Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου των Πατρών.

Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου των Πατρών.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25.9.2018, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και θείου κηρύγματος κατά τον οποίο εχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.



  Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 26.9.2018, ετελέσθη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
 Ο Θεοφιλέστατος στις ομιλιές του  ανεφέρθη στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, την Μετάσταση του οποίου εορτάζει η Εκκλησία μας.

 Μεταξύ των άλλων, ετόνισε: «...Ο Άγιος Ιωάννης υπήρξε ο ηγαπημένος Μαθητής του Κυρίου μας, «ο επιπεσών επί το στήθος του Ιησού»  και ακολούθησε τον Διδάσκαλό του μέχρι τον φρικτό Γολγοθά, μαζί με την Παναγία. Όταν οι υπόλοιποι Μαθητές δια τον φόβο των Ιουδαίων είχαν εξαφανιστεί, ο Ιωάννης έστεκε κάτω από το  Σταυρό. 
Επιπλέον ο Άγιος Ιωάννης έγραψε με το φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος το «κατά Ιωάννην» Ιερό  Ευαγγέλιο και το οποίο είναι και το θεολογικότερο σε νοήματα. Επίσης έγραψε τρεις καθολικές Επιστολές και το τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής, την  Αποκάλυψη .
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ονομάστηκε Θεολόγος, διότι θεολογεί περί της Θεότητος του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος,  του Θεού Λόγου. Ο Λόγος έγινε σάρκα, είναι το συγκλονιστικότερο χωρίο του Ευαγγελίου του. Ο Υιός του Θεού προσλαμβάνει την  ανθρώπινη φύση  εξ αγάπης, προκειμένου να σώση και να λυτρώση τον άνθρωπο από την αμαρτία.
Ο Άγιος Ιωάννης εκοιμήθη σε βαθύ γήρας στην Έφεσο της Μικράς Ασίας.
 Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος  προέτρεψε τους πιστούς να ζουν κατά Χριστόν, αγωνιζόμενοι καθημερινά κατά των παθών και της αμαρτίας, ώστε και εκείνοι να γίνουν μέτοχοι της Θείας Χάριτος και κληρονόμοι της αιωνίου ζωής».
 Ανήμερα το απόγευμα, ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις του Αγίου και η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του πέριξ του Ναού.












Δεν υπάρχουν σχόλια: