Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ

Ένα ταξίδι του στη Πάτρα όπου επισκέφθηκε  τον Ορθόδοξο Ναό μας ο Peter απο το Ρότερνταμ της Ολλανδίας μαζί με την εκλεκτή σύζυγό του, προτεστάντης, πλημμύρισε μέσα του η επιθυμία να ενταχθεί στο πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να νιώσει το αίσθημα της πίστης και της αφοσίωσης στις αρχές της.

Και πέρα από την επιστημονική μόρφωση που έχει και τη θέση που κατέχει στη χώρα του, πάντα ένιωθε μέσα του την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στο Χριστό μέσω του μυστηρίου της βάπτισης. Ζώντας σε μια χώρα, όπου το θρησκευτικό συναίσθημα δεν ήταν ιδιαίτερα έντονο, εξέφρασε την επιθυμία να γίνει Χριστιανός  Ορθόδοξος και να μεταλαμπαδευτεί ακόμη περισσότερο στις αξίες της αγάπης, της συγχώρεσης, της αλληλεγγύης και στα μυστήρια της Εκκλησίας μας.


Το μυστήριο της βάπτισης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 27 Αυγούστου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος, λαμβάνοντας το όνομα του Απόστολου Πέτρου, παρουσία αρκετών μελών του φιλικού περιβάλλοντος της Ολλανδέζου. Ιδιαιτέρως δε της συζύγου του Χριστίνας η οποία έπαιξε μεγάλο ρόλο στη κατήχηση του συζύγου της.

Με αίσθημα γλυκιάς αναμονής  φόρεσε το λευκό μανδύα και με ευπρέπεια συμμετείχε στο μυστήριο. Λίγη ώρα μετά, είχε βαπτιστεί Ορθόδοξος Χριστιανός.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που βαπτίστηκα Ορθόδοξος χριστιανός. Το ήθελα πολύ εδώ και καιρό και αυτό έγινε πραγματικότητα. Μάλιστα, όταν φόρεσα το μανδύα  ένιωσα τόσο όμορφα και ξεχωριστά, σαν είχα δίπλα μου έναν άγγελο» μας είπε . 

 Προετοιμάστηκε πνευματικά και ψυχικά για να ενταχθεί στην Ορθοδοξία μετά απο επικοινωνία που είχε μαζί μας.

Για μας τους Ορθοδόξους είναι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση  γιατί συνήθως αυτοί οι άνθρωποι  αναδεικνύουν πιο ουσιαστικά το αίσθημα της πίστης στο Θεό ακόμη και από αυτούς που βαπτίστηκαν χριστιανοί από τη βρεφική τους ηλικία, καθώς κάνουν μια συνειδητοποιημένη επιλογή που την έχουν σκεφθεί πολύ καλά μέσα τους.

Πάντως, όμως, μας τόνισε ότι η σχέση του με την ορθοδοξία δεν εξαντλείται μόνο στο μυστήριο της βάπτισης, καθώς θα επιδιώκει να ακολουθεί τις αρχές και τα μυστήρια της πίστης μας.

Να ζεις Πέτρο. Η Ορθοδοξία σε υποδέχεται και σε καλωσορίζει φίλε και αδελφέ.

Η Εκκλησία μας χαίρεται. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ -ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ.

Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ Κ.Κ. ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος και σταθερός να μείνει διότι σε χώρα μη Ορθόδοξη όπως η Ολλανδία θα αντιμετώπιση δυσκολίες ακόμα και από την οικογένεια του. Ο Θεός μαζί του.