Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών. Προέστησαν και εκήρυξαν τον Θείο Λόγο: α) Την παραμονή της εορτής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου β) Ανήμερα το πρωϊ ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Μπακογιάννης και γ) Ανήμερα το απόγευμα ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος. 





Η πανήγυρις της ενορίας έκλεισε με τις ευχαριστίες και τον έπαινο του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιωτάτου Πρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Τσαγκάρη σε όλους όσους συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως και με χορευτικές παραστάσεις από τα χορευτικά του Δήμου Πατρέων και των ενοριών Αγίας Τριάδος Καρυάς, Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών αλλά και με παραδοσιακό μουσικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή των μουσικών των νεανικών ομάδων της ενορίας.












































8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις πόλεις οι πιστοί είναι άνω των 70. Εδώ στις φωτογραφίες χαίρεσαι να βλέπεις νέους και ως 40ρανταριδες να υπερπλεονάζουν. Γιατί; Μήπως η ποιμαντική είναι καλύτερη στην ύπαιθρο από ότι στους ναούς των πόλεων;

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια πάτερ Κωνσταντίνε, φέρατε στη θύμηση και στην καρδιά μας πανυγήρι όπως γινόταν παλιά.. αυθεντικό, ελληνικό! Πανυγηρικές ακολουθίες με τάξη και ιεροπρέπεια και χαρούμενες εκδηλώσεις, αληθινές!! Μπράβο σε σας και τους συνεργάτες σας! Και του χρόνου

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια π.Κωνσταντινε εύχομαι από καρδιάς υγεία δύναμη και πρόοδο στο έργο σου .Συνέχισε να είσαι εμπνευστής της πίστης μας και της παράδοσης μας γιατί την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε!!!! Μπράβο και στους συνεργάτες σου που με ιδιαίτερο ζήλο ακολουθούν στην προσπάθεια σου.Με πολύ εκτίμηση Διαμάντω Αρνιακου.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια πάτερ επίκεντρο εορτασμού η Αγία Τριάδα Καρυάς.. σας αγαπάει ο κόσμος πολύ γιατί είστε αληθινός και φωτεινός ιερέας, ακούραστος!!! Ο Θεός να σας ενισχύει!!
Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα σχόλια και κυρίως με το πρώτο... στα προάστια των Πατρών για κάποιο λόγο έχουν τοποθετηθεί μορφωμένοι, αξιόλογοι και ικανοί ιερείς σαν τον πατέρα Κωνσταντίνο!

Ανώνυμος είπε...

Ο εφημέριος του ναού,ο πατέρας του επίσης άξιος ιερέας και οι ψάλτες του ναού,οι καλύτερες φωνές στην Πάτρα!! Ούτε σε μητροπολιτικούς ναούς δεν ακούμε τέτοιες φωνές!
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε Π.Κωσταντινε!! Ήταν πάρα πολύ ωραία!! Και του χρόνου με υγεία!! Χρόνια πολλά καλά και ευλογημένα!!

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

Και του χρόνου με υγεία. Καλη φώτιση.