Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – 30 χρόνια διακονίας» στο Μέγα Ρεύμα

  Η Κοινότητά Μεγάλου Ρεύματος, στην Πόλη, θέλοντας να ανακαλέσει στη μνήμη της την εξαιρετικά σημαντική επέτειο των τριάντα ετών ευκλεούς Πατριαρχίας του Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχη της, οργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης, 10 Φεβρουαρίου, στην Κοινοτική της Αίθουσα, προβολή κινηματογραφικού αφιερώματος, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – 30 χρόνια διακονίας». Το αφιέρωμα αυτό ήταν στην αγγλική γλώσσα και προβλήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η κ. Ντόρα Διακρούση, μέλος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας, ο κ. Γεώργιος Παπαλιάρης, Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της, και η δρ. Φλώρα Καραγιάννη, βυζαντινολόγος, η οποία μαζί με τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη Χρυσαυγή είχαν επωμισθεί την επιμέλεια του αφιερώματος, που έγινε με γενναία χορηγία της Αδελφότητας Οφφικιαλίων «Παναγία η Παμμακάριστος».

Στο κινηματογραφικό αυτό αφιέρωμα, διαρκείας 45 λεπτών, μιλούν με πολύ επαινετικά λόγια για την προσωπικότητα και την Πατριαρχία του Αρχηγού της Ορθοδοξίας, ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Justin Welby, ο Αρχιραββίνος Arthur Schneier, από τις Η.Π.Α., η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αμερικής Joe Biden, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Antonio Gutterres, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Αμερικής Al Gore και ο Δήμαρχος της Μεγαλοπόλεως (İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı) Ekrem İmamoğlu.

Η προβολή του αφιερώματος πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο, λόγω της συνεχιζόμενης πορείας της πανδημίας, αναμεταδόθηκε όμως ζωντανά από την επίσημη σελίδα facebook του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έτσι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν πάρα πολλοί.


Την εκδήλωσή τίμησαν με την υψηλή παρουσία τους ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, περιστοιχούμενος από μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και από μέλη της σεβασμίας Ιεραρχίας του Θρόνου στην Τουρκία, ο Οσιολ. Ιερομόναχος κ. Hovagim Seropyan, εκπρoσωπώντας τον Μακ. Πατριάρχη των Αρμενίων της Τουρκίας, ο Σεβ. Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης κ. Yusuf Cetin, ο Θεοφιλ. Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος κ. Massimiliano Palinuro, ο Σοφολ. Αρχιραββίνος της Τουρκίας κ. İsak Haleva, Δήμαρχος Μεγαλοπόλεως κ. Ekrem İmamoğlu, με τη σύζυγό του κ. Dilek, οι κυρίες Daria Darnell, Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α., και Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενος της Ελλάδας, και ο κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση κατέκλεισε ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε και ευλόγησε όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: