Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ Ι.Ν.ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ & Ι. Ν. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΩΝ π. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΡΙΠΙΣΗ ΚΑΙ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΩΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΩΝ.ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΦΙΛΙΚΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ. ΧΑΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ,ΓΕΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ,ΨΥΧΑΓΩΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
π. Περικλής Ρίπισης











16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχες πρωτοβουλίες που συνδέουν τα παιδιά μεταξύ τους και τα κάνει να αγαπούν τις συντροφιές τις νεανικές της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Οι νέοι κληρικοί ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κατήχηση. Προσεγγίζουν άμεσα τα παιδιά και τα εμπνέουν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους καλούς κληρικούς διότι αφιερώνουν από τον προσωπικό τους χρόνο για τα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι και αυτή μια πρωτότυπη εναλλακτική λύση ποιμαντικής της νεότητας. Οι νέοι κληρικοί εφευρίσκουν τρόπος με τους οποίους πλησιάζουν την νεότητα. Η Εκκλησία πρέπει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για την ωφέλεια των νέων. Συγχαίρω τους φερέλπιδες κληρικούς για τον ζήλο τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες της νεότητας πλαισιωμένες από τους νέους στην ηλικία κληρικούς π. Περικλή και π. Παναγιώτη είναι μια απόδειξη ότι και στην σημερινή δύσκολη εποχή όταν ο ιερέας το θέλει μπορεί να μαζέψει τα παιδιά της ενορίας του στο κατηχητικό.

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τω Θεώ που έχουμε τέτοιους ιερείς. Η χάρις δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμη. Η Εκκλησία αγκαλιάζει και προσφέρει διεξόδους στην νεότητα.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Σε εποχές πολλών δυσκολιών. Σε εποχές που παπάδες έχουν απογοητευθεί και έχουν καταθέσει τα όπλα. Υπάρχουν εξαιρέσεις όπως και αυτοί οι δύο κληρικοί ο π. Παναγιώτης και ο π. Περικλής. Δεν είναι λίγο να οργανώνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Μπράβο παπάδες μου. Το λέω αυτό το μπράβο γιατί αφιερώσατε το απόγευμά σας στα παιδιά της ενορίας σας και όχι της οικογενείας σας. μπράβο και στον Επίσκοπο Πατρών Χρυσόστομο που ευλογεί τις προσπάθειές σας.

Ανώνυμος είπε...

Την Τετάρτη το απόγευμα η ενορία μας με πρωτοβουλία του π. Παναγιώτη φιλοξένησε τον πνευματικό μας Πατέρα τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στο Πνευματικό Κέντρο. Ήταν απόγευμα πραγματικής ξεκούρασης από τις βιοτικές μέριμνες και πνευματικής τροφοδοσίας. Ο Μητροπολίτης μας νουθέτησε και μας έλυσε πολλές απορίες.
Την Κυριακή το απόγευμα κάλεσε τα παιδιά μας στον Ναό για να συναθληθούν με την ενορία του Παντοκράτορα. Αμέσως δώσαμε την συγκατάθεση. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας ο π. Παναγιώτης. Την ίδια χαρά και ωφέλεια μας μετέφεραν με την επιστροφή τους στο σπίτι. Γνώρισαν και τον π. Περικλή είπαν τα καλύτερα για την γνωριμία αυτή. Δεν ήταν μόνο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Στη διάρκεια του αγώνας έμαθαν να βλέπουν τα άλλα παιδιά σαν αδέλφια τους χωρίς ανταγωνισμούς αλλά με πνεύμα αγάπης και συναδελφοσύνης.
Δοξάζουμε τον Θεό διότι από το να τρέχουν σε καρναβάλια και άλλα τέτοια η πρόταση του π. Παναγιώτη ήλθε σαν ευλογία για το απόγευμα της Κυριακής.
Και τους δύο κληρικούς τους ευχαριστώ.
Παρακαλώ για τις προσευχές τους.

Ανώνυμος είπε...

oraio

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ελπίδα γιατί υπάρχουν ιερείς που προσφέρονται ολοκληρωτικά στην Εκκλησία. Πονούν για αυτή και τρέχουν για το ποίμνιο ως καλοί ποιμένες.

Ανώνυμος είπε...

Στην εποχή μου για ποδόσφαιρο πηγαίναμε μόνοι μας. Τώρα και αλλού έχω δει να διοργανώνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες κατηχητικά. Είναι καλό. Πόσο όμορφο θα ήταν να είχαμε και εμείς κοντά μας τον ιερέα. Η διαγωγή μας θα ήταν καλύτερη. Θα μαθαίναμε να παίξουμε χωρίς εντάσεις. Θα μας έλεγε και τα ωφέλημα. Συγχαίρω τους δύο αυτούς κληρικούς καθώς και όλους τους άλλους που οργανώνουν τέτοιες πρωτοβουλίες εκτόνωσης των παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πρωταθλήματα μεταξύ των κατηχητικών της Μητροπόλεως Πατρών, δείτε το ιστολόγιο http://kataskinosi-agkyra.blogspot.gr/.

Από κει αρχίσανε τα πρωταθλήματα στα κατηχητικά!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Στους Δύο Ιερείς Για Τις Πρωτοβουλίες Αυτές. P.J.P

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Περικλής προσφέρει πολλά στα νιάτα της ενορίας. Μάζεψε τα παιδιά στα κατηχητικά και στην Εκκλησία. Τον καμαρώνω κάθε φορά που λειτουργεί μια μιλάει.

Ανώνυμος είπε...

Αχ και να κυριαρχούσε αυτή η αγνότητα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα πράγματα θα ήσαν αλλιώς.
Η Εκκλησία πρέπει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να διδάξει αξίες και ήθος στα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι πραγματικά άξια επαίνου κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην προσέλκυση νεων στον χώρο της Εκκλησίας.Αυτοί οι Ιερείς ο π.Περικλής και ο π.Παναγιώτης επειδή τους γνωρίζω προσωπικά εργάζωνται με ζήλο στις ενορίες τους και ιδίως στον τομέα της Νεότητος εχοντας κερδισει τις καρδιές των ενοριτών τους.Συγχαρητήρια και στον Μητροπολιτη μας για αυτες τις επιλογές του σε αυτες τις ενορίες.