Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προχείρισε σε Πνευματικό τον π. Παναγιώτη Θωμά.




Στον Ιερό Ναός Αγίας Μαρίνης Πατρών (συνοικίας Μακρυγιάννη), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Εσπερινού, προχείρισε σε Πνευματικό τον Εφημέριο και προϊστάμενο του Ναού π. Παναγιώτη Θωμά.

Οι φωτογραφίες είναι του κ. Αλέξανδρου Κολλιόπουλου

12 σχόλια:

π. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ είπε...

Αδελφέ Αναστάσιε,
χαιρόμεθα πλήρως διά την υφ΄υμών δημοσίευσιν εικόνων της εις πνευματικόν προχειρίσεως του φιλτάτου ημών αδελφού π. Παναγιώτου Θωμά. Ούτως ηδυνήθημεν απολαύσαι το πνευματικόν γεγονός εξ αποστάσεως, χαιρόμενοι δια την πνευματικήν διάκρισιν του σεβάσμιου Μητροπολίτου Πατρών και ευχόμενοι θείον φωτισμόν εις τον νέον πνευματικόν.
π. Καλλίνικος Kakanda Bakole

Αναστάσιος είπε...

Σεβαστέ μου π. Καλλίνικε, σας ευχαριστώ για το μήνυμά σας. Είναι τιμή για το blog, να γράφει σε αυτό, ένας πρεσβύτερος της Εκκλησίας από τον ιεραποστολικό αγρό της Κανάγκα του Κονγκό. Γνωρίζω την αγαπητική αδελφική σας φιλία, μετά του π. Παναγιώτου, από τα φοιτητικά σας χρόνια στην Αθήνα. Τώρα εσείς είσθε στην Κανάγκα, ως εφημέριος και καθηγητής στο «Φως Εθνών», ο π. Παναγιώτης στην Πάτρα, ο σύνδεσμός της αγάπης όμως μεταξύ σας παραμένει, όπως δείχνει και το μήνυμά σας, με τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές σας. Σας ευχαριστώ, προσεύχομαι ο Κύριος να σας ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο σας. Παρακαλώ για ένα «Κύριε ελέησον» από σας και δι’ εμέ. Την ευχή σας.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Είναι ΑΞΙΟΣ!!! Ο π. Παναγιώτης πιστεύω ότι με την αγάπη και τις πνευματικές γνώσεις που έχει θα βοηθήσει και θα καλλιεργήσει τις ψυχές που θα τον πλησιάσουν για να βοηθηθούν πνευματικά από αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

π. Παναγιώτης να ζήσεις να σκορπάς ευλογίες και παρηγοριά στους πιστούς. Πάντα χαρές στην ζωή σου την ιερατική. Και εις ανώτερα.

"ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ" είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.
Ο "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ" ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ. ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ. ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΟΣ. ΙΛΑΡΟΣ, ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΓΑΠΗ. ΟΧΙ ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΚΕΡΑΙΟΣ. ΑΞΙΟΣ.
ΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΤΩΝ ΛΑΒΩΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ας υπενθυμίσουμε στον άγιο Θεσσαλονίκης (σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του), λόγια του ίδιου του Κυρίου μας σχετικά με την Θεία Κοινωνία: "Φάγετε το Σώμα μου και πίετε το Αίμα μου, όσοι επιθυμείτε την αιώνια ζωή", ώστε όχι μόνο να είστε και εικόνα Θεού, αλλά και θεοί και βασιλείς αιώνιοι και ουράνιοι, ενδυόμενοι εμένα τον Βασιλέα και Θεόν του ουρανού, φοβεροί στους δαίμονες και θαυμαστοί στους Αγγέλους, υιοί δε αγαπητοί του ουράνιου Πατέρα, αείζωοι, ωραίοι πέρα από τους υιούς των ανθρώπων, τερπνό ενδιαίτημα της υπέρτατης Τριάδος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι Άξιος παπάς και άριστος επικοινωνιολόγος ο π. Παναγιώτης. Δεν είναι μικρό πράγμα στον διήμερο εορτασμό να κάνουν παρέλαση ο Δεσπότης, οκτώ αρχιμανδρίτες και πάνω από 80 ιερείς!

Αριμαθαίος είπε...

Εις τον αγαπητόν π. Παναγιώτης Θωμάν εύχομαι να αναδειχθεί άριστος πνευματικός καθοδηγητής. Έως τώρα κάθε διακονία στη Εκκλησία που του έχει αναθέσει ο Επίσκοπος ανταποκρίθηκε τέλεια. Διέπρεψε με το πέρασμά του από τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Παρόλη την βραχύτατα της παραμονής του εις την θέση εσφράγισε τα έργα με την παρουσία του. επί των ημερών του άνθισαν ξανά τα κατηχητικά σχολεία εις την Ευαγγελίστρια. Λαμπρές και οι εσπερινές συνάξεις με πληθώρα κόσμου. Σε κάθε ομιλία του πάνω από 150 άτομα παρακολουθούσαν. Το πέρασμά του από το Άξιον Εστί ήταν δυναμικό. Στις αγρυπνίες συγκέντρωνε πλήθος πιστών. Στο κήρυγμα της Τρίτης πληθώρα κόσμου. Εις τις εξορμήσεις αγάπης σε ιδρύματα κινητοποιούσε την αγάπη των πιστών με όμορφο τρόπο. Και τώρα στην Αγία Μαρίνα τα έχει δώσει όλα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δημιούργησε Κατηχητικά σχολεία με υπερπληθώρα παιδιών. Τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Επάξια ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τον τίμησε ως πνευματικό για να καλλιεργήσει σε βάθος τις ψυχές των ενοριτών του και όλων ημών που τον αγαπάμε. Δυστυχώς κατά το θέρος δεν είμαι στην Πάτρα ως εκ τούτου δεν μπόρεσα να φωνάξω το Άξιος όμως και από εδώ φωνάζω με δυνατή φωνή ΑΞΙΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος της εμπιστοσύνης του Ποιμενάρχου των Πατρών κ. Χρυσοστόμου εύχομαι να είναι ο νέος Πνευματικός.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω τον π. Παναγιώτη για την Πνευματική Πατρότητα την οποία έλαβε από τα τίμια χέρια του Μητροπολίτου του. Είθε να φανεί άξιος των προσδοκιών Επισκόπου και πιστών.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης ζει την ιεροσύνη του. Η κάθε θεία Λειτουργία που τελεί είναι ένα πανηγύρι.

Ανώνυμος είπε...

η βροντερη μελωδική φωνη του δειχνει την δυναμη της πιστης του!!!