Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Παγωτό για σκύλους.

Όταν ήμουν παιδί έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο από την σειρά: «Τα Παράξενα της Κοινωνίας» με θέμα  ‘’Σκυλολατρεία’’  του Αρχιμ. Χαράλμπου  Βασιλόπουλου. Τα χρόνια πέρασαν και οι άνθρωποι αντί να φροντίζουν τα ζώα τα λατρεύουν. Ζούμε σε μια εποχή σκυλολατρείας και ζωολατρεία γενικότερα. Στην τηλεόραση οι φιλοζωικές οργανώσεις μας ενημερώνουν για την προστασία των ζώων, και καλά κάνουν για να γλυτώσουν τα ζώα από την ανθρώπινη αγριότητα.

Όμως  αυτό  που σας κάνω εδώ γνωστό δεν το περίμενα. Είχα δει κομμωτήρια σκύλων και άλλα παρόμοια.

Τώρα είδα και κατάστημα που πουλάει παγωτό για σκύλους.

Ο όσιος Σιλουανός γράφει: «Ένιοι προσκολλώνται εις τα ζώα, αλλ’ ούτω προσβάλλουν τον Δημιουργόν, διότι ο άνθρωπος εκλήθη ίνα ζή αιωνίως μετά του Κυρίου, βασιλεύη μετ’ Αυτού και αγαπά τον Έναν Θεόν. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχη πάθος προς τα ζώα, αλλά μόνον καρδίαν οικτίρουσαν παν δημιούργημα». Διαφορετικά κινδυνεύει να λατρεύσει «την κτίση παρά τον κτίσαντα» (Ρωμ. 1,25).

  Ο Άγιος Παΐσιος έτρεφε απέραντη αγάπη για τα ζώα και είχε αξιοθαύμαστη επικοινωνία μαζί τους. Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα, είπε ότι η αγάπη του ανθρώπου πρέπει πρώτα να εξαντλείται για τον άνθρωπο και όταν περισσεύει να πηγαίνει και προς τα ζώα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκυλιά και τα γατιά έχουν μεγαλύτερη αξία από τον άνθρωπο από κάποιες αργόσχολες κυρίες.

Ανώνυμος είπε...

Σκυλιά και γατιά, ακόμη και χιμπατζήδες και ερπετά σε κάποιες χώρες, παιρνούν βασιλικά, ενώ υπάρχουν δίπλα τους άνθρωποι που στερούνται τα στοιχειώδη και αναγκαία. Ρουχαλάκια για ζώα, σπιτάκια, καλλυντικά, βούρτσες χτενίσματος, κρεβατάκια και χίλια δυό άλλα αξεσουάρ, για να χαζεύουν οι αργόσχολοι. Κάποιος έλεγε ότι στεναχωριέται γιατί δεν εύρισκε καλτσάκια για τα δίδυμα σκυλάκια του να τους φοράει το χειμώνα για να μην κρυώνουν!! (Μνήσθητί μου Κύριε!). Του λέει τότε κάποια σκωπτικά: Να πας σε ένα κατάστημα με παιδικά και θα βρεις. Και το πίστεψε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπιαστικό ευρύτερα είναι το φαινόμενο για προσπάθεια εξίσωσης των ανθρώπων και των ζώων γενικότερα ακόμα και στην Νομοθεσία με αυστηροποίηση αφάνταστα των ποινών σε περίπτωση βλάβης των ζώων σαν να πρόκειται για ανθρώπους με ψυχές αθάνατες!
Όλα αυτά υποβιβάζουν την αξία του ανθρώπου και κοντεύουν να τον εξισώσουν με τα άλογα ζώα.

Έλληνας

Fender είπε...

Θα έλεγα ότι τα σκυλιά έχουν μεγαλύτερη αξία από τον άνθρωπο στη σύγχρονη και αρρωστημένη κοινωνία μας.

Fender είπε...

Και ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου είναι πολύ πιο σημαντικός από οποιοδήποτε σκύλο.
Μόνο αρρώστα μυαλά πιστεύουν το αντίθετο.