Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα εργασία για τους πολλούς Έλληνες θεωρείται να είσαι υπάλληλος. - π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος

Φέρνουμε Ινδούς και Αλβανούς για να μαζέψουμε τις ελιές. Γέμισε η Ελλάδα αλλοδαπούς εργάτες. Σήμερα εργασία για τους πολλούς Έλληνες θεωρείται να είσαι υπάλληλος. Εγώ θυμάμαι συμφοιτητές μου, που κατέβαιναν στα χωριά τους και μάζευαν ελιές. Βοηθούσαν τους γονείς τους στις αγροτικές εργασίες. Σήμερα ο άλλος τελειώνει το Λύκειο, και μόνο με υπαλληλία συμβιβάζεται και, ει δυνατόν, με δημοσιοϋπαλληλία. Αφήσαμε στα χωριά εύφορα κτήματα να ξεραίνονται. Υπάρχει δουλειά, αλλά δεν τη θέλουμε. Δεν συμβιβάζεται ο άλλος να πάει να εργασθεί χειρωνακτικά.


Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για άλλες δεκαετίες τα έγραφε. Όμως και σήμερα είναι σωστή η παρατήρηση.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι ζητούσαν μια θεσούλα στο Δημόσιο για να «τρυπώσουν» και να κάνουν την καλή. Η σε κάποια επιχείρηση ως διοικητικοί υπάλληλοι. Ο π. Επιφάνιος έχει 100% δίκιο. Μπορεί να ελέγχει διότι ως γνωστό ποτέ δεν έλαβε μισθό από το δημόσιο ως κληρικός. Ζούσε από την γραφική προσωπική του εργασία. Τέτοιοι παπάδες είναι οι θησαυροί της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ ανώνυμε τί εννοείτε ζούσε απο την προσωπική του εργασία ο π. Επιφάνιος; Δηλαδή τί εργασία έκανε; Ποιό άλλο "επάγγελμα" ασκούσε εκτός από την Ιερωσύνη;