Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

  Με κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα Δευτέρα 28  Σεπτεμβρίου 2020 η ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Χαρίτωνος του ομολογητού στον Ιερό Ναό "Παναγία η Βοήθεια" του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ".



Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμ. π. Χαρίτων Αθανασόπουλος, εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού και υπεύθυνος του πνευματικού και ποιμαντικού έργου στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ορισθείς προς τούτο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Χαρίτωνος αλλά και στο πρόσωπο του π. Χαρίτωνος δίδοντας έμφαση στην άοκνη εργασία του στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα. 
Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στον π. Χαρίτωνα να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ζέση ψυχής και καρδίας την διακονία του δίπλα στους ιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αλλά και σε κάθε πονεμένη ψυχή που καταφθάνει εκεί, ώστε στο πρόσωπό του να βρίσκουν την ανάπαυση και την παρηγοριά. 
Ιδιαιτέρως ο Θεοφιλέστατος εξήρε την στάση του π. Χαρίτωνος ο οποίος καθ' όλη την διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού - covid-19 στέκεται πατρικά και επιστηρικτικά δίπλα στους ασθενείς και στους οικείους τους. 
Τέλος, οι πιστοί που είχαν κατακλείσει τον Ιερό Ναό ευχήθηκαν από καρδιάς στον π. Χαρίτωνα χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό. 







 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σημειωθεί ότι πνευματικότατο ήταν και το κήρυγμα του ιεροκήρυκα π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη.

Ανώνυμος είπε...

Πρότυπο καλού κληρικού ο π. Χαρίτων. Έτη πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο ο θεοφιλέστατος τιμά με την παρουσία του τον π. Χαρίτωνα.

Ανώνυμος είπε...

Λαμπρός εργάτης της εκκλησίας ο π. Χαρίτων.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την ανάρτηση κ. Κωστόπουλε ο π. Χαρίτων είναι ο άγγελος του Νοσοκομείου του Ρίου.

Ανώνυμος είπε...

Ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου. Έτη πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με την παρουσία του εκφράζει την αγάπη του στον γέροντά μας π. Χαρίτωνα.