Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-BABY PARKING (Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΣΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ - Εγγραφές παιδικού Εγλυκάδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-BABY PARKING

 (Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)

ΣΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ 

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ άρχισαν οι εγγραφές στο Παιδικό Σταθμό και baby parking της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών στην ενορία Εγλυκάδος . Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610-220383.



18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Baby parking! Όριο δεν υπάρχει στην κατηφόρα τελικά.
ΓΔΜ

Ανώνυμος είπε...

Τί τίτλος είναι αυτός.
baby parking...
Υποτιμητικό για τους γονείς.

Ανώνυμος είπε...

Baby parking!
Έτσι το γνωρίζει ο κόσμος. Έτσι μας το δίδαξαν στο σχολείο οι δάσκαλοι μας. Την κατηφόρα να την ψάξεις στην εκπαίδευση και όχι στον όρο. Το παιδί μου το πηγαίνω σε ένα σταθμό που δεν είναι εκκλησιαστικός αλλά ιδιωτικός. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ στην Καλαμάτα.
Συγχαίρω την υπεύθυνη εκκλησιαστική αρχή για αυτή πρωτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

Το παιδί μου το στέλνω σε Baby Parking στην Πάτρα με αυτό τον τίτλο. Γιατί νιώθει έκπληξη ο ΓΔΜ. Πως έπρεπε να το ονομάσει η Εκκλησία. Από το να κάνει κριτική να μας προσφέρει την λύση κατά το ελληνικό.
Π. Π. εκπαιδευτικός

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν αντέχουν μεγαλύτερο ωράριο οπότε είναι αναγκαία η μετατροπή των σταθμών σε baby parking, γιατί μας βολεύει ως γονείς. Η εκκλησία ακούει τις αγωνίες μας και μας εξυπηρετεί. Το πρόβλημα το έχουμε οι γονείς και όχι οι κατά επίφαση επαΐοντες.

Ανώνυμος είπε...

Γελάω! Γελάω! Γελάωωωωωω! Γιατί διαβάζω ότι στο τάδε συνέδριο ή ομιλία ή κατασκήνωση η εκδήλωση θα υπάρχει Baby parking. Τώρα τους έπιασε το κόψιμο μερικών …..
Σε εκδηλώσεις νέων οικογενειών αυτό κάνουν. Μαζεύουν τα παιδιά και τα απασχολούν δημιουργικά. Δεν θέλω να συνεχίσω γιατί θα πω βαριές κουβέντεςγιατί θα πάρω κατηφόρα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν τα αφήνω στην γιαγιά είναι «Υποτιμητικό για τους γονείς» για μένα που έχω παιδιά και δεν έχω γονείς και πεθερικά στην πόλη που μένω δεν είναι υποτιμητικό αλλά χρήσιμο. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα αν είναι υποτιμητικό αυτό έλα να μου δώσεις τον μισθό που παίρνω και θα καθίσω κοντά στα παιδιά. Εύκολο να μιλάς αν δεν έχεις παιδιά. Το ολοήμερο σχολείο είναι υποτιμητικό;

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος υποτιμά και υποβιβάζει την προσπάθεια. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο άστοχη χρήση της Αγγλικής που εν προκειμένω δεν είναι κατώτερη του αποδιδόμενου, ειναι δυσφημιστική…
Κρίμα…

Ανώνυμος είπε...

Το εύκολο για τους κληρικούς είναι ο ακτιβισμός, το δύσκολο η χριστιανική μαρτυρία.
Ιφ

Ανώνυμος είπε...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Αυτοί που κτυπάνε με τα σχόλια ας φτιάξουν έναν παιδικό σταθμό να δουν την γλύκα. Αν η ζήλια ήταν ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια προσφέρει στην οικογένεια τις υπηρεσίες του ο σταθμός αυτός. Η ενορία της Εγλυκάδας πάντα υπήρξε υποστηρικτική στην ελληνορθόδοξη οικογένεια. Ευγνωμονώ τον π. Κωνσταντίνο και τις εργαζόμενες για τα όσα πρόσφεραν στα παιδιά μου και στην οικογένειά μου.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλοί (ανωνύμως βέβαια) έσπευσαν είτε να υπερασπιστούν το συντάκτη της ανακοινώσεως είτε -κυρίως αυτό- να μου επιτεθούν διδάσκοντάς με πολλά και διάφορα διευκρινίζω ότι το σχόλιό μου αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την επιλογή του όρου baby parking. Και εξηγούμαι:
1. Πλείστοι εξ ημών παρουσιαζόμαστε ως γλωσσαμύντορες δοθήσης ευκαιρίας και μη. Εδώ χρειαζόταν η επιλογή αγγλικού όρου;
2. Κάποιοι δηλώνουν ότι ο όρος είναι διαδεδομένος και άρα δόκιμος. Η επανάληψη καθιστά κάτι δόκιμο και αποδεκτό; Προσωπικά, αν και διαβάζω πολλά, τον συναντώ πρώτη φορά. Αντιθέτως σε εκδηλώσεις όπως αυτές της Χρ. Εστίας Πατρών βλέπω τη σημείωση: [Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα υπάρξει απασχόληση (ή φύλαξη) των παιδιών].
3. Ο όρος parking εμπεριέχει κάτι υποτιμητικό τόσο για το ίδιο το παιδί όσο και για το έργο που επιτελείται από τη συγκεκριμένη δομή. Είναι αυτό επιθυμητό; Μήπως να γράψουν και οι παιδίατροι στις ταμπέλες τους "baby service" ;
4. Επειδή τυγχάνω δάσκαλος και διευθυντής δημόσιου σχολείου επί 15ετία γνωρίζω ότι στην αργκό των δασκάλων η έκφραση "παρκάρισμα του παιδιού" είναι εξόχως υποτιμητική. Κάνω λάθος;
5. Η έκφραση Baby Parking ακολουθούμενη από το "Η μητέρα Εκκλησία" ξεπερνά τα όρια του φαιδρού και αγγίζει τα ανθρωπολογικά όρια του βλάσφημου. Φανταστείτε την πινακίδα "Κοιμητήριον Η χωματερή"
Αυτά είχα -με την ευθύνη του ενυπόγραφου σχολίου και όχι του εν ανωνυμία δήγματος- να δηλώσω διευκρινιστικά.
Ο εορτάζων Άγιος (που πλήρωσε τη θέλησή του να μιλά με το κεφάλι του) βοήθεια σε όλους μας.
ΓΔΜ

Ανώνυμος είπε...

Εν σε γνωρίζω κ. ΓΔΜ καλό είναι όταν πιάνεις το πληκτρολόγιο μα μην γράφεις όταν παίρνεις ανάποδες. Ας έγραφες τα όσα έγραψες στο δεύτερο σχόλιο από την αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το δεύτερο σχόλιο του ΓΔΜ.
Όντως, εμείς οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές λέμε στις συνεδριάσεις "εδώ δεν είναι baby parking!" υπονοώντας ότι εδώ (στο σχολείο) κάνουμε δουλειά και μάλιστα σοβαρή.

Έπρεπε να γίνει η διευκρίνιση.
Αλλά και εμείς οι σχολιαστές ...
Το όπλο στο χέρι για να στοχεύσουμε όποιον διαφωνούμε ή όποιον νομίζουμε ότι διαφωνούμε.

Καλή επιτυχία στη Μητρόπολη Πατρών!
Να είναι πάντα μπροστά από τις εξελίξεις!
v

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η προσφορά της ενορίας Εγλυκάδος και της Μητροπόλεώς μας.
Τα αρνητικά σχόλια ο Θεός τα κάνει θετικά. Διαφημίζουν τον εξαιρετικό ιστορικό αυτό παιδικό σταθμό.
π. Α.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δύο νόμιμες άδειες ο παιδικός της εκκλησίας.
Η πρώτη ως παιδικός -βρεφονηπιακός
και η δεύτερη ως BABY PARKING απο το υπουργείο Παιδείας
και την διεύθυνση της Πάτρας.
Τα παράπονα σας στο υπουργείο Παιδείας. ΓΔΜΑΡ.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από την απάντηση στο σχόλιο 4.18 ο κ. Διευθυντής του Σχολείου να ζητήσει τα έγγραφα και να διαμαρτυρηθεί αρμόδια στο Υπουργείο του οποίου είναι υπάλληλος και να τους κάνει γνωστό «ότι στην αργκό των δασκάλων η έκφραση "παρκάρισμα του παιδιού" είναι εξόχως υποτιμητική» και να το τονίσει εμφατικά ότι «ξεπερνά τα όρια του φαιδρού και αγγίζει τα ανθρωπολογικά όρια του βλάσφημου» για να κάνουν τις απαιτούμενες διορθώσεις στο Υπουργείο Παιδείας.
Ελπίδα Πανουργιά