Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Μυστήριον ξένον | Χριστουγεννιάτικη ταινία της Ελληνικής Παιδείας



Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους για τα παιδικά χρόνια του Αγίου Νεκταρίου από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία»
 
Με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου αλλά και τις Άγιες ημέρες που διανύουμε, κατά τις οποίες η ανθρωπότητα γιόρτασε μέσα σε ατμόσφαιρα ανασφάλειας, το Μέγα Μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος Χριστού, τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» θέλησαν να προβάλλουν τη μορφή του Αγίου Νεκταρίου.
 
Ο μεγάλος αυτός Άγιος του προηγούμενου αιώνα υπήρξε πρότυπο θυσιαστικού πνεύματος, υπομονής και συγχωρητικότητας. Αρετές που ασφαλώς δεν διακρίνουν τον σύγχρονο άνθρωπο των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων, ο οποίος παραμένει ωστόσο τόσο μικρός και ανήμπορος μπροστά στην πρόκληση μίας απροσδόκητης πανδημίας.
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, δημιούργησαν μία μικρή ταινία με περιεχόμενο επίκαιρο και σχετικό με τα παιδικά χρόνια του Αγίου Νεκταρίου.
 
Αποτελεί μία μικρή προσφορά στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, μια και η Σχολική γιορτή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των γνωστών περιορισμών.
 
Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή των παιδιών να χαρίσει μία αίσθηση ανάτασης και ελπίδας στο βεβαρημένο κλίμα των καιρών μας.
 
Το video είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/wuTrawLT2v8


Δεν υπάρχουν σχόλια: