξαρχίας στὰ κανονικά ὅρια τῆς δικαιοδοσίας τῆς Παλαίφατης Ἐκκλησίας τῆς Ἀλεξανδρείας, μιὰ ἀπόφαση ἡ ὁποία ἐλήφθη ἐν μέσῳ τῶν ἑορτῶν τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως καὶ τῆς θείας Ἐπιφανείας, κατά τὶς ὁποῖες προβάλλεται ὁ Βασιλεύς τῆς Εἰρήνης Χριστός.

Τὸ Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας θὰ συνεχίσει νὰ ἐπιτελεῖ τὸ ποιμαντικό του καθῆκον ἀπέναντι στὸ ἐμπιστευθέν ὑπό τοῦ Κυρίου ποίμνιό του, ὑπαγόμενο στὶς πνευματικές παρακαταθήκες τῶν μεγάλων Ἑλλήνων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, οἱ ὁποῖοι, κατά τὸν σύγχρονο Ρῶσο Θεολόγο ἀείμνηστο π. Γεώργιο Φλωρόφσκυ, ἄφησαν ἀνεξίτηλη τὴν σφραγίδα στὴν Ὀρθόδοξη Θεολογία καὶ Ἐκκλησία.

Ἡ ἀπόφαση τοῦ Πατριαρχείου Ρωσίας, θὰ συζητηθεῖ σὲ ἐπικείμενη συνεδρία τῆς Συνόδου τοῦ ἡμετέρου Πατριαρχείου, ὁπότε καὶ θὰ ληφθοῦν σχετικές ἀποφάσεις.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 30ῃ Δεκεμβρίου 2021

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ζητάει η Ρωσία στην Αφρική. Αυτός ο Πατριάρχης δεν πρέπει να είναι στα καλά του. Ζήλεψε την δόξα του Πάπα. Έτσι από χθες δεν είναι μόνο ο Πάπας Ρώμης αλλά και ο Πάπας Μόσχας. ας προσέξουν όσοι τον υποστηρίζουν γιατί σε λίγο θα γίνουν υποχείρια των ρουβλίων του και εννοώ Αντιόχεια Ιεροσόλυμα και Σία.

Ανώνυμος είπε...

Να καταδικαστεί αυτή η απόφαση. Να σταματήσουνε οι ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ να λειτουργούν με τους παρεκκλησιαστικούς της Μοσχοβίας.

Ανώνυμος είπε...

Έτρεξε η ελληνική εκκλησία να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο... Δείτε τη συνέχεια που έρχεται

Αναστάσιος είπε...

Προς: 31 Δεκεμβρίου 2021 - 8:39 π.μ

Θα υποθέσω –αν και δεν το πιστεύω- ότι η ελληνική εκκλησία έτρεξε όπως γράφεις. Για εσένα είναι το της Παλαιάς Διαθήκης «ὀφθαλμὸν ἀντὶ ὀφθαλμοῦ, ὀδόντα ἀντὶ ὀδόντος, χεῖρα ἀντὶ χειρός, πόδα ἀντὶ ποδός.» σωστό να το κάνει η Ρωσία.
Η παιδαγωγική της Ρωσικής εκκλησίας δεν έχει γνωρίσει την διδασκαλία του Χριστού. Ζει στην προ Χριστού εποχή.
Εύχομαι σύντομα να γνωρίσουν τον Χριστό οι σύγχρονοι αρχισυνάγωγοι του Κυρίλλου και με την αγάπη να διορθώσουν όσα πιστεύουν ότι είναι λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια. Θα ταπεινωθεί όπως επί μαρξιστικού καθεστώτος η Εκκλησία. θα φάει τα μούτρα της όχι μόνο στην Αφρική αλλά σε όποιο μέρος πάει παράνομα. Η εκκλησία δείχνει τα ίδια μούτρα με τον Πούτιν φίλος με την Τουρκία και κατά του δίκαιου αγώνα των κυπρίων. Ας το πάρουν χαμπάρι οι λίγοι δεσποτάδες που την υποστηρίζουν μισούνε την Ελλάδα, το έθνος και την ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...


Ας κάνει και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας την αυτοκριτική του..
Το να σου αποσκιρτούν εκατό και πλέον ιερωμένοι κάτι λέει...ή μήπως έχουν και στην Αλεξάνδρεια το αλάθητο.....!!!