Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Ο π. Μάρκος Τζανακάκης Ομιλητής Στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό Στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος

Ο π. Μάρκος Τζανακάκης Ομιλητής Στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό Στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Λαρίσης χοροστάτησε στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στον Εσπερινό ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Μάρκος Τζανακάκης, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με θέμα «Περί αυτογνωσίας».

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να ακούστε τον Εσπερινό και την ομιλία 
του π. Μάρκου Τζανακάκη 

Ο Ομιλητής ανέλυσε τα έξι στάδια για να φτάσουμε στην αυτογνωσία. Πρώτον αναφέρθηκε στη συναίσθηση της αναγκαιότητος της αυτογνωσίας. Δεύτερον στην αποδοχή ότι θα συναντήσουμε όντως δυσάρεστα πράγματα μέσα μας.

Τρίτον στην ησυχία και την ηρεμία. Τέταρτον στην μελέτη του Ευαγγελίου. Πέμπτον στην προσευχή και τέλος έκτον στον φωτισμό και την Χάρη των Ιερών Μυστηρίων.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα επιθυμούσα να άκουγα την ομιλία αυτή του π. Μάρκου περί αυτογνωσίας. Θα με βοηθούσαν να βρω τον εαυτό μου και να διορθώσω τα σφάλματά μου.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη η ομιλία του π. Μάρκου. Εγκάρδιες οι ευχαριστίες μου για την δημοσιοποίηση. Να τον έχει ο Κύριος μας πάντα ακμαίο στην διακονία του Λόγου.

Ανώνυμος είπε...

Το άκουσα το κήρυγμα. Ευτυχώς που υπάρχει η τεχνολογία για να ωφελούμεθα ακούγοντας.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε και άλλες ομιλίες του σεβαστού μας π. Μάρκου.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας και για την ανάρτηση της ομιλίας του π. Μάρκου. Πολύ ωραία ομιλία.
Δυστυχώς εδώ στην Πατρα δεν τον ακούμε πολύ τελευταία. Ερχόταν κάποτε στην ενορία μου και έκανε υπέροχες ομιλίες και συναντήσεις. Έχει αμεσότητα και βάθος στον λόγο του. Χαίρομαι που τον ανακάλυψαν και σε μακρινά μέρη και τον καλούν. Εμείς γιατί τον χάσαμε;