Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

 Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, μετέβη στην Αρχιερατική Περιφέρεια Τριταίας και συγκεκριμένα στο χωριό Σταυροδρόμι, για να τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
Κατά την διάρκειά της προσήλθαν για να εκκλησιαστούν, εκτός των κατοίκων της περιοχής, και οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος του χωριού (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο).
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς τους μαθητές, η οποία έγινε με την μορφή διαλόγου, ανέλυσε τί είναι Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και για ποιό λόγο θεσπίστηκε.
Απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους προέτρεψε να σμιλεύουν τις καρδιές των παιδιών και εκτός από τις γνώσεις, να τους προσφέρουν Χριστό και Ελλάδα.
Τέλος, τόνισε στους νέους και στις νέες πως πρέπει να εκκλησιάζονται και να ζουν ζωή Χριστιανική.
Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι παρακάλεσαν τον Θεοφιλέστατο να επισκεφθεί το σχολικό συγκρότημα, να συνομιλήσει με τους μαθητές και να τους ευλογήσει.
Από την πλευρά τους οι μαθητές, εις ένδειξιν σεβασμού και ευγνωμοσύνης, προσέφεραν δώρα στον Θεοφιλέστατο, με την κυρά - Σαρακοστή να ξεχωρίζει από όλα.









2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωστόπουλε, συχνά επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας και ενημερώνομαι για την τοπική εκκλησιαστική επικαιρότητα. Εκφράζω την ικανοποίησή μου που τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος όσο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με αυταπάρνηση και αγάπη διακονούν την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών. Τρέχουν παντού σε εορτές, πανηγύρεις, χαρές και λύπες και όπως έχω πληροφορηθεί και οι δύο αρχιερείς δεν δέχονται σε καμία περίπτωση ούτε το παραμικρό φιλοδώρημα. Εύχομαι να έχουν υγεία και για πολλά χρόνια να συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο να διακονούν στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τάσο, συγχαίρω τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς του Σταυροδρομίου (Τριταίας)που για δεύτερη φορά κάλεσαν τον Επίσκοπο Κερνίτσης να τελέσει Θεία Λειτουργία και να επισκεφθεί το σχολείο τους για να μιλήσει και να συνομιλήσει με τα παιδιά. Αξιέπαινα είναι και τα παιδιά τα οποία, για να ευχαριστήσουν τον Θεοφιλέστατο, του προσέφεραν ζωγραφιές, χειροποίητα γλυκίσματα που έφτιαξαν τα ίδια καθώς και την ζυμωτή κυρά Σαρακοστή όπως διαβάσαμε στην ανάρτησή σου. Εύστοχα ο θεοφιλέστατος είπε στους εκπαιδευτικούς όλων τον βαθμίδων: "Βάλτε στις καρδιές σας και στις ψυχές των μαθητών σας Χριστό και Ελλάδα".
Φιλικά
Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης.