Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΜΑΣΚΑ και ΠΑΙΔΙΑ - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος



Λέει ο καθηγηγτής Σίψας:
 1. "...για το νηπιαγωγείο και για το δημοτικό, θεωρούμε ότι η μάσκα θα είναι και ένα μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή τα παιδιά θα εκπαιδεύονται στο να την χρησιμοποιούν σωστά...".
2. "...τα παιδιά, ιδίως του δημοτικού, είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα. Μολύνονται πολύ πιο δύσκολα και διασπείρουν τον ιό στους ενήλικες πολύ λίγο. Επομένως, είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα και δεν έχουμε έναν μεγάλο φόβο ότι θα συμβεί κάτι στην ομάδα αυτή."

 
Εγώ είμαι μειωμένης αντιλήψεως ή μήπως και ο Σίψας ανήκει στους ... ψεκασμένους;
Πάντως εσείς φορέστε στα παιδιά σας τη μάσκα οπωσδήποτε...
Μαθαίνουν να ζουν έτσι...
Ασφαλώς, φυσιολογικά!
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μερίδα κληρικών μας ψεκάζουν με το κήρυγμα τους στις εκκλησίας. Ας τα λένε εκεί. Δημόσιο λόγο και κριτική σε θέματα που δεν τους αφορούν να μην παίρνουν. Είναι κληρικοί ούτε γιατροί ούτε υγειονομικοί. Αν θέλουν να μιλήσουν ως γονείς τα πουν μέσα στους συλλόγους γονέων. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι απαράδεκτες. Από την ευθύνη την δημοσίευσης δεν απαλλάσσω και τον ιστολόγο. Η κοπτοραπτική των θέσεων του καταξιωμένου ιατρού και τα ανώφελα συνθήματα του κληρικού είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα για μην μεταφέρουν την πανδημία ή και άλλες ιώσεις στο σπίτι μας. τα παιδιά μου την φορούν αδιαμαρτύρητα. Την έχουν συνηθίσει και την επιβάλουν και σε μας γιατί το σχολείο παίζει τον καλό του ρόλο.

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμίζει το γνωστό ότι δεν υπάρχει Θεός αποκόπτοντας το ότι είπε άφρων. Μην το παρατραβάς πάτερ μου και μην παίρνεις άλλους στο λαιμό σου. θυμήσου την αλεπού του Διογένη. Πορεύσου στον μοναχικό σου δρόμο και άσε μας να φοράμε την μάσκα. Γέμισε η κοινωνία και η Ελλάδα από διάφορους Τραμπ μην τον ακολουθείς και συ.

Ανώνυμος είπε...

Αν τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα για να μην μεταφέρουν την πανδημία και άλλες ιώσεις στο σπίτι, τότε γιατί δεν φορούσαν μάσκα και περυσι και προπέρυσι και πρίν από 3, 4, 5, χρόνια , που υπήρχε η γρίππη των πτηνών, η γρίππη των χοίρων, η τυπική γρίππη, η μηνιγγίτιδα και γενικώς όλες οι γνωστές ιώσεις ?
Και επειδή οι ιώσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ, πρέπει απο την ημέρα που γεννιώμαστε μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε, να φορούμε μάσκα, για να μήν μεταφέρουμε κάποιο ιό σε συνάνθρωπο μας και τού προκαλέσουμε κακό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι η πρωτη φορά, παπά μου, που κοβεις και ράβεις την πραγματικότητα για να την φέρεις στα μέτρα σου.

Πρόσεξε, παπά, γιατί αυτό ειναι απάτη και ειναι κρίμα και για σένα και για όσους περιδεείς σε πιστεύουν...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΤΕΡ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ.ΕΣΥ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΣ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ανώνυμοι να μιλάνε με μεγαλύτερο σεβασμό στον ευλαβή και καλό κληρικό, τον π. Αναστάσιο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο πατήρ Αναστάσιος.Τι δεν καταλαβαίνετε???

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 12/10, ώρα 2:28
Θα ασκούσες την ίδια κριτική π.χ. προς τον κάθε Δερμιτζάκη , που έχουν λόγο για το Μυστήριο της Θ. Κοινωνίας; Και εάν ο κάθε Δερμιτζάκης έχει λόγο, γιατί να μην έχει και ο κάθε π. Αναστάσιος; Ρίχνεις μήπως και ευθύνες και στα κανάλια που προβάλουν απόψεις τύπου Δερμιτζάκη;
Προσωπικά δεν θεωρώ τις απόψεις του π. Αναστασίου άστοχες, αλλά τον τρόπο που τις προβάλει !

Ανώνυμος είπε...

... είδα άνθρωπο σε μνημόσυνο να κλαίει τον θανόντα του και μέσα από την μάσκα να του κόβεται η αναπνοή.Και αυτός ο άνθρωπος είναι νέος σε ηλικία.Μεχρι που βγήκε από την εκκλησία και ειμασταν έτοιμοι να φέρουμε εκαβ!
Ευτυχώς βγάζοντας την μάσκα,αναπνεύσε κανονικά.
Φαντάζομαι τα παιδάκια,τι φέρνουν από το σπίτι,πόσα προβλήματα και να έχουν και την μάσκα,ως "εκπαίδευση"!

Δυστυχως,δυστυχία μας,δεν πρέπει να υπάρχουν κρούσματα και 0 "άνθρωπος" ο οποίος δεν υπολόγισε ποτέ στη ζωή του τον Θεό,ούτε του γεννήθηκε το ενδιαφέρον να τον γνωρίσει,..,> κπρόκοψε στο χειρότερο γιατί βοηθάει και ο διάβολος σε αυτό.
Μη μετανοης,μην πας εκκλησία ,μην πατάς στο κήρυγμα,μην εξομολογείται,μην βιάζεσαι!κλείσε το στόμα,μη μιλάς!Κλείσε τα μάτια και τα αυτιά της ψυχής σου!και στην τελική,τι πιστεύεις,γιατί πιστεύεις,μην πιστεύεις(!)
....
Διδάσκαλε,οι νέοι μας,τα παιδιά μας έλαβαν πνεύμα άλαλον!Ζητούν να καταστήσουν αυτούς εχόντων κακόν πνεύμα!
Ηνεγκα τον υιόν μου προς σε,
Εν μέσω παγίδων,με ψεύτικες αξίες,θεωρίες και διδασκαλίες,θέλγητρα και ψευδη που το εμπνέουν,το κακό το πνεύμα!
Που οδηγούμε θα!
Δεν υπάρχει εθνική,εκκλησιαστική, οικογενειακή ,και κοινωνική ευτυχία!
Που οδηγούμεθα?
,,,,

Ανώνυμος είπε...

Δεν υφίσταται επαρκής επιστημονική τεκμηρίωση της καθολικής-υποχρεωτικής μασκοφορίας.
Και όμως η ανεκδιήγητη κυβέρνηση την επέβαλε.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήμουνα η υπεύθυνη κυβέρνηση θα φερόμουν «ανεύθυνα» όπως το θέλει ο λαός και ο κλήρος «Τσοβόλα δώστα όλα» ή «χρήματα υπάρχουν» θα σας άφηνα ελεύθερους να πεθάνετε και να γεμίσουν τα νεκροταφεία νεκρούς και ουρές στα νοσοκομεία. Ώρε γλέντια που θα έκανα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανευθυνότητα είναι να επιβάλλεις ένα μέτρο καθολικής ισχύος χωρίς να έχει πρώτα αυτό τεκμηριωθεί επιστημονικά 2:02.

Ανώνυμος είπε...

Με τρελάνει 2-02 η ιδέα σου. Δεν είναι χριστιανική αλλά θα γέμιζε η Ελλάδα από πανδημία και τότε θα έβλεπα κατά που θα κρύβονταν τα παλληκάρια της φακής. Θα γινόταν μια παρόμοια δίκη σαν αυτή περί σύστασης εγκληματικής ομάδας-ων.

Ανώνυμος είπε...

Σ’ ένα φανταστικό σενάριο σαν αυτά που συνηθίζει να μας παρουσιάζει σε παρεμβάσεις του ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, άμα υπήρχε κράτος να εποπτεύει τούτο το κράτος που δημιουργήσαμε από το 60’ και έπειτα, πολλοί εκ των λειτουργών του κρατικοδίαιτων δημοσίων υπαλλήλων και μισθοδοτούμενων κληρικών, θα ήταν στα αζήτητα, κάποιοι μάλιστα εσώκλειστοι στις φυλακές.
Στο υπαρκτό σενάριο, απλά ο καθένας εξακολουθεί να λέει ό,τι του κατέβει στο μυαλό. Και τα πληρώνει το κράτος… άρα και ο πολίτης που ακόμη κοιμάται ύπνο βαθύ αφού παθητικά δέχεται την κάθε ανοησία των δημοσίων προσώπων που λένε πολλά χωρίς ποτέ να λογοδοτούν για λόγια, ενέργειες και πράξεις.
Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και άλλοι γιατροί που συμφωνούν με τη χρήση μάσκας. Γιατί σώνει κ καλά ο Συψας να είναι ο σωστός;

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπα Τάσος φταίει ή ο Σιψας;
Κανένας δεν αναφέρεται στο Σιψα.
Γιατι;

Ανώνυμος είπε...

Μην τσακώνεστε αδέρφια. Κρατήστε δυνάμεις για όταν θα βγει το εμβόλιο. Αν βγει ποτέ δηλαδή...

Μωβ Καλικάντζαρος

Ανώνυμος είπε...

Α.Μ.
Ονειρεύεσαι σταλινικό καθεστώς που θα τυρρανεί τους πολίτες και θα ελέγχει στυγνά λόγια, ενέργειες και πράξεις και σκέψεις...

Ανώνυμος είπε...


Διάσημη Γερμανίδα Νευρολόγος - νευροφυσιολόγος προειδοποιεί: «Γιά παιδιά και εφήβους, πρέπει οι μάσκες απολύτως να απαγορεύονται ! »
===============================================
Η Γερμανίδα Νευρολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής η Δρ Margarite Griesz-Brisson κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάσκες. Είναι ειδικευμένη νευρολόγος και νευροφυσιολόγος, με διδακτορικό στη φαρμακολογία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νευροτοξικολογία, την περιβαλλοντική ιατρική, τη νευροαναγέννηση και τη νευροπλαστικότητα καί προειδοποιεί:
“η στέρηση οξυγόνου προκαλεί μη αναστρέψιμες νευρολογικές βλάβες….οι μάσκες προκαλούν οξυγονική αποστέρηση και διαρκή νευρολογικά συμπτώματα ιδίως στους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους των παιδιών”…
Να τι λέει μεταξύ άλλων για τις μάσκες και τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο σε βίντεο:

«Η αναπνοή του αέρα που αναπνέουμε αναμφίβολα θα δημιουργήσει έλλειμμα οξυγόνου και κορεσμό διοξειδίου του άνθρακα. Γνωρίζουμε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ ευαίσθητος στην στέρηση οξυγόνου.
Υπάρχουν νευρικά κύτταρα, για παράδειγμα στον ιππόκαμπο, τα οποία δεν μπορούν να περάσουν περισσότερο από 3 λεπτά χωρίς οξυγόνο – δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Τα οξεία προειδοποιητικά συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, υπνηλία, ζάλη, δυσκολία συγκέντρωσης, αργός χρόνος αντίδρασης – που είναι αντιδράσεις του γνωστικού συστήματος.(σσ. αφορά κυρίως την εκπαίδευση)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

http://www.kivotoshelp.gr/index.php/orthodoxo-bhma/2302-diasimi-germanida-nevrologos-nevrofysiologos-proeidopoiei-gia-paidia-kai-efivous-prepei-oi-maskes-apolytos-na-apagoreyontai

Ανώνυμος είπε...

Μερίδα κληρικών μας ψεκάζουν με το κήρυγμα τους στις εκκλησίας. Ας τα λένε εκεί. Δημόσιο λόγο και κριτική σε θέματα που δεν τους αφορούν να μην παίρνουν. Είναι κληρικοί ούτε γιατροί ούτε υγειονομικοί. 12 Οκτωβρίου 2020 - 2:28 μ.μ.
========================================
Υπάρχουν κάποιοι πού δυστυχώς είναι ψεκασμένοι από μόνοι τους, δεν χρειάζεται να τους ψεκάσει άλλος. Κυκλοφορούνε μπαμπουλωμένοι με τις μάσκες και λίγο ακόμη αν τους χουγιάξει κανένας Χαρδαλιάς είναι ικανοί να βάλουνε αδιαμαρτύρητα και μπούργκα.. Αυτό δυστυχώς είναι το κλίμα των Νεοελλήνων. Έχουν πάθει παράκρουση από τον φόβο τους…Τρέμουν μόλις δούνε ελεύθερο άνθρωπο πού δεν φοράει ντορβά στο στόμα του και αλλάζουν πεζοδρόμιο, τρέμουν μη και πηδήσει επάνω τους κανένας κόβινγκ λές και ο ιός είναι κανένα καγκουρώ και πηδάει δεξιά – αριστερά…Κρίμα στην νοημοσύνη τους! Κάνανε συνέδριο εδώ στην Αθήνα πρό ημερών διάσημοι ξένοι λοιμωξιολόγοι ακόμη και νομπελίστες και οι εφημερίδες το απέκρυψαν…
Γιατί παρακαλώ ; Καλέσανε μάλιστα και τον κ.Τσιόρδα, Μόσαλο, κλπ και δεν καταδέχθηκε κανένας τους να έλθη να πεί αυτά πού μας λέει καθημερινά ο καθένας δικός μας, «ειδικός» …Ρίξανε μάλιστα από το FB κάθε σχετική διαφήμιση, κανένα ξενοδοχείο δεν τους έδωσε αίθουσα να μιλήσουν και η αίθουσα «Παρνασσός» πού είχανε κλείσει την ακύρωσε τελευταία στιγμή. Αναγκαστήκανε οι επιστήμονες αυτοί να δουλέψουν με τηλεδιάσκεψη, δυστυχώς λοιπόν κάποιοι δεν θέλουν να ακουστεί άλλη φωνή πλήν των δικών μας των «ειδικών». Αυτά δεν είναι ύποπτα; Καλά λοιπόν αυτά δεν τα βλέπουμε; ---------------Μόνο ξέρουμε να λέμε τους άλλους «ψεκασμένους», μη έχοντας σαν τα μικρά παιδάκια να αρθρώσουμε άλλη λέξη…Μετά μας φταίνε οι κληρικοί πού μιλάνε, μας φταίει ο παπα Τάσος και ο κάθε παπαΤάσος…Τί είδος Χριστιανική "δικαιοσύνη" έχουν κάποιοι δεν μπορώ να το καταλάβω, ούτε Θεό φοβούμενοι μ΄αυτά πού κάνουν ούτε τούς ανθρώπους ( αδελφούς;) εντρεπόμενοι...