Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ἡ Ἐκκλησία μας ὡς μητέρα φιλόστοργη προσεύχεται γιά τά παιδιά της καί δέεται μετά δακρύων γιά τόν φωτισμό καί τήν παρά Θεοῦ ἐνίσχυση.

Στό πλαίσιο αὐτό, λοιπόν, σᾶς προσκαλοῦμε σέ σύναξη προσευχῆς καί ἐνημέρωσης πάνω στά θέματα Γάμου καί Οἰκογενείας καί μάλιστα λόγῳ τῆς ἐπικαιρότητος τοῦ πρός ψήφισιν, δηλαδή, νομοσχεδίου, περί τοῦ λεγομένου «γάμου» ὁμοφυλοφίλων, περί τοῦ ὁποίου ἡ Ἐκκλησία ἐγνώρισε, μέ πολλούς τρόπους μέχρι τώρα, στά παιδιά της τίς θέσεις της, μέσα ἀπό τήν βαθειά της ἀγάπη καί τό ἀνύστακτο ἐνδιαφέρον γιά τήν σωτηρία μας.

Σᾶς προσκαλοῦμε, λοιπόν, στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Άνδρέου, τήν Κυριακή, 11.2.2024 καί ὣρα 6 τό ἀπόγευμα, στήν Ἱερά Παράκληση πού θά τελέσωμε καί ἐν συνεχείᾳ στήν ἐνημερωτική ὁμιλία πού θά κάνωμε, γιά τά θέματα τοῦ Γάμου καί τῆς Οἰκογενείας, ὃπως τά ὃρισε ὁ Θεός καί θά ἐκφράσωμε τίς τοποθετήσεις μας, ἐπί τοῦ πρός ψήφισιν γνωστοῦ Νομοσχεδίου.

 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου. Η ενημέρωση καί η εγρήγορση του ποιμνίου είναι απαραίτητη σήμερα, διότι όπως ακούγεται θα ακολουθήσουν καί άλλα νομοσχέδια που θα νομιμοποιούν καί άλλες καταστάσεις αποδομητικές του γάμου καί της οικογένειας.
Καί για να προληφθούν αυτές οι καταστάσεις, ίσως θα έπρεπε η Εκκλησία να ενεργοποιήσει στην πράξη την εκφώνηση "Τας θύρας, τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν" για όσους ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ή άλλα παρόμοια.
Οταν οι θύρες έκλειναν για ευλαβείς Κατηχουμένους, δέν θα πρέπει να κλείσουν για ασεβείς που νομοθετούν κατά του Ευαγγελίου ;

Ανώνυμος είπε...

Διασπαστικοί κύκλοι από ‘κληρικούς’ δυστυχώς και μερικούς γνωρίμους ‘λαϊκούς σαματατζήδες’ προσπαθούνε να προκαλέσουν εμπόδια και πολεμούν την προσευχητική αυτή εκδήλωση της Εκκλησίας της Πάτρας που ο πιστός λαός θα μιλήσει με την παρουσία και την θερμότατη προσευχή του. Ο διάβολος προσπαθεί να αποδυνάμωση την Σύναξη αυτή. Κανένας να μην ακούσει τα όργανα του διαβόλου που θέλουν να εξυπηρετήσουν ποταπούς σκοπούς ενάντια στην Εκκλησία. Βυσσοδομούνε οι διαβολικές δυνάμεις κατά των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Πατρών που οργανώνουνε ενημέρωση του λαού.
Όλοι μας δίπλα στους Μητροπολίτες μας και όχι σε μπουλούκια διασπαστών που κοιτάζουν να γεμίσουν πούλμαν για τα άνομα έργα τους σε αντιεκκλησιαστική εκδήλωση δικιάς τους εμπνεύσεως.
Αλέξης Καπετσώνης

Ανώνυμος είπε...

Έχει αποδειχθεί ότι όσες μεγάλα και αν είναι τα συλλαλητήρια η πολιτεία την γράφει την Εκκλησία. Τα συλλαλητήρια δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα όργανο πολιτικών που θέλουν να δείξουν ότι έχουν κόσμο. Η δύναμη της Εκκλησίας ήταν και θα είναι η ΠΡΟΣΕΥΧΗ και το ΚΗΡΥΓΜΑ. Σε αυτό μας προσκαλεί η Εκκλησία σε αυτό θα κάνουμε υπακοή κα όχι σε παραθρησκευτικούς συλλόγους με έδρα την Αθήνα που θέλουν να επιβληθούν στην Εκκλησία. Οι Πατρινοί πιστοί θα πάμε στον Άγιο Ανδρέα για ΠΡΟΣΕΥΧΗ οι πλανημένοι από κόμματα ας πάνε όπου τους γουστάρει. Δέχθηκα τηλέφωνο από ιερέα της Πάτρας για να πάω αλλού και του απάντησα «θα πάω εκεί που μας προσκαλεί η Εκκλησία η Μητρόπολη και όχι εκεί που επιθυμείς εσύ ένας παπάς»

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα σε κάποια αντιεκκλησιαστικά κατά την προσωπική μου άποψη ιστολόγια που παραπλανούν τον κόσμο που τους διαβάζει να αμφισβητούν ότι συνεργάζονται χριστιανικά σωματεία. Να δώσει σε δημοσιότητα η Μητρόπολη το ποιοι συμμετέχουνε για να αποστομωθούν αυτοί που πολεμούν την εκδήλωση της Εκκλησίας και να σταματήσει ο κόσμος να πιστεύει στα όσα γράφουν.

Ανώνυμος είπε...

Έκανα μια βόλτα στο κέντρο της Πάτρας και είδα αφισοκολημένη η ανακοίνωση της συγκεντρώσεως για προσευχή και χάρηκε η καρδιά μου για τον ενθουσιασμό της νεολαίας που στηρίζει την εκδήλωση του αγωνιστή Μητροπολίτη μας.
Την Κυριακή όλοι μας στον Άγιο Ανδρέα. Πουθενά αλλού. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ναό.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιοι πολιτικοί δείχνουν κάποια ευσέβεια καί αντιδρούν στο προωθούμενο νομοσχέδιο καί θέλουν να οργανώσουν κάποιες εκδηλώσεις, είναι κακό αυτό ;
Μήπως θα προτιμούσαμε όλη η Βουλή σύσσωμη να ψηφίσει το νομοσχέδιο ;
Εμείς δέν είμαστε που στολίζουμε για πολλά χρόνια τους Βουλευτές με διάφορα κοσμητικά επίθετα, αμφισβητούντες την πίστη τους ;
Τώρα λοιπόν που κάποιοι θέλουν να δείξουν την πίστη τους στο Ευαγγέλιο καί να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά καί δημοκρατικά, γιατί μάς κακοφαίνεται ;

Ανώνυμος είπε...

Έκανα ένα σερφάρισμα σε κάποιους ιστότοπους. Σε κάποιον αγνώστου ταυτότητα που δεν υπάρχει ιδιοκτήτης φανερός είδα κείμενα μερικών επώνυμων και πολλών με ψευδώνυμο. Μου ήλθε να κάνω εμετό. Η Εκκλησία δεν κινδυνεύει από απίστους, αιρετικούς, σχισματικούς κλπ κλπ αλλά από κάποιους παπάδες που δεν τους καθαίρουν και το παίζουνε σωτήρες του δόγματος και της ορθοπραξίας και κάποιους ταλιμπανιστές πιστούς που προκαλούν μεγάλο κακό. Αυτοί είναι οι διαχρονικοί εχθροί της Εκκλησίας που φοράνε την μάσκα του προβάτου ενώ είναι λύκοι βρωμεροί.
Είναι αυτοί που και σε σχόλια λένε να πάει ο κόσμος στο μαγαζί τους και όχι στην συγκέντρωση της Εκκλησίας. Λένε στον κόσμο που να πάνε να δηλώσουν με χρήμα για συμμετοχή με πούλμαν για άλλη συγκέντρωση γνωστής παραομάδας. Δεν θα τους περάσει ούτε σε αυτούς ούτε στις σκάλες… που ήταν τσιφλίκι τους.