Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ομιλία στην Χριστιανικη Στέγη τουπ. Ιωνά Μούρτου, Ιεραποστόλου στην Ταϊβάν


 Το Σάββατο 18.11.23 ο δικός μας άνθρωπος ο π. Ιωνάς πέρασε άλλη μια φορά, μετά το Δεκέμβριο του 2018 που ήταν εδώ μαζί μας, από το σπίτι του τη Χριστιανική Στέγη Πατρών το χώρο που τόσο εδώ αλλά και την κατασκήνωση στη Ρίζα αγάπησε και αγαπά. Ο π. Ιωνάς βοήθησε πολλούς από αυτούς που έζησαν μαζί του να κατανοήσουν βαθύτερα κάποια πράγματα και να αισθανθούν πιο έντονα την αγάπη του Θεού.

Ο ξεχωριστός π. Ιωνάς με χαρά αποδέχθηκε να μας κάνει κοινωνούς του μοναχικού δρόμου που έχει επιλέξει και της προσπάθειας που έχει επωμισθεί, προσπάθεια που προκαλεί ίλιγγο, να μεταφέρει το σπόρο του Ευαγγελίου στην απέραντη χώρα της Άπω Ανατολής, στην πολυπληθή, αλλόγλωσση και αλλόθρησκη Τάι-Πέι της Ταϊβάν, εκεί που η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σε εμβρυακή κατάσταση.

Την επιθυμία του και την αγωνία του την επαναλαμβάνει: Mακάρι αυτό το λίγο που προσφέρω εγώ στη μακρινή Ασία, να καρποφορήσει έτσι ώστε η Εκκλησία του Χριστού να προχωρήσει. Είμαστε βέβαιοι ότι τον συνοδεύουν οι ευχές των πνευματικών του και κυρίως του Αγίου Πορφυρίου.

Δεν το χορταίνουμε όσο κι αν συζητάμε μαζί του. Ο σοφός λόγος του μας εκπλήσσει και μας ενισχύει και η στάση του μας παραδειγματίζει. Στις μεταξύ μας συζητήσεις λέμε ότι αυτό που γίνεται στην Άπω Ανατολή μόνο ο Ιωνάς θα μπορούσε να το κάνει.

Το θέμα που ανέπτυξε ήταν:

“Μια φωνή από τη μακρινή Άπω Ανατολή – Ιεραποστολή Ταϊβάν” 

Δεν υπάρχουν σχόλια: