Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

«χριστιανικοί» θεατρινισμοί

«Εγγίζει μοι ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσι με τιμά· 
η δε καρδία αυτών πόρρω απέχει απ' εμού.
Μάτην δε σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας, εντάλματα ανθρώπων» 
(Ησ. κθ' 13, Ματθ. ιε' 8).

Τελικά «είμαστε χριστιανοί;»
Α.Κ.Κ.

Στην φωτογραφία αυτή (πηγή: in.gr)  παιδιά στρυμωγμένα στο καταφύγιο σε παγκάκια, με τον φόβο ζωγραφισμένο στα μάτια τους, περιμένοντας να σταματήσει ο τρομακτικός ήχος των οβίδων.







16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φθηνή προπαγάνδα σου δεν πιάνει κύριε Κωστόπουλε. Την υποκρισία να την αναζητήσεις κυρίως σε εκείνους τους εκκλησιαστικούς ταγούς που ορκίσθηκαν κατά την ιερή στιγμή της χειροτονίας τους να προασπίζουν την Ορθοδοξία και τους κανόνες και αυτοί πράττουν το εντελώς αντίθετο.
Χρόνια τώρα τους υμνεις και τους προβάλλεις. Δεν πείθεις.

Ανώνυμος είπε...

Κατάπτυστο κείμενο, μεροληπτικό.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε! αλλά με ηγεσίες σκάρτες που μόνο τον λαό δεν υπολογίζουν!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ προτρέχεις ιστολόγε. Η τελική κρίση ανήκει πρώτα στο Θεό και μετά στην Ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Καμία φωτογραφία με τα παιδάκια της βομβαρδισμενης από το ΝΑΤΟ Σερβίας, όπως και του Ιράν θα βάλετε;

Ανώνυμος είπε...

Η χρήση της θρησκείας ως εργαλείο για επίτευξη στόχων.

Ανώνυμος είπε...

"Μή κρίνετε ίνα μή κριθήτε".

(Ματθ. 7, 1)

Ο Κύριος θα μάς κρίνη όλους, και τον εικονιζόμενο που προσκυνά, και τον ιστολόγο και τον σχολιαστή, και δέν γνωρίζουμε ποιά θα είναι η κρίση του.
Καλύτερα είναι να λέμε "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον πρώτα εμένα και κατόπιν τον εικονιζόμενο".

Αναστάσιος είπε...

Προς «αδελφούς εν Χριστώ» που μου αφιέρωσαν σχολιασμούς:
«και ο κρίνων κρίνεται».
Εσείς και εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ Αναστάσιε,
η ανάρτησή σου αυτή φθάνει για να αποκαλυφθεί ο βόρβορος της -με χριστιανικό ένδυμα ενδεδυμένης- κακίας. Νομίζω ότι και το παλαιοκομματικό ΚΚΕ ωχριά μπροστά στην πώρωση κάποιων που θέλουν να ονομάζονται Χριστιανοί. Τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς...
w

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε Κωστόπουλε να αφυπνίζεις συνειδήσεις «ψευτοχριστιανών» της καλοπέρασης. Μπορεί να βοηθήσεις να βρουν τον δρόμο έστω και ελάχιστοι. Ο μισθός σου θα είναι μεγάλος.
Ευτυχώς που υπάρχει και το blog αυτό.
Κατερίνα

Ανώνυμος είπε...

Ας αναρρωτηθούμε ποιός είναι ο Χριστιανός και πόσο μοιάζουμε.
Ποιός από μας μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι αληθινός Χριστιανός; Όταν καθημερινά με τη ζωή μας και μόνο, βλασφημείται το όνομα του Κυρίου;

Ανώνυμος είπε...

Προτεστάντικου τύπου άρθρο.
Δεν υπάρχει όριο στην αμαρτία, ώστε από ένα σημείο και κάτω να είσαι δίκαιος. Μόνο αρχή στη μετάνοια. Και δεν ξέρεις πότε ξεκινάει για τον καθένα.
Κανείς δεν δικαιώνεται ενώπιον του Θεού; Ιδίως όποιος δείχνει με το δάκτυλο.
Και αν έχει πολιτική χροιά το άρθρο, τουλάχιστον να μαστε σε ισορροπία. Καλύτερες εικόνες είχε το Ιράκ; Το γκουαντάναμο; Η Συρία; Ή ήταν δίκαιες αυτές οι εισβολές! Για να μην πω για Γιουγκοσλαβία... Έλεος πια! Δουλεύει ο διάβολος με τους ισχυρούς της γής και εμείς χορεύουμε.
Όσο για το θρησκευτικό μανδύα... εμείς τι να πούμε; Δε θυμάστε την επιχείρηση "κλάδος ελαίας", όταν ο Πατριάρχης ευλογούσε τις εισβολές του Ερντογάν; Αυτός ήταν ευλογημένος πόλεμος.
Πολύ ωραία είχε γράψει ο Μίκης, για αντίστοιχο θέμα: αν πονέσει μαύρος, Έλληνας, Ινδός, τί με νοιάζει εμένα ας νοιαστεί ο Θεός!!

Ανώνυμος είπε...

Στο βωμό των συμφερόντων του Πούτιν δυστυχώς την πληρώνει πάντα ο άμαχος λαός.

Ανώνυμος είπε...

Ως αναγνώστης προτιμώ 11,36 ένα προτεσταντικό κατά την προσωπική σου κριτική άρθρο από έναν διάλογο τύπου Θεού και Αδάμ που κάνεις και εσύ εδώ.
Εξεγείρατε τους Χριστιανούς μαχητές κ. Κωστόπουλε και σκιαγραφείστε τους θεομπαίχτες πολιτικούς τύπου κομουνιστή Πούτιν για να ξυπνήσουνε από την χειμέρια νάρκη οι χριστιανοί της φακής.

Ανώνυμος είπε...

Άσε τα "βαρύγδουπα" περί "χριστιανών της φακής" 12:32. Οι σωστοί χριστιανοί φροντίζουν να είναι όσο γίνεται πιο αμερόληπτοι σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην πέφτουν θύματα της κατεστημένης αντιρωσικής προπαγάνδας αλλά να λαβαίνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους του ζητήματος.

Ανώνυμος είπε...

Προτεσταντικό; Ελαφρύ. Μάλλον προπαγανδιστικό, αντίστοιχο των "ανθρωπιστικών" πολέμων των συμμάχων μας ή του μεσσιανικού ρωσοεπεκτατισμού ...Άσε τους κριτές παντώς είδους... Ισχύει το γιάπικον 《Στη ζωή μου έχω περάσει από φρικτές καταστάσεις, μερικές από τις οποίες μάλιστα συνέβησαν και στην πραγματικότητα...》 Mark Twain.
Κλάδος ελαίας;; Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί..