Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον π. Καλλίστρατο Λυράκη

Την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος απένειμε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον πολιό τ. Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Καλλίστρατο Λυράκη.
Η απονομή έγινε στο πλαίσιο συνάξεως των Κληρικών υπευθύνων των Ενοριακών Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών κηρυγμάτων της τοπικής Εκκλησίας, προς τους οποίους ο π. Καλλίστρατος έδωσε πρακτικές οδηγίες για την διευθέτηση της κορυφαίας αυτής διακονίας τους.
Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την πολυετή, Θεοφιλή προσφορά του τιμωμένου στο Ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας και υπογράμμισε την ταπείνωσή του, τους ιεραποστολικούς του αγώνες, την απόλυτη ανιδιοτέλειά του και την πολύτροπη προσφορά του στο λαό του Θεού.
«Στο πρόσωπό σας», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, «τιμούμε όλους του κληρικούς που εργάστηκαν και εργάζονται ιεραποστολικά στην Ελλάδα, αλλά και στην Μητρόπολή μας, συμβάλλοντας στην κατά Χριστόν προαγωγή και ενότητα του λαού του Θεού»
Προλογίζοντας την Σύναξη, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σκοπός των πνευματικών αυτών ενοριακών συγκεντρώσεων είναι η κατήχηση των ανθρώπων και η σπουδή του Λόγου του Θεού, ο οποίος είναι διαχρονικά ζωντανός και σωστικός.
Κάλεσε δε τους Κληρικούς να έχουν πάντοτε τη συνείδηση ότι αυτό που διδάσκουν δεν είναι λόγος ανθρώπων, αλλά Λόγος Χριστού Εσταυρωμένου και Αναστάντος.

romfea.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιοι ενθυμούνται τους εργάτες του Ευαγγελίου. Ο π. Καλλίστρατος έχει γράψει δεκάδες βιβλία. Υπάρχουν πολλοί κληρικοί και λαϊκοί που έχουν προσφέρει συγγραφικό έργο αλλά τους ξεχνούν ή και τους παραμελούν.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίος κληρικός, άριστος πνευματικός πατέρας, εξαιρετικός συγγραφέας ο πολυσέβαστος π. Καλλίστρατος.