Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η εορτή των Θεοφανείων στην Πάτρα -Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

 
Με κά­θε λα­μπρό­τη­τα και με­γα­λο­πρέ­πεια ε­ορ­τά­σθη­κε η Βά­πτι­ση του Κυ­ρί­ου μας στον Μη­τρο­πο­λι­τι­κό Να­ό της Ευαγ­γε­λι­στρί­ας ό­που προ­ε­ξήρ­χε της Θεί­ας Λει­τουρ­γί­ας ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Πα­τρών κ. Χρυ­σό­στο­μος.  Ενώ χοροστάτησε στην Ακολουθία του  Με­γά­λου Α­για­σμού.
 Συλ­λει­τούρ­γη­σαν ο προ­ϊ­στά­με­νος του Ιε­ρού Μη­τρο­πο­λι­τι­κού Να­ού Αρ­χι­μαν­δρί­της π. Αμ­βρό­σιος Γκουρ­βέ­λος, οι Πρω­το­πρε­σβύ­τε­ροι π. Μι­χα­ήλ Κα­ρα­μπα­τά­κης, π. Χρή­στος Σε­ρέ­της, ο Πρε­σβύ­τε­ρος π. Κων­στα­ντί­νος Γουρ­δού­πης και οι Διά­κο­νοι Σε­ρα­φείμ Αρ­γυ­ρό­που­λος, Ιωακείμ Σταματόπουλος, Χρή­στος Λυ­κου­ρέ­σης και Κων/νος Τσαγκάρης. Στον Μεγάλο Αγιασμό συμμετείχαν και οι Ιερείς Πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Παπαδόπουλος και ο Πρεσβύτερος π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος.
Ο Να­ός κα­τά­με­στος α­πό πι­στούς, μεταξύ των οποίων, ο συμπολίτης μας Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Δή­μαρ­χος Πα­τρέ­ων κ. Ιω­άν­νης Δη­μα­ράς, οι βου­λευ­τές Νικόλαος Νικολόπουλος και Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, Α­ντι­δή­μαρχοι, Δη­μο­τι­κοί και Πε­ρι­φε­ρεια­κοί Σύμ­βου­λοι, κα­θώς οι το­πι­κές Στρα­τιω­τι­κές και Α­στυ­νο­μι­κές Αρ­χές.
Με την ο­λο­κλή­ρω­ση των Ιε­ρών Α­κο­λου­θιών, σχη­μα­τί­σθη­κε πο­μπή με κα­τεύ­θυν­ση τον κε­ντρι­κό λι­με­νο­βρα­χί­ο­να, ό­που ο Ε­πί­σκο­πός μας ά­για­σε τα ύ­δα­τα με την κα­τά­δυ­ση του Τι­μί­ου Σταυ­ρού.
Σαράντα περίπου  συ­μπο­λί­τες μας βού­τη­ξαν στα πα­γω­μέ­να νε­ρά του Πα­τρα­ϊ­κού  για να Tον α­να­σύ­ρουν. Τον ανέσυρε ο συμπολίτης μας κ. Σπυρίδωνας Καστανίδης ο οποίος όπως είπε, συμμετείχε για πρώτη φορά στη διαδικασία. Ως ευλογία έλαβε έναν χρυσό Σταυρό από τον Επίσκοπο και τον κάλεσε στα γραφεία της Ι.Μ. Πατρών για να παραλάβει και το χρηματικό του έπαθλο.
Σε όλους τους κολυμβητάς, ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία από ένα δώρο.  
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος 







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου με υγεία.