Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Αγιογράφηση Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Πατρών (Λάγγουρα)

 Ιερά Μητρόπολις Πατρών

Αγιογράφηση Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Πατρών (Λάγγουρα)

Με τις ευχές, τις ευλογίες και την ολόθερμη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου και το ανύστακτο ενδιαφέρον του εκκλησιαστικού συμβουλίου, και μάλιστα των πρεσβυτέρων του ναού, προχωρά το έργο της αγιογράφησης του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Πατρών περιοχής Λάγγουρα, από τον εκλεκτό αγιογράφο κ. Ιωάννη Φωτεινόπουλο στον οποίο ανατέθηκε το μεγάλο αυτό έργο.



Ήδη, το τύμπανο της Πλατυτέρας με την ομώνυμη παράσταση, την Ανάληψη και την Πεντηκοστή ολοκληρώθηκαν και συνεχίζεται η αγιογράφηση του χώρου του Ιερού Βήματος. Οι φωτογραφίες των αγιογραφιών αναδεικνύουν τόσο την άριστη τεχνικά όσο και την εμπνευσμένη αισθητικά εκτέλεση του έργου. Οι πιστοί που εκκλησιάζονται στο ναό εκφράζουν ποικιλοτρόπως την χαρά και την ικανοποίησή τους. Είναι δε χαρακτηριστική η φράση ενορίτη που έζησε στιγμή-στιγμή την ανοικοδόμηση του ναού μετά την πυρκαγιά: «Περιμέναμε πολλά χρόνια αλλά νομίζω ότι άξιζε! Μακάρι σύντομα να τον απολαύσουμε ολοκληρωμένο!».

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι ιερείς του Ναού παρακαλούν για τις προσευχές όλων και την, κατά το δυνατόν, ενίσχυση του μνημειακού αυτού έργου.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω πάει κάποιες φορές στον ναό και θαυμάζω την αγιογράφηση η οποία είναι καταπληκτική. Σπουδαία και προσεγμένη εργασία.
Νίκος Αναγνώστου

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίος ο αγιογράφος. Ο Ναός ομορφαίνει και μας δίνει την δυνατότητα της Λατρείας του Θεού με την συντροφιά των αγίων. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεν σπεύδει να κάνει έργα, αλλά προσπαθεί να φτιάξει κάτι που θα αποτελεί κόσμημα για την ενορία και θαυμασμό για τους μελλοντικούς. Η αγιογράφηση μας ικανοποιεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο ναός παίρνει άλλη μορφή και διάσταση με τις αγιογραφίες δημιουργεί κατανυκτική ατμόσφαιρα και μεταρσιώνει τον πιστό από τώρα που ξεκίνησε. Όταν ολοκληρωθεί θα προκαλεί στον πιστό ένα αίσθημα βαθιάς ηρεμίας και ψυχικής ανατάσεως.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά άξιζε η αναμονή.

Ανώνυμος είπε...

Η αγιογράφηση ενός ναού είναι μνημείο που παραμένει στην ιστορία. Το ίδιο και η οικοδόμηση ενός Ναού. Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει οι διοικούντες τον ναό αυτό και δεν κάνουν προχειροδουλειές για να τελειώνουν, αλλά όλα τα κάνουν κατά τάξη και ευσχημόνως. Ο Άγιος να ευλογεί την διοίκηση του Ναού ιερείς και λαϊκούς και τους ενορίτες που συνδράμουν από το υστέρημά τους για να γίνει πραγματικότητα το όνειρό τους.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχες εικόνες. Εξαιρετική η αγιογράφηση.

Ανώνυμος είπε...

Κάνει πολύ καλή εργασία ο αγιογράφος. Θα είναι κόσμημα για την Πάτρα ο ναος αυτός. Στον παλιό δεν είχα πάει ποτέ. Σε αυτόν έχω πάει αρκετές φορές και έχω θαυμάσει την αγιογράφηση όπως την βλέπω έξω από το ιερό. Εύχομαι σύντομα να γίνει και στον ναό εκτός ιερού.