Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΗΣΥΧΙΑ, ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΗΣΥΧΙΑ, ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Η κατάσταση στις 30/7/2024

Παρά την φασαρία που ξεσήκωσαν οι καταληψίες της Μονής μας και τα "παπαγαλάκια" τους περί δήθεν αστυνομικής επέμβασης, την δήθεν κλιμάκωση και την δήθεν αποκλιμάκωση που παρουσίασαν οι ίδιοι ως δήθεν νίκη τους, δεν κουνήθηκε φύλλο στο Άγιο Όρος.
Ησυχία: Δεν ακούστηκε τίποτα.
Αταξία: Συνεχίζεται η αταξία ενάντια στην εύρυθμη λειτουργία του Αγίου Όρους. Καταληψίες και άγνωστοι μπαινοβγαίνουν χωρίς έλεγχο και διαμονητήρια στο Άγιο Όρος
Ανασφάλεια: Οι βομβιστές και βιαιοπραγούντες συνεχίζουν να παραμένουν δίπλα μας απειλώντας ανά πάσα στιγμή την σωματική μας ακεραιότητα.
αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου
Άγιον Όρος
Ελλάδα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τάξη καί ησυχία...δεν κινδυνεύει κανείς.
Η"σκιά"δεν κινδυνεύει...

Ανώνυμος είπε...

Ο ηγούμενος Βαρθολομαίος να σταματήσει επιτέλους να πυροδοτεί εντάσεις. Υπάρχει αδελφότητα στη μονή από δεκαετιών. Να πάει αλλού να μονάσει με τη συνοδεία του.

Ανώνυμος είπε...

Πόσους μοναχούς έχει η συνοδεία του π. Βαρθολομαίου;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που είναι στην Μονή 1,31 είναι σχισματικοί καταληψίες που καμία σχέση δεν έχουν με την Αγία μας Εκκλησία. Είναι συνονθύλευμα τάσεων σχισματικών φανατικών που έχουν καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη για εξτρεμιστικές πράξεις που ούτε οι αναρχικοί των Εξαρχείων δεν κάνουν. Είναι χεσμπολάχ.

Ανώνυμος είπε...

Καταληψίες είναι αυτοί που εισέρχονται σε χώρο που δεν τους ανήκει καί τό καταλαμβάνουν.Οι εσφιγμενίτες δεν κατέλαβαν το μοναστήρι μπαίνοντας σαυτο, αλλά προϋπήρχαν καί υπάρχουν στον χώρο τους...
Το να θεραπευτεί η κατάσταση όσον αφορά το μνημόσυνο του Πατριάρχη, είναι σωστό βλέποντας καί ο Πατριάρχης τα λάθη του.

Ανώνυμος είπε...

Τα λάθη του Πατριάρχη τα βλέπουν μόνον ο Μεθόδιος και οι λίγοι που τον ακολουθούν καταληψίες. Όλοι οι άλλοι μοναχοί του Αγίου Όρους δεν τα βλέπουν;;;; Ντροπή αίσχος στους καταληψίες σε αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ακολουθούν τον διάβολο και μόνον αυτόν. Να μετανοήσουν το συντομότερο και να επιστρέψουν στην Εκκλησία. Διαφορετικά οι αγώνες τους τόσα χρόνια στο Άγιον Όρος θα πάνε μόνο για το πυρ της κολάσεως και πουθενά αλλού. Μετάνοια αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα. Ο Πατριάρχης θα δώσει λόγο για τις πράξεις του, αυτοί για τις καταλήψεις, για τις βόμβες μολότοφ, για τα όσα έχουν κάνει ως προβατόσχημοι λύκοι. Μας έχουν κολάση με τα όσα λένε και κάνουν οι καταληψίες της Μονής.
Βαρθολομαίου Αρχιερέως και Οικουμενικού Πατριάρχη πολλά τα έτη.
Βαρθολομαίου Ηγουμένου πολλά τα έτη.
Ματθαίου Παπαλαμπρακόπουλου (Μεθοδίου πρώην μοναχού και τώρα λαϊκού) μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

Άσε τα "βαρύγδουπα" 3:34. Όσοι μένουν εκεί από δεκαετίες δεν είναι καταληψίες αλλά ένοικοι.
Άσε λοιπόν τις σοφιστείες.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που φρίττει ο νούς τού ανθρώπου για το μέγεθος της ασέβειας, είναι που οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται την Αγιότητα των Οσίων Παισίου καί Πορφυρίου.
Αυτό καί μόνον θα έφθανε να τούς καταδικάσει στη συνείδηση της Εκκλησίας, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ μια απάντηση: πόσους μοναχούς έχει η συνοδεία του π. Βαρθολομαίου;