Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 8 και 9 Μαΐου 2024

Κατά το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2024, εορτάσθηκε εκ μεταθέσεως η Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Κατά τον Εσπερινό της Εορτής, χοροστάτησε, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιρλανδίας κ. Ιάκωβος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος καλωσόρισε και παρουσίασε στο εκκλησίασμα με θερμούς λόγους τον πρώτο Μητροπολίτη της αρτισυστάτου Ιεράς Μητροπόλεως Ιρλανδίας, Σεβασμιώτατο κ. Ιάκωβο, ευχόμενος σε αυτόν μακρά και καλλίκαρπη ποιμαντορία επ’ αγαθώ της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.



Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιάκωβος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα της Μεγάλης Εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς και στο ιερό πρόσωπο της τιμωμένης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Στον Εσπερινό, μεταξύ του πλήθους των πιστών από διάφορα μέρη της Κρήτης, παρέστησαν ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστος Λιονής και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνης για θέματα Εθελοντισμού, Πρασίνου και Αδέσποτων Ζώων κ. Γεώργιος Παπαδόσηφος.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιρλανδίας κ. Ιάκωβο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιρλανδίας κ. Ιάκωβος, αναφερόμενος με πατερικό και θεολογικό λόγο στη Μεγάλη Εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου, καθώς και στη διακονία την οποία αναλαμβάνει στη νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη Ιρλανδίας.

Στην καταληκτήρια προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Ιάκωβο, ευχόμενος σε αυτόν καλλίκαρπη και πολύκαρπη ποιμαντορία στην Ιρλανδία, στην οποία και ο Ποιμενάρχης μας βρέθηκε στο παρελθόν επί διετία κατά τη διάρκεια την εκεί μεταπτυχιακών του σπουδών ως Διακόνου. Ο Επίσκοπός μας διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο άγιο Ιρλανδίας ότι πάντοτε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα ευρίσκεται συναρωγός στο έργο της νέας αυτής Ιεράς Μητροπόλεως του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών, καθώς και η εορτάζουσα τα ονομαστήριά της κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Ρεθύμνης.















Δεν υπάρχουν σχόλια: