Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Για την Εκκλησία του Χριστού ο Πέρσης Μαγουνδάτ είναι ο Οσιομάρτυρας Αναστάσιος. - Μητροπολίτης Χονκ Κονγκ Νεκτάριος

 Όταν ο Χοσρόης κατέκτησε τα Ιεροσόλυμα πήρε στην Περσία μεταξύ των άλλων λαφύρων και τον Τίμιο Σταυρό. Υπάρχουν πολλές ιστορίες οι οποίες διηγούνται τα πολλά θαύματα που επιτελούσε ο Τίμιος Σταυρός στην Περσία. Θαύματα που δημιουργούσαν θαυμασμό στους Πέρσες και περιέργεια να μάθουν για τον Χριστό. Από τότε ο Τίμιος Σταυρός αντιμετωπίζεται από τους υμνογράφους σαν πρόσωπο. Σαν ιεραπόστολος...

Ο Οσιομάρτυρας Αναστάσιος ο Πέρσης, ο οποίος εορτάζει σήμερα, έγινε Χριστιανός λόγω των πολλών θαυμάτων που επιτελούσε ο Τίμιος Σταυρός και τα έβλεπε με τα μάτια του.

Ήταν Πέρσης στρατιωτικός. Ονομαζόταν Μαγουνδάτ. Πολέμησε στο στρατό του Χοσρόη του Β᾽ και συμμετείχε στην κατάκτηση της Ιερουσαλήμ. Όταν επέστρεψε στην Περσία και είδε τα θαύματα του Τιμίου Σταυρού ζήτησε να μάθει περισσότερα για τον Χριστό. Πήγε στα Ιεροσόλυμα ξανά. Όχι ως στρατιώτης αλλά ως Κατηχούμενος. Βαπτίσθηκε και έγινε μοναχός. Αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα του. Συνελήφθη και μαρτύρησε μαζί με άλλους 70 Χριστιανούς.

Για την Εκκλησία του Χριστού ο Πέρσης Μαγουνδάτ είναι ο Οσιομάρτυρας Αναστάσιος. Ο μεταστραφείς στον Χριστιανισμό λόγω των θαυμασίων του Τιμίου Σταυρού!

Μητροπολίτης Χονκ Κονγκ Νεκτάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: