Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΓΚΑ

 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΓΚΑ
 
Μέσα σε ευφρόσυνο και πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η κοσμοσωτήριος εορτή της Ενανθρωπήσεως του Λόγου του Θεού με αποκορύφωμα την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τόσο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας όσο και στις άλλες ενορίες της Μητροπόλεως. 





Προηγουμένως τα σχολεία «ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ» της Κανάγκα παρουσίασαν μια ωραιότατη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με θέμα «Οι καρδιές μας, θρόνος του Θεού». Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος τονίζοντας πως οι καρδιές μας γίνονται θρόνος του Θεού όταν είναι καθαρές και ταπεινές διότι η ταπείνωση είναι η στολή της Θεότητος κατά τον Ιερό Χρυσόστομο όπως αποδεικνύεται από το κοσμοσωτήριο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Χριστού.


Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε μικρούς και μεγάλους μεταφέροντας και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’.
Προηγήθηκαν, βεβαίως, σε όλες τις ενορίες βαπτίσεις των κατηχουμένων που ξεπέρασαν τις 500 από τις οποίες άλλες πραγματοποιήθηκαν σε Ιερούς Ναούς και άλλες σε ποτάμια και σε υπαίθριους χώρους των χορτοκαλύβων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κανάγκας π. Καλλίνικο, τον Εφημέριο του χωριού π. Εφραίμ, τον Ιερέα π. Νικόλαο και τον Διάκονο π. Ραφαήλ από την Κανάγκα έφθασαν στο χωριό Νσαπού όπου βάπτισαν 41 ανθρώπους ενώ την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, μετά από την  Ακολουθία των Μ. Ωρών και την Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, βάπτισε μαζί με κληρικούς του 110 κατηχουμένους. Στην Ιερά Μητρόπολη την προετοιμασία του Μυστηρίου ανέλαβαν όπως κάθε φορά οι αδελφές της Ιεραποστολής.











































 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίνει μάχη ο Άγιος Κανάγκας,με όλες του τις δυνάμεις.Ο θεός νά τόν ενδυναμώνει.Να έχει καλή καί καρποφόρα χρόνια με υγεία. Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης προσφέρει έργο σημαντικό στον ευαγγελισμό ψυχών προς την Εκκλησία. Ευχαριστούμε τον κ. Ιστολόγο για την ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Να βαδίζει στα χνάρια του Αγίου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου , ευχόμαστε!
Με ταπείνωση και απλότητα.

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιο το έργο. Χαίρονται οι προκάτοχοι μακαριστοί μεγάλοι ιεραπόστολοι, σίγουρα επευλογούν από τον ουρανό, βλέποντας τον σπόρο που έριξαν να βγάζει τόσους καρπούς. Χαιρόμαστε και εμείς οι Χριστιανοί που στο κέντρο της Αφρικής ακούγεται ο λόγος του γεννηθέντος Χριστού. Ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος κάνει υπερήφανη την Ορθόδοξη Ελλάδα! Καλή Χρονιά!