Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Εθνική εορτή από τα Κατηχητικά Αγίας Μαρίνας Πατρών








Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών τα παιδιά των Κατηχητικών σχολείων του Ναού παρουσίασαν το Σαββάτο 20 Μαρτίου 2010 εόρτια εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικό σκετς, ποιήματα και τραγούδια. Την εορτή παρακολούθησαν αρκετοί από τους γονείς των παιδιών και των ενοριτών.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην πρεσβυτέρα Ευστρατία Θωμά για την όλη επιμέλεια της εορτής.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ.
ΑΛΛΑΞΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΑΣΟΥΛΙ ΜΟΥ...

Αναστάσιος είπε...

Φίλε, αυτές μου έδωσαν αυτές έβαλα. Ας δεις την ουσία, και την καλή προσπάθεια της ενορίας, και ας μην μένεις στις φωτογραφίες.
Ευχαριστώ πάντως για την σωστή κατά τα άλλα παρατήρηση.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι υπάρχουν Κατηχητικά στα οποία πραγματοποιούν και εκδηλώσεις για τις εθνικές εορτές λέει πολλά. Από παντού ακούω αποκαρδιωτικά μηνύματα για την συμμετοχή των παιδιών. Αυτή η πληροφορία και οι φωτογραφίες ήσαν μια τονωτική ένεση ότι δεν χάθηκαν τα πάντα. Μπράβο στους κατηχητές αλλά και στους εφημερίους του Ναού που μεριμνούν για την λειτουργία των κατηχητικών. Αυτά είναι μια πραγματική ουσιαστική ελπίδα για ένα καλύτερο εκκλησιαστικό αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Γιορτή εθνικού περιεχομένου μέσα σε ναό που ως χώρος μας πηγαίνει στην εσχατολογική βασιλεία του Θεού, όπου όλα υπερβαίνονται, ακόμη και τα πιό υψηλά επιτεύγματα, για να υπάρξουμε εν Χριστώ Ιησού, πέρα απο κάθε διάκριση! Στην Πατερική παράδοση δεν συναντάται πουθενά τέτοια χρήση του ναού. Η κατήχηση αφορά την πίστη και πώς αυτή οφείλει να σαρκώνεται σε κάθε εποχή και πολιτισμό-φολκλόρ εκδηλώσεις σε χώρους λατρείας συνιστά έκπτωση, και μάλιστα σε μια εποχή που έχουμε ορθοδόξους άλλων εθνοτήτων και που μάλλον προσβολή αισθάνονται απο μια τέτοια ιδεολογοποίηση της πίστης.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Είδα τις φωτογραφίες από την εορτή αυτή στον ναό και χάρηκα. Είδα και κόσμο και ενθουσιάστηκα. Πήρα λοιπόν τηλέφωνο τον αρχιμανδρίτη προϊστάμενο της ενορίας μας και τον ρώτησα πόσα παιδιά είναι στο κατηχητικό του κεντρικού και πολυάριθμου ναού μας μου είπε 7 εκ των οποίων κάθε φορά είναι από 3-5. Έπαθα σοκ δηλαδή το πνευματικό κέντρο είναι μόνο για τους καφέδες των μνημοσύνων. Πάτερ μου του είπα δεν ήταν ανάγκη να φτιάξει ιδιόκτητο καφενείο ο ναός μας. Αν αυτό συμβαίνει και σε άλλες ενορίες πάμε χαμένοι. Μπράβο στην παπαδιά αυτή που φροντίζει τα κατηχητικά και τις γιορτές του ναού. Ο θεός ας βάλει το χέρι του δεν πάμε καθόλου καλά…..

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι διαφωνώ μαζί σας το ότι στον ναό αυτό μαζί με την διδασκαλία της πίστεως εορτάζουν και τις γιορτές της πατρίδας δεν είναι έκπτωση. Έκπτωση είναι η παγκοσμιοποίηση ο διεθνισμός και ο κιμάς που θέλουν κάποιοι να μας κάνουν. Η εκκλησία είναι προστάτης του έθνους του ελληνικού και έχει πρωταγωνιστήσει θετικά στην ιστορία του.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ...
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ...
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ...
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ...ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ....ΕΙΜΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΨΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
ΕΙΜΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...
ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εὐτυχῶς ὑπάρχει ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καί μᾶς θυμίζει τίς ἐθνικές ἐπετείους.
Ὅπως πάντα, ἐθναρχοῦσα.
Εὐχαριστοῦμε τούς πνευματικούς πατέρες γιά τήν ὄαση πού μᾶς προσφέρουν μέσα σέ μία ἀλλοτριούμενη διεθνοποιημένη κοινωνία.
Εὐχαριστοῦμε ἐκ βαθέων!

πηνελοπη είπε...

AΓΑΠΗΤΕ ΤΩΝ 3.14 Δεν εξεταζω εαν εισαι Αλβανος -πορτορικανος η Βουλγαρος ---εξεταζω ομως το γεγονως πως εισαι ορθοδοξος ---και αυτο ειναι το παν ....Αλλα αδελφε ποιος ορθοδοξος εισαι οταν δεν εχεις αγαπη για τους διαφορετικης υπηκοοτητας ορθοδοξους διοτι αν ειχες αγαπητε θα πεταγες απο την χαρα σου να συνδιαλλαγεις μαζι τους,να ανταλλαξεις σκεψεις ,συναισθηματα...να μαθεις ηθη και εθιμα ,ιστορια κ.λ.π διοτι η αγαπη και η θερμη για μια χωρα η οποια σε φιλοξενει αδελφε θα επρεπε να ηταν στην πρωτη θεση των δεδομενων σου αμεσως μετα την θερμη και αγαπη που επρεπε να ειχες για την θρησκεια σου ---εχεις δει κανεναν Ελληνα αγαπητε που να πηγε στην Αμερικη και να μισει την αμερικανικη σημαια;μη φανταστεις οτι ο κοσμος μισει τους ανθρωπους της Αμερικης αλλα την πολιτικη της---αλλα οι Ελληνες που πηγαν εκει την θεωρουσαν σαν δευτερη τους πατριδα---γιαυτο αποβαλε το αυτο σε παρακαλω και εκτιμησε την χωρα που σε φιλοξενει χωρις να πετας βελη φαρμακερα εναντιον της διοτι δεν σε τιμα αυτο που κανεις ---σκεψου το και εδω ειμαστε παλι να τα ξαναπουμε ---με χριστιανικη αγαπη πηνελοπη+++

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Το Έθνος το έσωσε η Εκκλησία η Ορθόδοξη και σήμερα στις δύσκολες μέρες η σωτηρία του Έθνους είναι στα χέρια της μητέρας Εκκλησίας. Συγχαίρω τους Ιερείς για την πρωτοβουλία εορτασμού στην ενορία τους της Εθνικής Επετείου της Παλιγγενεσίας μας. Μπράβο και στην Πρεσβυτέρα που παρόλη την προχωρημένη εγκυμοσύνη της επιμελήθηκε την εορτή. Χρόνια πολλά σε όλους.