Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Θεόδωρος Λ. Θεοδώρου, Αιωνία η μνήμη!

Έφυγε σχεδόν ξαφνικά από την ζωή

ο  Θεόδωρος Λ. Θεοδώρου

Η Κλήρου την Παρασκευή βυθίστηκε στο πένθος. Έχασε έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της. Ήταν ένας γνήσιος ευπατρίδης, σπουδαίος άνθρωπος γεμάτος αισθήματα, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, διακριτικός, ευγενής, ειλικρινής, τίμιος, ηθικός, άριστος οικογενειάρχης. Αγωνίστηκε με όσες δυνάμεις είχε για τις ιδέες του, για αρχές και αξίες με τις οποίες είχε μεγαλώσει από τον πατέρα του Λάμπρο και την μητέρα του Ελένη. 

Με την σύζυγό του κ. Ντίνα δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια, ένα αγόρι τον Λάμπρο ανώτερο αξιωματικό στο στρατό, και δύο κορίτσια την Βασιλική και την Μαριλένα, αγαπούσε τα παιδιά του, λάτρευε τα εγγόνια του.  

Γεννήθηκε στη Μακράσυκα της Αμμοχώστου, σπούδασε στην Αθήνα, και έζησε στην Κλήρου της Λευκωσίας.  

Τον γνώρισα όταν με την σύζυγό του κ. Ντίνα επισκέφθηκαν τον αδελφό του Γιώργο στην Πάτρα. Χαιρόσουν να τον ακούς, γιατί είχε πολλά να σου πει, και να διδαχθείς από τις εμπειρίες και τα βιώματα της ζωή του. Τον έβλεπα στην Κύπρο, ήταν πάντα προσηνής, χαρούμενος, με μια αρχοντιά μοναδική και ανεπανάληπτη.

Θυμάμαι, ότι όταν το αυτοκίνητο χάλασε τη νύχτα στου Μαχαιρά, άφησε τις εργασίες του να τρέξει να μας μεταφέρει. Ήταν άνθρωπος έμπρακτης αγάπης και προσφοράς. Στο γραφείο μου έχω την εικόνα που μου είχε προσφέρει με την θαυματουργή Παναγία του Λάγνη της Κλήρου.

Αγαπητέ κ. Θεόδωρε, εύχομαι ο Θεός να σε αναπαύσει στην αγκαλιά Του και να δίνει στην οικογένεια σου δύναμη και κουράγιο από την ξαφνική σου και απώλεια. Στην αγαπημένη σου σύζυγο κ. Ντίνα που σε αγαπούσε και σε θαύμαζε, στις οικογένειες των παιδιών σου, στα αγαπημένα αδέλφια σου, στα λατρεμένα σου εγγόνια, και στους συγγενείς εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια,

Αιωνία σου η μνήμη!

Αναστάσιος Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: