Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Αργολίδος: “Υπάρχει μία μεγάλη πληγή μέσα στην Εκκλησία που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού”

"Θέλω να το τονίσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου οι άνθρωποι να μην ξεγελιούνται. Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση δεν υπάρχει αγιότητα υπάρχει αγυρτεία"

 Μετά την χθεσινή εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας και αναφερόταν στους ψευδοπροφήτες που υπάρχουν εντός της Εκκλησίας προσωπική παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» και τον Βασίλη Ζωή.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως «πάντοτε στο χώρο της εκκλησίας αλλά και έξω επειδή οι άνθρωποι έχουν αγωνία για το μέλλον τους και για το τι θα συμβεί όπως με τα θέματα υγείας ή θα τρέξουν στο μέντιουμ και στο μάγο ή υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις αυτές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και παριστάνουν τους αγίους και τους προφήτες αναστατώνοντας τον κόσμο».

«Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορονοϊό και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», επεσήμανε ο ιεράρχης.

Πρόσθεσε δε «ένας άγιος ποτέ αν έκανε ένα θαύμα δεν θα το διαφήμιζε. Ο ίδιος ο Χριστός πολλές φορές έλεγε στους θεραπευμένους μην το πεις πουθενά. Το βασικό λοιπόν των αγίων είναι η ταπείνωση. Δεν είναι η διαφήμιση και δεν είναι η προπαγάνδα. Όταν λοιπόν σε αυτόν τον χώρο δήθεν γίνονται θαύματα κάθε μέρα, πηγαίνουν τηλεοράσεις και το δείχνουν παντού και υπάρχει μάλιστα μονίμως και κανάλι που δείχνει την κατάσταση αυτή, προφανώς καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι απαράδεκτο».

Αναφερόμενος στο ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο ακριβώς, ο μητροπολίτης Αργολίδος σημείωσε πως μπορεί να είναι ο εγωισμός. «Εγώ δεν ήμουνα τίποτα και τώρα έχω γίνει πνευματικός σταρ και έτσι η φιλοδοξία μας και ο εγωισμός μας μπορούν να κάνουν τα χειρότερα. Βέβαια, όταν πηγαίνει τόσες χιλιάδες κόσμος εκεί πέρα, συγγνώμη δεν υπάρχει οικονομικό όφελος;», αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο ο κ. Νεκτάριος.

Σκιαγραφώντας το προφίλ αυτών των ανθρώπων, ο ιεράρχης υπογράμμισε πως «αυτοί έχουν ένα ύφος αγίου με ένα σύνδρομο αγγελισμού. Οι χριστιανοί δεν έχουν κριτήρια πνευματικά να καταλάβουν αν ένας είναι πραγματικά άγιος ή αγύρτης. Τρέχουν σε αυτόν, εκείνος τους λέει και καμία προφητεία που καμιά φορά βγαίνει και κάτι, οπότε οι άνθρωποι προσκολλώνται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν τις σέκτες οι οποίες αποκτούν οπαδούς. Εκεί που βλέπετε έναν παπά, έναν ιερωμένο, έναν μάγο να έχει οπαδούς, αυτό δεν είναι στο πνεύμα του Χριστού και είναι πλέον σέκτα. Ο πιστός πρέπει να ακούει την εκκλησία, την σύνοδο και όχι τον κάθε αγύρτη», διευκρίνισε.

Παράλληλα, τόνισε πως «έχω απογοητευτεί γιατί έχω πλησιάσει μερικούς ανθρώπους να τους εξηγήσω μερικά πράγματα και δεν θέλουν να με ακούσουν. Εγώ στην ζωή μου είχα την μεγάλη ευλογία να γνωρίσω πραγματικούς αγίους όπως τον Παΐσιο και τον Εφραίμ. Τους γνώριζα από τα παιδικά μου χρόνια και ξέρω τι σημαίνει άγιος και ας μην σου κάνουν θαύματα αφού δεν ήταν θαυματοποιοί αλλά είχαν ένα άλλο ήθος. Για αυτό θέλω να το τονίσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου οι άνθρωποι να μην ξεγελιούνται. Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση δεν υπάρχει αγιότητα υπάρχει αγυρτεία».

«Χθες ένα πούλμαν πήγε εκδρομή και μου είπαν ότι θα περάσουν και από το Λυκαβηττό. Ενώ εγώ τους είπα στον Λυκαβηττό δεν θα πάτε τελικά αυτοί πήγαν. Δηλαδή τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε ότι εδώ υπάρχει κίνδυνος, πλάνη και εκμετάλλευση».

ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή οι οποίες είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα δηλώνει ο ιεράρχης.

«Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω γιατί είμαι αγανακτισμένος. Εδώ υπάρχει και ποινική διάσταση που θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί για εμένα δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όταν λέει κάτι η εκκλησία και έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτεία για κάποιο θέμα αμέσως όλοι αντιδρούν. Γιατί όμως η πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και απειλούν χωρίς να θέλω να πω ονόματα».

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ

Υπάρχει ένας επίσκοπος στην Κύπρο που μας έχει τρελάνει με τις προφητείες του που δεν είναι και καμία σωστή σημειώνει ο κ. Νεκτάριος.

«Όλοι ακούν τον επίσκοπο αυτό και δεν ακούν την εκκλησία. Έχει αναστατώσει οικογένειες, έχει αναστατώσει κόσμο, πέθαναν άνθρωποι στον κορονοϊό με τους αντιεμβολιαστές παπάδες και δεν θέλουν να ακούσουν μερικοί άνθρωποι», κατέληξε φανερά ενοχλημένος ο μητροπολίτης.

Παρακολουθήστε τα όσα αποκαλυπτικά ανέφερε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος

Πηγή:  orthodoxiainfo

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Από ότι είδα και ξεχώρισα…
=============================
Ζηλεύουν και οι Αρχιερείς ; Στό στόχαστρο τώρα και ο άγιος παπάς των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβητού!
Δεν μπορούν να ησυχάσουν κάποιοι άνθρωποι βλέποντας την άνθηση και το έργο

του ιερέως του Λυκαβητού καί είναι σαν να λένε: « Γιατί σ΄ αυτόν τόσος κόσμος, καί όχι σέ μάς;»
Δεν γνωρίζουμε τον π.Δημήτριο,γνωρίζουμε όμως την δολιότητα και την
πνευματική αφασία των κατηγόρων του...

Τουλάχιστον όσοι είστε στην Αθήνα, κάντε τον κόπο να πάτε για ένα διάστημα στο ευλογημένο
μέρος των Αγίων Ισιδώρων και θα αποκτήσετε προσωπική πείρα για το ποιός είναι, καί τι...
Και μετά πάτε και στα μέρη όσων τον βρίζουν!

Και επιτέλους με Σταυρό τους σταυρώνει όχι με κανένα… μαντζούνι, είχε πει κάποτε
ο μακαριστός Χριστόδουλος στους κατηγόρους του π. Δημητρίου που από τότε τον κυνηγούσαν και τον διέβαλαν!

https://www.agioi-isidoroi.gr
http://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/2676-zileyoun-tora-kai-oi-arxiereis-sto-stoxastro-kai-o-agios-papas-ton-agion-isidoron-lykavitoy

Ιερομνήμων

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ιερομνήμων 9:39

Όπως σωστά γράφει ο Σεβ. "«ένας άγιος ποτέ αν έκανε ένα θαύμα δεν θα το διαφήμιζε. Ο ίδιος ο Χριστός πολλές φορές έλεγε στους θεραπευμένους μην το πεις πουθενά. Το βασικό λοιπόν των αγίων είναι η ταπείνωση."

Στην εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβητού μόνο ταπείνωση δεν υπάρχει. Όσες φορές άκουσα από περιέργεια τον π. Δημήτριο από τα live που κάνουν, διέκρινα ένα λόγο χωρίς πνευματικότητα, πολλά φρου φρου και αρώματα. Μακρόσυρτες ακολουθίες και ομιλίες, ψαλμωδίες με echo και βάθος για καλύτερο feeling του πιστού.

Δείτε και αυτό

https://www.ellinikahoaxes.gr/2022/04/01/fact-check-man-with-walking-disability-walks-after-blessing-from-priest-dimitris-loupasakis-missing-context/

Ο άνθρωπος και ο περίγυρός του απλά εκμεταλλεύονται τη πίστη των ανθρώπων.