Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 12-1-2023-Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

 "ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 12-1-2023-
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ"

O Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Οικουμενικού Πατριαρχείου) μιλάει για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κολομβία

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας δουν οι εδώ κληρικοί και δεσποτάδες τους αγώνες που κάνουν οι επίσκοποι στις χώρες της ιεραποστολής. Εδώ στολίζουν ναούς με περιττά λουλούδια, χαλιά, εκκλησιαστικά είδη κλπ και αλλού ψάχνουν χρήματα για να μετακινηθούν και να κηρύξουν Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται άξιος Επίσκοπος με κοινωνική δραστηριότητα και φιλανθρωπικό έργο, καί με΄ζήλο και αγάπη για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.
Επί πλέον, επειδή ήταν πρώην ρωμαιοκαθολικός καί επέλεξε αυτοβούλως να γίνει Ορθόδοξος, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να διδάξει τους Ελληνες Οικουμενιστές, Κληρικούς και λαικούς.

Ανώνυμος είπε...

Μας διδάσκει εμάς τους «οικουμενιστές» ο Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος που όπως σωστά γράφεις ότι ήταν πρώην ρωμαιοκαθολικός να είμαστε ΠΙΣΤΟΙ στα όσα πρεσβεύει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο το οποίο στην συνέντευξή του το εξυμνεί. Μάλιστα τονίζει το τι είναι για αυτόν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και λέει ΄και για την Ρωσική κλπ Ορθοδοξία.
Σε ευχαριστώ διότι με την επισήμανση σου έπεσες στην παγίδα. Ο οικουμενικός διάλογος ήταν και θα είναι σημαντικός για την Εκκλησία μας από τον καιρό της ιδρύσεώς της ως την Δευτέρα Παρουσία. Δόξα τον Θεό που υπάρχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο που ορθοτομεί την Αλήθεια και ο Πατριάρχης που έδωσε πολλά στην παγκοσμιότητα της Ορθοδοξίας ο Βαρθολομαίος.

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις για οικουμενιστές κληρικούς και λαϊκούς. Καλά έκανε ο ιστολόγος και δημοσίευσε την ιεραποστολική προσπάθεια και στην Κολομβία. Γιατί ο ιστολόγος αγαπά την ιεραποστολή. Άκουσα και εγώ τα όσα λέει ο ιεραπόστολος επίσκοπος, και μας είπε ότι την ορθοδοξία την διδάχθηκε από το Οικουμενικό πατριαρχείο, του οποίου είναι επίσκοπος, και από την Μητρόπολη Κίτρους επί μητροπολίτη Αγαθόνικου. Αν αυτός για σένα είναι ο οικουμενισμός τότε τι να σου πω; Το ποιο απλό είσαι βαθιά νυχτωμένος από αντιοικουμενιστικά κηρύγματα των σχισματικών που φορούν το ράσο αλλά δεν τιμάνε την Εκκλησία με όσα γράφουν και λένε.

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός αυτός επίσκοπος λέει κάπου το αιωνια η μνήμη του Βασιλέως Κωνσταντίνου γιατί μεσολάβησε στο στον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο να δοθεί ναός στην Αβάνα για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τα θυρανοίξια έκανε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Φιντέλ Κάστρο και τον Βασιλέα Κωνσταντίνο. Ο έκπτωτος Κωνσταντίνος με το διεθνές κύρος του και την φιλία του με τον κομουνιστή Φιντέλ φρόνησε οι άλλοι με τα αξιώματα τί κάνουν; Αυτό δείχνει την δύναμη την βασιλική έναντι των προέδρων και πρωθυπουργών που πάνε και φεύγουν.