Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ

 
Σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2020, ο ταπεινός ποιμένας της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ανεχώρησε εκ χώρας ζώντων προς την Άνω Ιερουσαλήμ.

Παρά τις άοκνες και θυσιαστικές προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του 424 ΓΣΝΕ, δεν κατέστη δυνατό να διατηρηθεί εν ζωή. Εκφράζονται δημοσίως ευχαριστίες προς τα στελέχη του νοσοκομείου αλλά και προς όλους όσους ανέπεμψαν προσευχές και δεήσεις υπέρ αναρρώσεως του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ.

Εκ της πρωτοσυγκελλίας

Υπήρξε αγαπητός και απέπνεε σεβασμό σε όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε, και να γευθούμε την αγάπη του ως στοργικού Πατέρα. Η απουσία του από την Εκκλησία της Ελλάδος και την Καστοριά θα είναι αισθητή διότι άφησε την σφραγίδα του στην εκκλησιαστική αναγέννηση της λαχούσης περιφερείας του και ο λόγος του ήταν πάντα με πνεύμα Εκκλησιαστικό και Πατερικό. Έζησε ως ασκητής πραγματοποιώντας καθημερινά την Θεία Λειτουργία.
Ας μην μας ξεχνά όσους τον αγαπήσαμε!
Ασπάζομαι ευλαβώς το αγιασμένο χέρι του και ζητώ τις πρεσβείες του στο επουράνιο πλέον Θυσιαστήριο.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκφράζω την θλίψη μου για την απώλειά του.
Δεν πρόσεξε… τόσο καιρό η Καστοριά ήταν στο κόκκινο και αυτός δεν θα έδωσε την σημασία που έπρεπε. Ας γίνει μάθημα ο θάνατός του σε όσους αγνοούν ή λένε ότι δεν υπάρχει πανδημία.

Ανώνυμος είπε...

Μπορούσε να προσφέρει πολλά γιατί ήταν νεότατος. Ξεχωριστός άνθρωπος με πνευματική κοινωνικότητα.
Καλό Παράδεισο!!!

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη αυτού.Πιστευω ότι ήταν από τους καλύτερους Ιεράρχες μας.Φευγουν οι άγιοι άνθρωποι καί η ανασφάλεια μας μεγαλώνει, αυτή την δύσκολη εποχή πού χρειαζόμαστε περισσότερο πνευματική τροφή καί βοήθεια...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν κατάλληλος για Αρχιεπίσκοπος, Αρχιερέας ο οποίος κράτησε το αξίωμα του ψηλά, μίλαγε όταν έπρεπε καί πάντα ευαγγελικά χωρίς συμβιβασμούς. Αιωνία ή μνήμη του.

Ανώνυμος είπε...

ΉΤΑΝ ΈΝΑ ΑΠΌ ΤΆ ΛΊΓΑ ΔΙΑΜΆΝΤΙΑ ΤΉΣ ΙΕΡΑΡΧΊΑΣ. ΕΠΊΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΏΝ ΚΑΊ ΌΧΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΏΝ.
ΚΑΛΌ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά,τα σίδερα είναι μπροστά μας καθε μέρα,τα διαμάντια είναι κρυμμένα καί χαρά σε όποιον τα κατέχει.Φεγγοβολουν όσο κι αν είναι κρυμμένα , ενώ ο σίδηρος σκουριάζει καί με τον αέρα....

Ανώνυμος είπε...

Φλογερός Ιεράρχης,με άπειρη αγάπη στην εκκλησία,στην πατρίδα καί την Καστοριά.