Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Φταίει ο Θεός; - ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Επιμέλεια: ΗΛΙΑΣ Γ. ΣΚΟΝΔΡΑΣ

Φταίει ο Θεός; 
 Λόγος εἰς τό «οὐκ ἔστιν αἴτιος τῶν κακῶν ὁ Θεός»

ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Επιμέλεια: ΗΛΙΑΣ Γ. ΣΚΟΝΔΡΑΣ

Δεν υπάρχει εποχή που να μην πλήττονται οι άνθρωποι από μεγάλα δεινά, όπως είναι οι σεισμοί, τα ναυάγια, οι ασθένειες… Ποιος φταίει και επέρχονται τέτοια γεγονότα; Γιατί να πεινάμε τόσο πολύ και τόσο πολλοί; Πού είναι ο Θεός; Μήπως για όλα αυτά τα κακά είναι αίτιος ο Θεός;

Ο Μέγας Βασίλειος απαντά σε όλα αυτά τα ερωτήματα τεκμηριωμένα.

Η επιμέλεια της μετάφρασης του πατερικού κειμένου και των σχολίων έγινε από τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Ηλία Σκόνδρα.

Για αγορά ΕΔΩ

____________________________
Ο κ. Ηλίας Γ. Σκόνδρας είναι  ακούραστος πνευματικός εργάτης στο εκκλησιαστικό έργο της Πάτρας.  Με γνήσιο ιεραποστολικό και θυσιαστικό φρόνημα.  Τον διακρίνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και η μεγάλη πίστη στην αξία της οικογένειας και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Είναι ένα σημαντικό στήριγμα για την τοπική κοινωνία, προσφέροντας πάντα μία χείρα βοηθείας, με λόγια αγάπης και έργα, σε όποιον την έχει ανάγκη. Προσφέρει το παρών σε όλα τα κοινωνικά και θρησκευτικά ζητήματα. Κηρύττει σε Ιερούς Ναούς με την ευλογία του Μητροπολίτη μας  κ. Χρυσοστόμου ως λαϊκός Ιεροκήρυκας, ομιλεί σε αίθουσες εκκλησιαστικές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, και ομιλεί από  τηλεοράσεως.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, που με επιτυχία διαχειρίστηκε δυσκολίες, κερδίζοντας με την πνευματικότητά του και το Εκκλησιαστικό του φρόνημα,  τον σεβασμό όλων μας στις ανεπανάληπτες ημέρες της Προεδρίας του. Μέρες οι οποίες έχουν εντυπωθεί στην μνήμη μας και κέρδισε τον σεβασμό μας. Ο λόγος του στο Συμβούλιο πάντα πνευματικός, Αγιογραφικός Πατερικός και συναινετικός.
Το δέντρο πάντοτε το γνωρίζεις από τους καρπούς. Ένα πολύκαρπο και καλήκαρπο δένδρο είναι ο αγαπητός και σεβστός μας κ. Σκόνδρας.
Τα βιβλία του είναι ένας θησαυρός.
Σας ευχαριστούμε και για αυτό το νέο βιβλίο σας.
Α.Κ.Κ.  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα τον ευχαριστήσω κ. Κωστόπουλε για το βιβλίο αλλά για τις ώρες που πρόσφερε για επίλυση προβληματισμών μας τότε στην κατασκήνωση. Αυτό έχει χαραχθεί στην μνήμη μου και τα όσα μας έλεγε από αγάπη και τον ευγνωμονώ.
Να έχει καλή χρονιά ο αρχηγός μας κ. Σκόνδρας.

Ανώνυμος είπε...

Πάω στον Κύκλο του. Είναι άνθρωπος με γνώσεις πολλές. Όπως τα γράφεις είναι.