Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Η αναρχία σε όλη της την δόξα.... και στην Εκκλησία

 

Η Πάτρα είναι στο «κόκκινο» εξαιτίας ορισμένων ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η δική τους άποψη: «Δεν κινδυνεύω. Δεν υπάρχει πανδημία». Αυτοί όλοι, επί μήνες «τώρα μας χορεύουν στο ταψί», χωρίς η πολιτεία να προστατεύει τον ευάλωτο πληθυσμό. Οι αστυνομικοί όπως έχω γράψει, πίνουν τους καφέδες τους στον δρόμο.  Η αναρχία σε όλη της την δόξα, αυτοί όμως δεν βλέπουνε και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πόσο σοφοί οι παλαιότεροι που ουδέποτε τοποθετούσαν Δημόσιο Λειτουργό στον τόπο καταγωγής του, που ο ένας γνωρίζει το άλλο, και αρχίζουν τα αλισβερίσια και τα τυφλά μάτια.
Επί μήνες προσέχω, να πειθαρχώ στην Πολιτεία και να υπακούω στην Διοικούσα Εκκλησία. Μάρτυς μου ο Θεός.
 
Την Παρασκευή (29-1-2021) πήγα να κάνω πληρωμές στην Εθνική Τράπεζα Τριών Συμμάχων στην Πάτρα. Περίμενα υπό βροχή κάτω από την ομπρέλα μου 40 λεπτά, με κρύο και αέρα. Εντός της Τράπεζας όλα τα προβλεπόμενα. Λίγος κόσμος, σύσταση για απολύμανση χεριών, και όλοι μάσκα. Με εξυπηρέτησαν έφυγα.
 
Σήμερα ξεκίνησα να εκκλησιασθώ. Οι οδηγίες λένε 9 άτομα. Δεν συμφωνώ με τον ελάχιστο αριθμό. Αλλά κατά το λατινικό «σκληρός νόμος, αλλά νόμος». Έσπευσα μέσα στα μαύρα χαράματα για να προλάβω να μπω. Περίμενα υπό τσουχτερό κρύο μέχρι να ανοίξουν, προσκύνησα τις εικόνες, πήγα και κάθισα.  Κάποια στιγμή ρίχνω μια ματιά και βλέπω αντί για 9 να είναι κατά το Ευαγγελικό 79, και ο ιερέας να λέει: όποιος δεν μπορεί να φοράει την μάσκα να πάει στον γυναικωνίτη. Κοιτάζω στον γυναικωνίτη το αδιαχώρητο.
Απελπισμένος από την εκκλησιαστική ανομία και αναρχία έφυγα.
 
Επιτέλους, να σταματήσει ο εμπαιγμός των εκκλησιαστικών ανθρώπων, και  ειλικρινά να πουν: «δεν δεχόμαστε περιορισμούς στους ναούς θα μπαίνουν όσοι έρχονται 200 άτομα και όσοι ακόμα». Το να λένε όμως,  εμείς ακολουθούμε τις υποδείξεις της Συνόδου και του Κράτους, είναι ψέμα και αμαρτία. Να πουν την αλήθεια: «δεν τα ακολουθούμε διότι δεν είμαστε υπό την κρατική εξουσία, ούτε υπό τις υγειονομικές υποδείξεις. Εδώ είναι το δίκιο του προϊσταμένου εφημερίου, που δεν ακούει ούτε Κράτος, ούτε Μητροπολίτη». 
 
Πατέρες Συνοδικοί, και οι λοιποί Μητροπολίτες, κληρικοί εφημέριοι των ναών,  ξεκαθαρίστε την θέση σας, για να γνωρίζει και ο κάθε ένας από μας ποια παράταξη θα διαλέξει. Διότι 11 μήνες τώρα υπάρχουν παρατάξεις παρατάξεων στην διοικούσα Εκκλησία κάθε παπάς και βιλαέτι κάθε πιστός και φλάμπουρο.
 
ΥΓ. Το ότι θα τα ακούσω για αυτά που γράφω, από φίλους κληρικούς όλων των βαθμίδων, δεν με νοιάζει. Ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή.  Έχω ηλικία, νου, και κρίση. Κάποτε πρέπει να τα ακούν δημόσια και αυτοί που στο όνομα του Χριστού κάνουν ότι τους κατέβει.
Φίλοι επίσκοποι, κληρικοί και λαϊκοί μην μου τηλεφωνήσουν ή να εκθέσουν απόψεις με mail θετικές ή αρνητικές. Τους προειδοποιώ ότι θα δημοσιοποιηθούν. Ότι επιθυμούν από εδώ και επώνυμα.  

Α.Κ.Κ.    

25 σχόλια:

Αλεξανδρεύς είπε...

Να αγιασει η γλώσσα σου!
Γιώργος Μαρκάκης

Pater Peter είπε...

Αδελφέ εν Χριστώ,υπενθυμίζοντας τις ευαγγελικές διατυπώσεις, "Αλλήλων τα βάρη...","τον θέλοντα αγγαρεύσε σε εν μιλιον ύπαγε...","ο μη συνάγων μετ εμού...", και άλλα πολλά γραμμένα και άγραφα, παρακαλώ: "Μη φοβού, μόνον πίστευε και..."! Ή λαϊκίστικα:"... μπόρα είναι θα περάσει". Ερρωσο!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα. Μπράβο σας για το θάρρος της γνώμης σας.
Στην Αθήνα σήμερα βρήκαμε κλειδωμένες πόρτες σε 2 κοντινές μας εκκλησίες, διότι ήμασταν υπεράριθμοι.
Στην Πάτρα δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο από συγγενείς και φίλους.
Με εκτίμηση
Αλέξανδρος Χ. Παναγιωτόπουλος

Αναστάσιος είπε...

Ευχαριστώ για τα μηνύματα που έχω λάβει.
Όσα δεν έχουν ταυτότητα προέλευσης και γράφουν μόνο το ονοματεπώνυμό τους θα τους παρακαλέσω για να είμαι συνεπής προς αυτό που έγραψα «Ότι επιθυμούν από εδώ και επώνυμα.» να στείλουν το μήνυμα στο anastasios2009@yahoo.gr και θα το δημοσιεύσω. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνουν μόνο για εμένα.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Unknown είπε...

Εύστοχος και καυστικος.
π. Παν. Ροδης

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Ως Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος την Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Ανάσταση και στο πανηγύρι του Ναού μας καλούσαν οι προϊστάμενοι των ναών για να επιβληθεί η τάξη. Πολλές φορές για να διώξουμε παιδιά από τον περίβολο που έπαιζαν σε απογευματινές ακολουθίες κλπ.
Τώρα που δεν προσκαλούν τους συναδέλφους οι κληρικοί αλλά η ΚΥΑ ή ο κόσμος τα Αστυνομικά όργανα έγιναν οι κακοί.
Ας διαλέξουν πως μας θέλουν.
Πέτρος Αμανατιάδης
Συνταξιούχος Αστυνομικός Διευθυντής

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Οι Κανόνες στην εξομολόγηση είναι οι νόμοι της Εκκλησίας μου έλεγε ο Πνευματικός μου. Τώρα οι Νόμοι της Πολιτείας είναι πάρτε όποιον σας αρέσει. Διαπιστώνω πως μερίδα του κλήρου είναι κατώτερη των περιστάσεων. Έπρεπε να έλθει αυτή η εποχή για να καταλάβω πόσο «μικρός» ήταν ο πνευματικός που κανόνιζε τα της ζωής μου. Ας πρόσεχαν οι Μητροπολίτες ποιόν χειροτονούσαν!!!!!!!!!!
Μαρία Ασημακοπούλου
Κυψέλη

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

κ. ΑΚΚ δεν είσαι και εσύ νόμιμος και εντάξει έναντι του Θεού και των ανθρώπων.
Έπρεπε να πάρεις ένα τηλέφωνο να έλθουν οι αρμόδιοι για να βάλουν πρόστιμα σε όλους όσους ήταν εντός ως υπεράριθμοί. Έτσι το πάθημα θα γινόταν μάθημα.
Με μια καταγγελία εδώ χωρίς στοιχεία, μην νομίζεις ότι απαλλάχθηκες από τις ευθύνες σου.
«Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.»
Β. Παντέλογλου

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Για νέο μας το γράφεις. Στον ναό που πήγα τα Θεοφάνια ο παπάς μας επέβαλε να βγάλουμε τις μάσκες γιατί ο χώρος ήταν άγιος.
Μ. Χ.

Αναστάσιος είπε...

Πόσο χαίρομαι που αμέσως αντιδρούν οι επισκέπτες.
Με ρωτάει κάποιος: «Δεν είπες ότι δημοσιεύεις μόνο τα επώνυμα; Ή κάνω λάθος; Το 10,34 μμ που έχει μόνο τα αρχικά Μ.Χ. γιατί το δημοσίευσες;»
Το δημοσίευσα διότι υπάρχει το mail στο οποίο αναγράφει τα στοιχεία του.
Αφορμή ψάχνεις.

ΥΓ. Ως τώρα το κείμενο το διάβασαν 3.462 ψυχές. Τους ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Μην με παρεξηγήσεις. Δεν είσαι μεγάλη προσωπικότητα. Αλλά σε βλέπω να σου διαβάσουν ενώπιον κάποιας εικόνας αφορισμό. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τους αντιφρονούντες.
Συμφωνώ με όσα γράφεις και τα υπογράφω.
Γρηγόρης Μπουρής

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Πήγατε σε λάθος ναό την λάθος ημερα. Έπρεπε να πάτε ένα χρόνο πριν. Δεν σας λέω για μετά γιατί με αυτά τα μυαλά που υπάρχουν όχι μόνο σε ναούς, και δρόμους, και καταστήματα, και πάρκα σε ελλάδα και εξωτερικό και του χρόνου την βλέπω δύσκολη την κατάσταση. Όσοι βεβαίως βεβαίως επιζήσουν.
Ναυσικά Π.

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Θα σας πω αυτό που είπε ιερέας της Διοικούσας Κρατικής Εκκλησίας της Πάτρας σήμερα όπως το διάβασα στο the best «Ένας είναι ο ιός. Ο Υιός του Θεού.
Ο άλλος δεν υπάρχει»
Μην φοβάστε η αλήθεια είναι στην Εκκλησία. Όποιος λέει τα αντίθετα είναι όργανο του αντίχριστου.
Αθανάσιος Πετρογέρακας
του Πατρίου Εορτολογίου

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Μπράβο σας. Είστε η φωνή μας στο κείμενό σας αυτό.
Αλεξάνδρα Πεχλιβανίδου
Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Η μάσκα μέσα στο Ναό είναι θανάσιμο αμάρτημα. Οι ασθένειες μέσα στον ναό δεν υφίστανται. Λάθος το όλο σκεπτικό σας. Μην ακούτε τους οικουμενιστές Μητροπολίτες και ιερείς. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μας έχει πολλά για αυτούς.
Γεράσιμος Μαρκουλάτος

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...


"Χαίρε Χ Α Ο Σ αβυσσαλέο" ! Ιδού και οι Ηρακλείς της "Ορθοδοξίας" . Και ο Θεός στις προσταγές τους ! Α π ο κ α λ υ π τ ι κ ό ! Τάδε έφησαν ! Κι αν τολμάει ο Θεός ας μην τους επιβραβεύσει ! Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΑΛΛA ΔΕΝ ΠΕΡΗΜΕΝΕΣ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 9 ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ 109 ΘΑ ΒΑΛΟΥΝΕ.ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΥΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΙΟΣ ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ. ΜΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.ΣΠΥΡΟΣ.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
Πολύ σωστές οἱ παρατηρήσεις σου.
Ὁ Παναγιώτατος Οἰκουμενικός Πατριάρχης μας εἶπε ὅτι μέ τόν covid-19 "δέν κινδυνεύει ὁ Χριστός ἀλλά οἱ χριστιανοί, δέν κινδυνεύει ἡ πίστη ἀλλά οἱ πιστοί" καί ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀλβανίας εἶπε ὅτι δέν εἶναι κακό νά φοροῦμε μάσκα στήν Ἐκκλησία γιά τήν ὑγεία μας, τό κακό εἶναι νά μήν εἴμαστε μασκαράδες στόν τρόπο τῆς ζωῆς μας.
Ἄς εἴμαστε ὅλοι μας προσεκτικοί καί ἄς κάνουμε ὑπομονή καί προσευχή θερμοί.
Μέ πολλή ἀγάπη Χριστοῦ καί εὐχές
π. Νικόλαος

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Το κακό έχει παραγίνει. Η υποκρισία των εκκλησιαστικών συμβουλίων δεν έχει όρια.
Μαίρη Φώσκολου

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Συμφωνώ σε όσα με λεπτότητα και σεβασμό γράφεις για τους κακούς χειρισμούς μερικών εφημερίων που δρουν ανεξέλεγκτα ως αναρχικοί μέσα στον χώρο της Εκκλησίας. Από ιερείς που όχι μόνο δεν έχουν σεβασμό στον Μητροπολίτη τους αλλά θέτουν σε κίνδυνο εμάς τους πιστούς.
Χρόνης Παναγιωτίδης

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Σε ποιο ναό πήγες κ. Κωστόπουλε. Η μάνα μου μου είπε ότι ήταν τρεις και ο κούκος την Κυριακή στην Εκκλησία. Είναι ναός μεγάλος που ο παπάς φωνάζει όσους φορούν μάσκα. Τα κατάφερε… τώρα είναι με τους ψάλτες και κάτι 80αρες σαν την μάνα μου.
Άκης Τσαχουρίδης
Περιοχή Πέλλας

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Καλά να πάθεις. Εγώ κοιμήθηκα και παρακολούθησα από τηλεόραση αν και δεν είμαστε στο κόκκινο αλλά υπάρχει συνωστισμός. Που να τρέχω
Γεράσιμος Αποστολίδης

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το παρακάτω μήνυμα.

Όχι στο κόκκινο αλλά στο αυτοκρατορικό πορφυρό χρώμα είναι η Πάτρα σας. Βλέπω μεγάλα νούμερα στο διαδίκτυο. Έχουν μερίδιο ευθύνης και οι ευλαβέστατοι εφημέριοι για αυτή την τραγική σας κατάσταση. Ο λόγος σας προφητικός. Αλλά οι αποδέχτες κουφοί.

Στέφανος Σκαρπέλλος είπε...

Συμφωνώ απολύτως!
Έχετε μέγα δίκαιο!
Δυστυχώς παραμένουν αμετανόητοι...

Ανώνυμος είπε...

Η Αποστολική των Πατρών πόλη είναι από χθες σε κατακόκκινο lockdown. Πολλοί έχουν ευθύνη φορείς και θεσμοί. Καθώς και οι απείθαρχοι όπως οι Ισραηλίτες Πατρινοί. Επιθυμώ να σταθώ στην Εκκλησία που πάντα δίδασκε την συνέπεια στις πράξεις μας. Είναι σε όλους μας γνωστή η απείθεια των κληρικών της πλειοψηφίας της πόλης μας στην προϊσταμένη Αρχή τους τον Μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο. Δεν θα απαριθμήσω τα όσα πίσω λέμε πολλές και πολλοί για κληρικούς που συνέβαλαν στην εξάπλωση του κορωνοϊου με το απαιτούν να μην φορούν οι πιστοί μάσκα στο ναό που υπηρετούν. Είναι γνωστοί σε μας, και στον Μητροπολίτη θέλω να ελπίζω. Τα γράφω αυτά με πόνο ψυχής διότι είχα περιστατικό στο άμεσο περιβάλλον μου. Τώρα που αρχίζει το νέο lockdown θέλω να υπενθυμίσω.... Προ ετών κατά το Μυστήριο Βαπτίσματος κληρικός τηλεφωνούσε. Η εφημερίδα τον τράβηξε φωτογραφία και τον κατήγγειλε δείχνοντας την φωτογραφία του σε πρωτοσέλιδο. Ο Μητροπολίτης μας του αφαίρεσε αμέσως το οφίκιο του ιερέα και ως σήμερα δεν του το έχει επιστρέψει γιατί δεν βλέπω να το φοράει, στον άλλο κληρικό αρχιμανδρίτη έδωσε πασαπόρτι για άλλη Μητρόπολη. Διάβασα προ ολίγου ότι ο Μητροπολίτης Καλύμνου έθεσε σε αργία κληρικό επί δύο μήνες και έκλεισε τον ναό το ίδιο διάστημα γιατί δεν έχει να τον αναπλήρωση, για απειθαρχία στις εντολές του και στο νόμο. Εδώ στην Πάτρα τι θα γίνει; πόσοι θα μπουν και αύριο που δεν επιτρέπουν σε μας να μεταβούμε σε ναούς και θα είναι χωρίς μάσκες; Για αυτούς τους κληρικούς δεν θα επιβληθεί καμία ποινή αργίας όπως στην Κάλυμνο; δεν θα αφαιρεθούν θέσεις προϊσταμένων; δεν θα αφαιρεθούν οφίκια; όπως στον κληρικό που μιλούσε στο τηλέφωνο κλπ κλπ Ως δημόσια υπάλληλος ήταν αδιανόητο να παραβώ τις Εγκυκλίους του Υπουργείου, του προϊσταμένου, και του διευθυντού μου. Θα γινόταν διοικητική ανάκριση και θα είχα στέρηση βαθμού. Στην Εκκλησία είναι «το κάνει καθένας ότι θέλει»
Λαμπρινή Ξ. Ντινοπούλου

ΥΓ. Παρακαλώ για την δημοσίευση.