Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Η εορτή αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Την προσεχή Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 η αγία μας Εκκλησία πανηγυρίζει τη μνήμη δύο κορυφαίων αγίων, της αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τιμώντας τον προστάτη και έφορο άγιό του, Ιωάννη τον Δαμασκηνό θα εορτάσει τα ονομαστήριά του κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00’ – 20:00’ θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου.
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:00’ – 10:30’ θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου.
Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο ιερού λειψάνου του οσίου και θεοφόρου πατρός Ιωάννου του Δαμασκηνού.
Ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού ως εξής:
Το πρωί του Σαββάτου, ώρες 10:00’ – 12:00’, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου το απόγευμα του Σαββάτου, κατά την διανομή του άρτου και το πρωί της Κυριακής κατά την διανομή του αντιδώρου.
Το απόγευμα της Κυριακής, ώρες 17:00’ – 20:00’ στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: