Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ κ.κ. ΑΝΔΡΕΑ!

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ κ.κ. ΑΝΔΡΕΑ!
 
Με μεγάλη επιτυχία και πολυπληθή παρουσία φίλων της Β. Ηπείρου απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας τιμήθηκε η επέτειος υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στο ακριτικό Δελβινάκι. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τελέστηκε αρχικά μνημόσυνο για τους πρωτεργάτες εκείνου του ηρωϊκού αγώνα, τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό και τους σύγχρονους εθνομάρτυρες Αριστοτέλη Γκούμα και Κωνσταντίνο Κατσίφα.


Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως και πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΑ κ. Ανδρέας εκφώνησε σύντομη ομιλία για την επέτειο των 108 χρόνων από τον αυτονομιακό αγώνα και 100 χρόνων από τη γέννηση του αείμνηστου Σεβαστιανού. Στηλίτευσε την σιωπή όλου του πολιτικού κόσμου, ζήτησε για άλλη μία φορά την ομοψυχία των Βορειοηπειρωτών και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες και ο αγώνας για τα δικαιώματα και τα δίκαια του Ελληνισμού στη Β. Ήπειρο θα συνεχιστούν.
Τέλος, τελέστηκε τρισάγιο στο μνήμα του Μητρ. Δρυϊνουπόλεως Βασιλείου, εκ των πρωτεργατών του αγώνα του 1914, το οποίο βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού στο Δελβινάκι.
 
15/5/2022, ΣΦΕΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: