Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής - Γεώργιος Πρασιανάκης

 Σήμερα 24 Νοεμβρίου 2022 έλαβε τέλος η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπό την προεδρεία της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου β'. Η φετινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας είχε ηρωικό χαρακτήρα, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος. Ο Πατριάρχης και η περί αυτόν Σύνοδος έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στην ιμπεριαλιστική Ρώσικη Εκκλησία, καθαιρώντας από του υψηλού υπουργήματος της Αρχιερωσύνης τον τέως Επίσκοπο Κλιν Λεωνίδα, επικεφαλής της σχισματικής ψευδοεξαρχίας Αφρικής του Πατριαρχείου Ρωσίας και διακόπτωντας την μνημόνευση από τα δίπτυχα των Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων, του ονόματος του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου.

Οι δύο αυτές κινήσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κρίνονται άκρως σημαντικές θέτοντας τα όρια στην Ρώσικη Εκκλησία η οποία τα τελευταία έτη έχει ξεφύγει του σκοπού της, και με σχισματικές ενέργειες βαδίζει σε εξωεκκλησιαστικές, αντικανονικές και αντιχριστιανικές ατραπούς. Επίσης με την στάση του αυτή το δευτερόθρονο, πρεσβυγενές και παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής προασπίζει τα τεθεσπισμένα και κανονικά δικαιώματα του στα όρια της κανονικής του Δικαιοδοσίας. Οι αποφάσεις αυτές ήταν αναμενόμενες και καθίστανται απ' άκρου εις άκρον δίκαιες. Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εξ αιτίας του πολέμου που υφίσταται από την ψευδάδελφη Ρώσικη Εκκλησία με την όλως αντικανονική εισπίδηση της τελευταίας στα κανονικά όρια του, τον χρηματισμό και την υφαρπαγή των ιθαγενών Ιερέων του, την προσπάθεια αρπαγής των Ναών και των Χριστιανών, αναμένεται η στήριξη και από άλλα Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες. Με την ευχή Ο Θεός να ενισχύει το δοκιμαζόμενο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Πατριάρχη της Αγάπης, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο και τους περί Αυτόν Αρχιερείς και να φωτίσει την Ρώσικη Εκκλησία να αποσύρει τα ψευδοεξαρχικά όργανα της από την κανονική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

ΘΕΟΔΩΡΟΥ 
του Μακαριωτάτου Θειοτάτου τε και Παναγιωτάτου, Πατρός ημών και Ποιμενάρχου, Πάπα και Πατριάρχου της Μεγάλης Πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης Γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατρός Πατέρων, Ποιμένος Ποιμένων, Αρχιερέως Αρχιερέων, τρίτου και δεκάτου τε των Αποστόλων και Κριτού της Οικουμένης Πολλά τα Έτη.

Γεώργιος Πρασιανάκης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τω Θεώ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας κατανόησε ότι η παθητική άμυνα δεν ωφελεί. Ο Θεος σώζει την Ιεραποστολική Εκκλησία της Αφρικής. Πρέπει όλοι μας να συμπαρασταθούμε στις με πόνο και φόβο Θεού αποφάσεις της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...


Ο καθηρημένος «Μητροπολίτης Λεωνίδας Γκορμπατσόφ» ο Κλιν έγραψε μετά την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από τον εσωτερικό του βόθρο κατάπτυστα πράγματα για τους Πατριάρχες Βαρθολομαίο Θεόδωρο.
Αυτό είναι το ήθος της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Παρακαλώ διαβάστε για να φρίξτε…

https://www.doxologiainfonews.com/2022/11/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CE%BD%CE%AF/?fbclid=IwAR2g3fzytDnslcHuerwudPOICmSnxU3Cqz7NtE9TrOhkINP4KTIavEuuoDc