Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ελλάδα - Λιθουανία: Σημειώσατε 2 - π. Βαρθολομαίος ηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου

Ελλάδα - Λιθουανία: Σημειώσατε 2
 
Σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έγινε αποδεκτός με τιμές από τις ανώτατες αρχές της Λιθουανίας, την Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο και λοιπούς.
 
Και ενώ η Πρωθυπουργός της Λιθουανίας αποκατέστησε τις σχέσεις που υπήρχαν με την Μητέρα Εκκλησία το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήδη από τον 13ο αιώνα, σε μια προσπάθεια να αποτιναχθεί ο πνευματικός ζυγός της κρατικής εκκλησίας της Μόσχας, τιμώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας διαχρονικά δείχνουν ασέβεια και μια υπολανθάνουσα εχθρικότητα απέναντι στο Οικ. Πατριαρχείο, υποθάλποντας καταδικασμένους εγκληματίες, οι οποίοι καταλαμβάνουν παρανόμως έδαφος και ιστορικά κτήρια του Αγίου Όρους, το οποίο αποτελεί πνευματικό του έδαφος.
 
Ενώ το θέμα δεν υφίσταται καν εκκλησιαστικά, ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει πολλές φορές τους καταληψίες, η Ελληνική Αστυνομία - που έχει την υποχρέωση για προστασία του Αγίου Όρους από εγκληματίες - φαίνεται πως "έχει τα χέρια της δεμένα" και δεν μπορεί να δράσει λόγω παρέμβασης από ανώτερα επίπεδα εξουσίας.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να αποδείξει πως έχει ξεκινήσει πόλεμο δήθεν εναντίον του σάπιου κράτους και των σκοτεινών μηχανισμών. Στο Άγιο Όρος, όμως, «δεν κουνιέται φύλλο». Δεν μυρίζουμε ακόμα καμιά αλλαγή! Διαφαίνεται πως δεν θα αλλάξει τίποτα, καθώς «στην Ελλάδα ζούμε!» όπως ακούγεται και στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη!
 
Στο τέλος θα μας «βάλουν τα γυαλιά» τα διάφορα έθνη που αγαπούν και τιμούν τον υπερεθνικό και οικουμενικό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ το ελληνικό κρατίδιο θα βυθίζεται σε ένα χάος εθνικισμού, ασυναρτησίας, αυτοκαταστροφής και μίσους για το Γένος.
 
αρχιμ. Βαρθολομαίος
ηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου
Άγιο Όρος
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριαρχή στην Λιθουανία στο
https://ec-patr.org/his-all-holiness-ecumenical-patriarch-bartholomew-s-t-a-t-e-m-e-n-t-after-the-meeting-with-the-prime-minister-of-lithuania-he-ms-ingrida-simonyte-and-the-signing-of-the-agreement-of-cooperation/

Δεν υπάρχουν σχόλια: