Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Όσοι πηγαίνετε στην εκκλησία… - π. Λίβυος

  Όσοι πηγαίνετε στην εκκλησία αισθανόμενοι ότι ανήκετε σε ένα κλαμπ τελείων απλά μην πηγαίνετε. Και όσοι πιστεύετε ότι θα έπρεπε η εκκλησία να είναι ένας χώρος για "καλούς" και "ηθικούς" ανθρώπους τότε κάνατε λάθος πόρτα. 
 
Στην εκκλησία δεν πάμε να γίνουμε καλοί άνθρωποι, δεν πάμε να μας θάψουν με το κουστούμι, την γραβάτα ή το ταγιέρ μας. Αυτό μπορεί να μας το προσφέρουν δεκάδες άλλοι σύλλογοι και σωματεία χρηστών ηθών. 
 
Στην εκκλησία πάμε να γευθούμε την Ανάσταση. 
Πάμε να νικήσουμε την απειλή του μηδενός. 
Πάμε να ενώσουμε την τεμαχισμένη μας καρδιά. 
Πάμε να συναντήσουμε ότι χάσαμε, ότι πενθήσαμε και αποχωριστήκαμε. 
Πάμε για να μας πει Κάποιος με γλώσσα σιωπής μα τόσο δυνατή, εάν θα ξαναδώ ποτέ ότι αγάπησα πολύ. 
Εάν μπορώ αιώνια να την φωνάζω αγάπη μου. 
Πάμε για να μην πεθάνουμε ποτέ. 
Να γίνουμε άνθρωποι της Ανάστασης. 
Να μάθουμε έναν τρόπο ζωής που νικάει τον θάνατο. 
 
Η εκκλησία του Χριστού, του Αγίου Ισαάκ Σύρου και Πορφυρίου Καυσοκαλιβίτου,  Ντοστογιέφσκι και Παπαδιαμάντη, της Πόρνης και του Ληστή, ήταν και θα παραμείνει έως το τέλος του κόσμου ένας χώρος για τους αναγκεμένους της ζωής, τα ταλαιπωράκια του Θεού, τις πληγωμένες και τραυματισμένες ψυχές που δεν πίστεψαν ποτέ στα κατορθώματα τους και ουδέποτε καβάλησαν το καλάμι των αρετών τους. 
 
Στην εκκλησία δεν σώζεσαι γιατί είσαι κάποιος αλλά γιατί σ αγαπάει Κάποιος κι αυτός είναι ο Χριστός. Κι επειδή σ αγαπάει Αυτός δε μπορεί να σε καταπιεί ο θάνατος. Γιατί η αγάπη του Θεού δεν είναι απλά ένα συναίσθημα αλλά μια Πνοή ζωής. 

π. Λίβυος

Δεν υπάρχουν σχόλια: