Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

«Ο ομοφοβικός» - «Κ.Π.»


«Ο ομοφοβικός»

Καινούργια λέξη. Νέα ορολογία. Σημαίνει φοβούμαι τα όμοια και στην περίπτωση αυτή τα όμοια φύλα. Δηλαδή φοβούμαι τους ομοφυλόφιλους. Είναι μια τακτική τρομοκρατίας για όσους τολμούν να εναντιωθούν στην ιδιαιτερότητα αυτή, όσους φοβούνται τον αφύσικο συνδυασμό. Γεμίζουν λοιπόν τα μυστριά τους λάσπη και την πετούν πάνω στον φυσιολογικό άνθρωπο, κατηγορώντας τον ως ομοφοβικό! Έτσι πολεμούν και επιδιώκουν τα ανομολόγητα.

Φαίνεται πως ξεκίνησε από τον Καναδά, όπως γράφουν παιδιά, που έζησαν τον εφιάλτη σε ομοφυλόφιλες οικογένειες και περιβάλλοντα. Τα τρομοκρατούσαν με τρόπο από μικρά, να μην εκφράζουν ούτε τις σκέψεις τους, ούτε τα συναισθήματά τους, ούτε τα βιώματά τους, ούτε τα δράματά τους μέσα στην αλλοπρόσαλλη οικογενειακή τους κατάστασης, θα χαρακτηρίζονταν ως ομοφοβικοί, και αυτό ήταν μεγάλη ντροπή, κατηγορία και προσβολή. Έτσι τα έπνιγαν στην υποκρισία, στο ψέμα και στον φόβο του ομοφοβικού. Τι καταπίεση και διαστροφή στις παιδικές ψυχές!

Είναι δοκιμασμένη αυτή η τακτική. Τρομοκρατούν για να επιβληθούν. Μήπως όμως ό,τι κρύβουν μέσα τους, αυτό εκφράζουν; Τρόμο και φόβο έχουν στα βάθη τους; Τρόμο και φόβο εκφράζουν στους άλλους, για να τους παγιδεύσουν και το γνωρίζουν αυτό. Οι ίδιοι φοβούνται για ό,τι αφύσικο τους συμβαίνει. Οι ίδιοι είναι οι ομοφοβικοί και οι τρομοκρατημένοι. Αλλά δε βρίσκουν καλύτερο τρόπο για να επικρατήσουν! Δεν μας εμποδίζουν ούτε οι κατηγορίες τους ούτε τα νομοσχέδιά τους. Όποιος κρατάει το Χριστό από το χέρι δεν φοβάται. Αγωνίζεται. Μόνο πονάμε πολύ. Πονάμε για τους ίδιους που ταλαιπωρούνται με την ιδιαιτερότητά τους, για την Πατρίδα που προσβάλλεται, για την Οικογένεια που ξεθεμελιώνεται, για τα παιδιά που χειραγωγούνται απροστάτευτα. Πονάμε για όλα αυτό το πολύπλευρο έγκλημα, που διαπράττουν! Οι φίλοι μας οι ομοφυλόφιλοι, οι ομοφοβικοί!! Δυστυχώς! Ο Κύριός μας όμως μας περιμένει όλους με τη μοναδική του ΑΓΑΠΗ!

«Κ.Π.»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή Κ.Π.
διάβασα το κείμενό σας τρεις φορές προκειμένου να κατανοήσω την νοηματική του γραμμή. Ομολογώ πως δυσκολεύομαι! Προφανώς υπάρχει ομοφοβία. Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που επιτίθενται στους ομοφυλόφιλους θεωρώντας τους λάθος (όπως εσείς, εννοώ τους θεωρείτε λάθος) ή απειλή ή δεν ξέρω τι άλλο.
Υπάρχουν πολιτισμοί ακόμα που τους εκτελούν, τους βασανίζουν, τους περιθωριοποιούν κλπ. Σας θυμίζω ότι στον Β΄ παγκόσμιο Πόλεμο μαζί με τους Εβραίους και τους Ρομά οδηγήθηκαν ομοφυλόφιλοι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και εκτελέστηκαν μόνο και μόνο διότι ήταν ομοφυλόφιλοι. Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η ομοφοβία είναι υπαρκτή. Τα παραπάνω έχουν καταγράψει έξοχοι ερευνητές και νομίζω θα έπρεπε να σας είναι γνωστά.
Από την άλλη, το κίνημα ή το λόμπυ των ανθρώπων αυτών που από αντίδραση δημιουργήθηκε και λειτουργεί όπως κάθε κοινωνικό εκκρεμμές κινούμενο αντίρροπα -φθάνοντας στο άλλο άκρο- έχει στις μέρες μας οδηγήσει το δημόσιο λόγο στο να "απαγορεύσει" και την παραμικρή διαφορετική άποψη στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και των ομοφυλοφίλων. Αλλά και αυτό έχει καταγραφεί τόσο στη βιβλιογραφία όσο και στο δημόσιο λόγο.
Προφανώς ζούμε την κορύφωση αυτής της τάσης (που συντόμως θα αντιστραφεί αφού η κοινωνία αρνείται τα άκρα οδηγώντας σε νέες πιο ισορροπημένες θέσεις). Όλα αυτά έχουν ειπωθεί, έχουν καταγραφεί. Τι πέρα από αυτά προσθέτει η παρέμβασή σας;
Υποθέτετε ότι οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται και γι αυτό επιτίθενται. Απαντώ: Πιθανώς! Μήπως όμως και το δικό σας ομολογημένο ή ανομολόγητο κίνητρο είναι ο φόβος;;
Αντιπαρέρχομαι τα περι Καναδά και κακοποιήσεως παιδιών όπως και τα περί ομοφυλόφιλων-ομοφοβικών καθώς και τα συνθήματα του περι ότι εμείς οι Χριστιανοί δεν φοβόμαστε αλλά πονάμε.
Καλό είναι πριν γράψουμε να μπορούμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς θέλουμε να πούμε.
Φιλικά
Γιάννης Σπύρου

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι λογικοί πλέον άνθρωποι είναι τουλάχιστον ομοφοβικοί!!!

Ανώνυμος είπε...

Ομοφοβικοί ,7:55, θεωρούνται όλοι εκείνοι που εκφράζουν άλλη άποψη.Εννοείται πώς η βία είναι καταδικαστέα,σε όποιον κι αν ασκείται,η οποία δεν χαρακτηρίζεται πάντα ομοφοβική.
Το Ευαγγέλιο που ξεκαθαρίζει τα πράγματα καί με αγάπη θεραπεύει, είναι ομοφοβικό;
Χωρίς θεό όλα επιτρέπονται,η ντροπή έχει χαθεί καί από ετερόφυλα ζευγάρια που χωρίς σεβασμό,στον δρόμο ερωτοτροπούν. Ο έλεγχος καί σε αυτούς είναι ομοφοβία; Μήπως θα πρέπει να επαναφέρουμε την τάξη γιατί καθώς λέγει ο Απ. Παύλος "όλα μπορούμε να τα κάνουμε αλλά δεν μας συμφέρουν όλα";
Ομοφοβικό το Ευαγγέλιο καί δεν μας ταιριάζει... ήδη όμως βλέπουμε τα αποτελέσματα στην κοινωνία μας,που τείνει να γίνει ζούγκλα.
Στώμεν καλώς.