Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο ακοίμητος φύλακας στα ιερά σεβάσματα των πατέρων μας.

 Αγαπητοί επισκέπτες του Ιστολογίου, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παραμένει ακλόνητος, εδραίος, αμετακίνητος, άκαμπτος, είναι ο ακοίμητος φύλακας στα ιερά σεβάσματα των πατέρων μας.
Παναγιώτατε πάτερ και δέσποτα, συνεχίστε να αίρετε με υπομονή, και πνευματική ευρωστία τον Σταυρό της Πατριαρχείας Σας, τον σταυρό της Ρωμιοσύνης, συνεχίζοντας με νεανικό σφρίγος να φέρετε στους ώμους σας όλη την οικουμένη, στηριζόμενος στο «θεμέλιον… ος εστιν Ιησούς Χριστός».
Εμείς ως ταπεινοί κυρηναίοι, δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό για τον Οικουμενικός μας Πατριάρχης.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

"Πηγαίνω στις ερειπωμένες χριστιανικές εκκλησίες στα μέρη της Μικράς Ασίας, στον Πόντο κ.λπ. Ζητώ την άδεια των αρχών και τελώ λειτουργίες... Όμως έρχονται κάποιοι και μας πετούν αυγά, πέτρες και μας διώχνουν.
Μας λένε:
-Φύγετε, δεν υπάρχουν εδώ χριστιανοί.
Τους απαντώ:
Και βέβαια υπάρχουν.... Εκατομμύρια είναι θαμμένοι κάτω απ' τα πόδια σας, σ' αυτά εδώ τα χώματα. Και περιμένουν να ακούσουν από εμάς το Αιώνια σας η μνήμη, Χριστός Ανέστη..."
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά στην ΕΡΤ 1.  Από 27,40 έως 32,35

10 σχόλια:

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Αγαπητοί αδελφοί και πατέρες, και επισκέπτες του Ιστολογίου του αγαπητού Αναστ'ασιου, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παραμένει ακλόνητος, εδραίος, αμετακίνητος, άκαμπτος, εν σειρά εσφαλμένων και ανορθόδοξων δηλώσεων και πράξεων του, είναι ο εν υπνώση φύλακας στα ιερά σεβάσματα των πατέρων μας.

Ευχόμεθα βεβαίως να εξέλθει εκ του ύπνου που έχει περιέλθει δια το καλόν της οικουμενικής (και ουχί οικουμενιστικής) Ορθοδοξίας και της σωτηρίας της ψυχής του. Κύριος να φωτίζει ολούθε.

Καλή Παναγιά!

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
Σέ εὐχαριστῶ πολύ γιά αὐτή τήν ἀνάρτηση μέ τόν Οἰκομενικό Πατριάρχη μας κκ Βαρθολομαῖο καί γιά τά ὡραῖα σχόλιά σου, τά ὁποῖα προσυπογράφω.
Εἶναι ὄντως μεγάλος Πατριάρχης μέ σθένος καί ὅραμα, γι' αὐτό δέν πρέπει νά τόν πετροβολοῦμε, ἀλλά νά προσευχόμεθα στόν Πανάγαθο Θεό καί Δομήτορα τῆς Ἐκκλησίας νά τόν ἁγιάζει, νά τόν φωτίζει, νά τόν ἐνδυναμώνει, νά τοῦ χαρίζει ὑγεία γιά νά ὀρθοτομεῖ πάντοτε τόν Λόγον τῆς Ἀληθείας καί νά ποιμαίνει τήν Ἐκκλησία Του κατά τό ἅγιον θέλημά Του.
Μέ πολλή ἀγάπη Χριστοῦ καί εὐχές
π. Νικόλαος

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που γράφεις κ. Ρόδη. Ο Ιστολόγος τα γράφει μια χαρά. Ο Βαρθολομαίος είναι ένας θησαυρός που μας χάρισε ο Χριστός μας για την δόξα της Εκκλησίας Του.
Ως λαός ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να δούμε τους ευεργέτες μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαρθολομαίος έχει επίμονα εργαστεί προκειμένου να λύσει μία σειρά προβλημάτων του Πατριαρχείου, αναφορικά με τη λειτουργία του και ειδικά σε ότι αφορά την επαναλειτουργία παραδοσιακών τόπων χριστιανικής λατρείας στην Τουρκία. Ανακαίνησε όλους τους ναούς στην Κωνσταντινούπολη και κληρικοί τελούν την Θεία Λειτουργία. Κανένας άλλος Πατριάρχης δεν εργάσθηκε σε αυτόν το τομέα. Επίσης έχει εργαστεί συστηματικά για την προώθηση της ενότητας των Ορθόδοξων εκκλησιών και αποτελεί δική του μεγάλη επιτυχία η διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου το 2016 στην Κρήτη.
Μπορεί να συζητήσει με όλους τους ηγέτες οι οποίοι αναγνωρίζουν την αξία του μιλάει επτά γλώσσες: ελληνικά, τουρκικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και λατινικά.
Ο Θεός να του χαρίζει μακροημέρευση για το καλό της Ορθοδοξίας μας και της οικουμενικής Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Ας διαβάσουν τις δηλώσεις του Πατριάρχη και αν τολμούν ας τον κρίνουν που ανοίγει Εκκλησίες στα διάφορα μέρη της Τουρκίας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν για κατανάλωση των εσφαλμένων απόψεων τους ορισμένοι νεροκουβαλητές των τουρκικών θέσεων από εχθρότητα στην δράση του Βαρθολομαίου. Ο Κωστόπουλος καλά τα έγραψε. Ας διδαχθούν από τα λόγια του οι αβελτίωτοι.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα λίγες από της αναρτήσεις σας στο ιστολογιό σας κ. Δημήτριε Ρόδη και κατάλαβα πολλά για τις απόψεις σας. Είστε σε πολλά αντίθετος από τις αποφάσεις της Εκκλησίας και μάλιστα τις Συνοδικές. Το είπατε το ποίημά σας όπως και άλλες φορές. Δεν μας είπατε όμως την άποψή σας σε αυτά που ο Ιστολόγος ‘’Αναστάσιος’’ επικεντρώνει.
Είστε αντίθετος με το άνοιγμα των Ιερών Μονών και των Ναών το οποίο με κόπους πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος;
Το να κατηγορείς είναι εύκολο το να οικοδομής δύσκολο.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον Θεό για το δώρο να μας χαρίσει Πατριάρχη με χαρίσματα πλούσια όπως ο Βαρθολομαίος.

Ανώνυμος είπε...

Την καρυδιά με τα καρύδια πετροβολούν έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Η πετριές δεν φτάνουν στο ύψος του πατριάρχη και η λάσπη λερώνει τα μούτρα τους επιστρέφοντας ως μπούμερανγκ.

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Στόν αγαπητό π. Νεόφυτο, θα ήθελα να ειπώ με πολύ αγάπη, πως είμαι πιο ''Συνοδικός'' απο τον οποιοδήποτε.

Και αυτό γιατί δεν κοιτώ μόνο τι φρόνησε ενα πρόσωπο, ή ενα μόνο πατριαρχείο... όταν αυτό μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, εξετάζω τι φρονεί διαχρονικά το σύνολο των Συνόδων και των Πατριαρχείων, καθώς λέγει και συμβουλεύει ο μεγάλος σοφός και Διδάσκαλος και Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.

«Οὐ μέλει ημῖν τί εἶπον, ἢ τί ἐφρόνησαν μερικοὶ Πατέρες. ᾿Αλλὰ τί λέγει ἡ Γραφή, καὶ αἱ Οἰκουμενικαὶ Σύνοδοι, καὶ ἡ κοινὴ τῶν Θεούμενων Πατέρων δόξα...» ~ Ιερό Πηδάλιο, Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης

Στίς γνωστές απόψεις λοιπόν του Πατριάρχη μας, περί άλλων ''εκκλησιών'' και περί του ''Παναγιωτάτου'' Πάπα Ρώμης, έχουμε ΣΥΝΟΔΙΚΑ και Πατριαρχικά λάβει την Αλήθεια.

''Ἡ Μία Ἁγία Καθολικὴ (Ὀρθόδοξος) καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία κατέκρινε τὸν Παπισμὸν ὡς αἵρεσιν, καὶ τοὺς ὀπαδοὺς ταύτης παπικοὺς ὡς αἱρετικούς...''

- Ἀπόσπασμα Ἐγκυκλίου Ὀρθοδόξων Πατριαρχῶν 1848, Μ. 385

Εύχεστε!


Ανώνυμος είπε...

Εύγε κύριε Ρόδη. Πολύ καλή η απάντησή σας.