Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Εγλυκάδα Πατρών

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αποστόλου Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην ενορία της Εγλυκάδος. Πλήθη πιστών προσήλθαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό να προσκυνήσουν τη σεβάσμια Εικόνα του Αγίου μας. "Χαίροις της Εγλυκάδος μέγας φρουρός " λέγει η επιγραφή πάνω στην κυρία είσοδο του Ναού. Όντως ο Πρωτόκλητος Ανδρέας φρουρεί την Εγλυκάδα αλλά και όλη την Πάτρα.

Οι εκατοντάδες φιλέορτοι που πέρασαν απο το Ναό πήραν την ευλογία και τη χάρη Του.

Ο ιερέας της εκκλησίας ευχαρίστησε τους ιερείς που έλαβαν μέρος στις ακολουθίες αλλά και τους προσευχομένους στο ιερό βήμα.



Επίσης το προσωπικό του Ναού, τις κυρίες που καθάρισαν και στόλισαν με ανθοδέσμες την εκκλησία, τις κυρίες του Φιλοπτώχου που δημιούργησαν την δωροέκθεση για την ενίσχυση εμπεριστάτων και ενδεών αδελφών της ενορίας κ.α., τους συνεργάτες με την αθόρυβη συνεργασία τους, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που με πολλή αγάπη έφεραν τους μαθητές να εκκλησιαστούν και να πάρουν την ευχή του Αγίου μας.

Τέλος ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους αγαπούν την εκκλησία  και ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να τους χαρίζει υγεία, ανδρεία και να προστατεύει πάντα την Εγλυκάδα, τη Πάτρα και γενικά την πατρίδα μας.

Καλά και πανευφρόσυνα Χριστούγεννα.










Δεν υπάρχουν σχόλια: