Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Με επιτυχία, πληθωρική συμμετοχή παιδιών, νέων και των γονέων τους και σε χαρμόσυνη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολικού Συγκροτήματος Κλεάνθους η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης της κατηχητικής περιόδου 2023-2024.

Η Εορτή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ο οποίος ευλόγησε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες για το δύσκολο έργο της μετάδοσης του λόγου του Ευαγγελίου, που έχουν αναλάβει, και ευχαρίστησε τόσο τους υπεύθυνους όσο και τη νεολαία για το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν και την συμμετοχή τους, κατά τη διάρκεια των κατηχητικών συνάξεων.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε, επίσης, θερμές ευχαριστίες προς το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και ιδιαιτέρως προς τον αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του Γραφείου Νεότητας, για την επιμέλεια των Κατηχητικών Σχολείων αλλά και για την πραγματοποίηση της εορτής λήξης αυτών.

Συγκινητική, κατά τη διάρκεια της εορτής, υπήρξε η παρουσία του πολιού Γέροντος, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, τον οποίο υποδέχτηκε ο κόσμος με χειροκρότημα, ενώ νέοι και νέες έσπευσαν να λάβουν την ευλογία του.

Την εορτή πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους χορευτικά και χορωδιακά τμήματα των Ιερών Ναών και Χριστιανικών Αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Φιλόθεος προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους αναμνηστικά δώρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1 σχόλιο:

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Έχω διακονήσει αρκετά χρόνια Κατηχητής, και ως φοιτητής της Θεολογίας, στο λυκόφως της μεγάλης ακμής τους, και ως Θεολόγος Καθηγητής, σε Αγιάσο, Παπάδο Λέσβου, εποχή 6τάξιων Γυμνασίων. Έχω ζήσει τη χαρά τέτοιων γιορτών. Είδα όλες τις φωτογραφίες, εύρος δημιουργικό ! Εκείνο που με πολλή χαρά θα σημειώσω, είναι ότι είδα όχι λίγα αγόρια και κορίτσια της αντίστοιχης ηλικιακής περιόδου. Έχει τη σημασία του αυτό, με την έννοια ότι κι εκείνα τα χρόνια ο αριθμός τους όλο και πιο πολύ αραίωνε ! Και ακόμα, γιατί "η Εκκλησία του Θεού που παροικεί στη Θεσσαλονίκη" είναι μεγάλη, και η περίπτωσή της μπορεί να έχει ρόλο οδηγητικό.
Κεντρική φωτογραφία, και ελπίζω να μου συγχωρεθεί. Ένα χαριτωμένο μικρό κοριτσάκι, κι ένα ακόμα πλησιάζουν το νέο Δεσπότη, το πρόσωπο του οποίου λάμπει από χαρά. Λέω, μια αγκαλίτσα κι ένα φιλάκι στο καθένα, δε θα έκανε πιο μεγάλη αυτή του τη χαρά, και, δε θα ήταν συμβολισμός υψηλής διδαχής;
ΥΓ. Την αγάπη και το σεβασμό μου στον πρώην Θεσσαλονίκης Παναγιώτατο κ. Άνθιμο, ένα χρόνο πρεσβύτερο ηλικιακά. Του χρωστώ, και δεν το ξεχνώ ως τώρα, που φθάνοντας καθυστερημένος, άνοιξε την αίθουσα κι μ’ έσπρωξε μέσα, λίγα δευτερόλεπτα πριν αρχίσει ο αοίδημος Καθηγητής Τρεμπέλας να εκφωνεί τα θέματα των εισιτηρίων εξετάσεων. «Χριστιανά τα τέλη της ζωής υμών και ημών». Αθανάσιος Κοτταδάκης.