Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Κωνσταντίνος Σακαρίδης

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο σεβαστός μου 
αρχιμανδρίτης π.  Κωνσταντίνος Σακαρίδης
Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως  Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου
Μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων ΖΩΗ

«Δίκαιοι εἰς τὸν αἰῶνα ζῶσι, καὶ ὁ μισθὸς αὐτῶν παρὰ Ὑψίστῳ»
(Σοφ. Σολ. ε΄,15)

Η είδηση της εκδημίας του σκορπάει θλίψη σε όσους τον γνωρίσαμε,  και ειδικά στα πνευματικά του παιδιά στην ευρύτερη  περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, που πρόσφερε την διακονία του πάνω από 50 χρόνια με έδρα την Καβάλα, λειτουργώντας, κηρύττοντας και εξομολογώντας χιλιάδες πιστούς  
Ορμητήριό του η Χριστιανική Ένωση Καβάλας, το Κωνστάντιο Γηροκομείο στον Άγιο Σίλα, και οι Κατασκηνώσεις της Νέας Ηρακλείτσας. Συγγραφέας υπέροχων πνευματικών βιβλίων.
Είχα την ευλογία να τον γνωρίσω στα 26 έτη που εργάσθηκα στην Ζωή. Ήταν απλός, πρόσχαρος, κοινωνικός, διαλεκτικός, ευσυγκίνητος. Ενδιαφερόταν για κάθε πρόβλημα στο οποίο γινόταν κοινωνός και πάσχιζε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη. Όσοι τον γνώριζαν τον αγάπησαν βαθιά γιατί και αυτός αγαπούσε τον άλλο.

Δεν θα γράψω περισσότερα για τον όσιο γέροντα. Θα κλείσω με λόγια του:

«Ο Κύριος είναι εγγύς!
Σας αγαπώ πάρα πολύ και θέλω να πάμε όλοι στον Παράδεισο, αλλά χρειάζεται περισσότερος αγώνας. 
Να αγαπήσουμε τον Χριστό! Να βοηθήσουμε κι άλλες ψυχές να έρθουν κοντά στον Κύριο! Να διαβάζουμε μερικές σελίδες από πνευματικά βιβλία για να μας βοηθούν να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μας εξομολόγηση.
Να κάνουμε μια νέα προσπάθεια. Να συγχωρεθούμε και να συγχωρέσουμε! Μια νέα προσπάθεια να αναζητήσουμε ανθρώπους καλούς,  για να έρθουν κοντά στον Χριστό για να εργαστούν για την Ιεραποστολή!»

Να έχουμε την ευχή του.

Αιωνία η μνήμη του.  

Καλή αντάμωση π. Κωνσταντίνε!

Αναστάσιος Κωστόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή ψυχούλα. Ανάπαυε πολλές ψυχές με την αγάπη του και την κατανόησή του χωρίς ποτέ να κάνει εκπτώσεις σε θέματα πνευματικού καταρτισμού.
Την ευχή του, αιωνία η μνήμη του.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Μακάρια χριστιανική ψυχή και μορφή ! Αύρα γαλήνης το πέρασμά του ! Πρωτοετής της Θεολογίας εγώ, τριτοετής εκείνος. Κάθε Τρίτη βράδυ στον Κύκλο των εργαζομένων στη «Ζωή» φοιτητών με αείμνηστους Δημ. Παναγιωτόπουλο και Ευστ. Μπάστα. Αιωνία η μνήμη αυτού. Αθανάσιος Κοτταδάκης