Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ω γυναίκα, μεγάλη η πίστη σου! | Μικρά κείμενα κατήχησης | Ευαγγελικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΖ΄ Ματθαίου

Ω γυναίκα, μεγάλη η πίστη σου! | Μικρά κείμενα κατήχησης | Ευαγγελικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΖ΄ Ματθαίου

Ας γίνει σε σένα όπως θέλεις
και γιατρεύτηκε η θυγατέρα της από την ώρα εκείνη
κατά Ματθαίον 21-28

Από τη σελίδα «Πρεσβυτέρες εν δράσει»
Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων πρεσβυτερών με κοινά ενδιαφέροντα και κυρίως την κοινή αγάπη για μελέτη και μοίρασμα. Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν παρόμοιες αναζητήσεις. Στις περίεργες εποχές που ζούμε το μήνυμα του Ευαγγελίου είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.
Η Σαμαρείτιδα γυναίκα, η Αγία Φωτεινή, όταν άκουσε τον Χριστό και γεύτηκε το ύδωρ το ζων, έτρεξε να το αναγγείλει στους κατοίκους της πόλης της. Πιστεύουμε πως το παράδειγμά της πρέπει να μας καθοδηγεί. Όταν βρίσκουμε τον θησαυρό, να τον μοιραζόμαστε και με τους άλλους. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της φυσικής απόστασης, αλλά κυρίως της ψυχικής απομάκρυνσης, που γεννά ο φόβος και η διαφωνία. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να γίνουν ένα πολύ ωφέλιμο εργαλείο, για να φτάσει ο λόγος του Θεού παντού.
 
Η Σαμαρείτιδα συνάντησε τον Χριστό στο πηγάδι, την ώρα που πήγαινε για μια καθημερινή της δουλειά. Αν έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας μπορεί να βρούμε και να γνωρίσουμε τον Χριστό όπου κι αν είμαστε: στην δουλειά μας, στην κουζίνα μας, στην παιδική χαρά, σε μια παρέα φίλων, στην ενορία μας ή και στα κοινωνικά δίκτυα. Αρκεί να έχουμε ανοιχτή καρδιά!
 
Σχεδόν καθημερινά μπορείτε να βρείτε τον βίο του Αγίου της ημέρας. Κάθε Σαββατοκύριακο ανεβαίνει το Ευαγγέλιο της Κυριακής και το Αποστολικό ανάγνωσμα, συνοδευόμενο από ένα μικρό κείμενο βασισμένο στην ερμηνεία των Πατέρων και σε κείμενα σύγχρονων ορθόδοξων θεολόγων. Επίσης ξεχωριστά αφιερώματα γίνονται για τις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές. Τέλος καθημερινά μπορείτε να βρείτε το αγιογραφικό χωρίο της ημέρας.
Συνδεθείτε με την ομάδα Πρεσβυτέρες εν δράσει.
 
VIBER
https://invite.viber.com/?g2=AQBvsX%2FQznLNc018AgqpzoBYEUExN0tkC9JM38vyBLUjZIoGL14VE610SEC%2BcRhh
 
INSTAGRAM
https://www.instagram.com/presvyteres_en_drasei/
 
FACEBOOK
https://www.facebook.com/presvyteresendrasei
 
YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC39MidSqJgGc1g8KeuMVOGg
 
Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια: