Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών

Με την βοήθεια του Τριαδικού Θεού και την άμετρη αγάπη των ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών, την αγαστή συνεργασία των μελών του Εκκλησιαστικού συμβουλίου, αλλά και την άοκνη προσπάθεια του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιωτάτου Πρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Τσαγκάρη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης και αγιογράφησης της ξυλόγλυπτης Ωραίας Πύλης και περατώθηκαν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού και εξωτερικού βαψίματος του ως άνω Ιερού Ναού. 




Ο Ιερός Ναός βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο εκπάγλου καλλονής, ενώ απέχει οδικώς 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλεως των Πατρών. Από το 1972 καλύπτει τις Λατρευτικές ανάγκες των πιστών που κατοικούν στον περιαστικό οικισμό της Καρυάς που βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο 250-350 μέτρων στις δυτικές απολήξεις του Παναχαϊκού όρους και στα ανατολικά της πόλεως των Πατρών. 

Κάθε Κυριακή τελείται η Θεία Λειτουργία, ενώ οι πιστοί απολαμβάνουν υπέροχους ύμνους που αποδίδονται υποδειγματικά από τον Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Πρίτση και τον Λαμπαδάριο κ. Αλέξιο Γαλάνη. Μετά το πέρας της Ακολουθίας προσφέρεται κέρασμα για όλους τους πιστούς στο Πνευματικό κέντρο του Ναού. Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που συμμετέχουν στις Πνευματικές συνάξεις μελέτης της Αγίας Γραφής που γίνονται κάθε Τετάρτη στις 04:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Κάθε Σάββατο στις 04:30 μ.μ. ο π. Κωνσταντίνος με τις κατηχήτριες κ. Σοφία Μητροπούλου & κ Ξανθίππη Παπασταύρου μαζί με τα 50 παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας μας συμμετέχουν με πολύ χαρά στις κατηχητικές ομάδες και στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι της ενορίας μας.


















































5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

‘Όταν ο παπάς έχει μεράκι αι αγαπά το ποιμαντικό και λειτουργικό έργο κάνει θαύματα. Ο π. Κωνσταντίνος με τον ζήλο που διαθέτει αναμορφώνει την ενορία σε όλους τους τομείς. Να του χαρίζει ο Θεός δυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

Νέος κληρικός με την στόφα του παλιού και εργατικού. Διδάχθηκε από τον πατέρα του. Μπράβο διότι στον λίγο χρόνο που είναι εκεί έχει κάνει πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο για όλα να είναι πάντα καλά και να συνεχίσει και για μεγαλύτερα έργα όχι μόνο υλικά αλλά πνευματικά

Ανώνυμος είπε...

Από τους πιο δραστήριους ιερείς της Πόλη μας! Μορφωμένος Ιερέας με Θεολογική κατάρτιση!

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αξιώσει για πολλά πολλά χρόνια να διακονεί ταπεινά και χριστοκεντρικά και έτσι να ασφαλίζει τους καρπούς των κόπων του!Χίλιες ευλογίες στην οικογένειά του!