Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Οι αγώνες πλέον είναι για επιλεκτικές θανατώσεις

Κάποτε μιλούσαμε και κατεβαίναμε στους δρόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα μιλάνε για τα δικαιώματα των ζώων και των πτηνών! Κάποτε νοιαζόμασταν για τα δικαιώματα των παιδιών. Τώρα νοιαζόμαστε για τα δικαιώματα περιστεριών, γορίλων και σκυλιών!

Το διάβασα στο The Best. «Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους περίοικους της συνοικίας Αγίας Τριάδας στην Πάτρα η μαζική θανάτωση τουλάχιστον 10 περιστεριών το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Όλοι υπέθεσαν ότι κάποιος  δηλητηρίασε την τροφή που τους έριξε. Οι κάτοικοι δηλώνουν μάλιστα ότι έχουν υποψίες για την ταυτότητα του δράστη και πως αν καταφέρουν να αποδείξουν τη θέση τους θα κινηθούν νομικά σε βάρος του.»

Καταδικαστέα η πράξη αυτή. Να προχωρήσουν και νομικά, καλά θα κάνουν.  Για τον σάλο με τις εκτρώσεις που έχει γίνει μετά την απόφαση για την απαγόρευση της άμβλωσης στις ΗΠΑ, όπου σπεύδουν Ελληνικά κόμματα, οργανισμοί, μεμονωμένοι πολίτες να δηλώνουν την αντίθεσή τους, και την συγκατάθεσή τους στην έκτρωση δηλαδή στην θανάτωση ανθρώπινης ζωής, τι θα κάνουν; Η υποκρισία στην εποχή μας δεν έχει όρια.

Που φτάσαμε!!! να αγωνιζόμαστε για τα περιστέρια και τους γορίλες, και να σιωπούμε στην θανάτωση των εμβρύων παιδιών. Οι αγώνες πλέον είναι για επιλεκτικές θανατώσεις.  

Είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Ρόναλντ Ρίγκαν την 21η  Σεπ. 1980: «Παρατηρώ, ότι όσοι είναι υπέρ των αμβλώσεων, έχουν ήδη γεννηθεί»!

Προσθέτει ο προφήτης Ησαΐας: «Αι γάρ χείρες υμών αίματος πλήρεις...» (κεφ.1)...

Όλοι έχουν το στόμα βουλόμενο, ως και οι κληρικοί της αγίας μας Ορθοδοξίας όλων των βαθμίδων σχεδόν. Δεν τους μένει χρόνος, έχουν χοροστασίες, φιέστες, επισκέψεις υπουργών, κοινωνικές παρουσίες. Έπρεπε αυτές τις μέρες, να βγάζουν εγκυκλίους, να κηρύττουν κατά του φόνου των παιδιών, να μιλάνε κατά των αμβλώσεων και υπέρ της ζωής. Ούτε και οι λεγόμενοι θρησκευτικοί σύλλογοι έβγαλαν ψηφίσματα, είναι στις εξοχές τους, κάνουν τα μπάνια τους, και άλλοι προετοιμάζουν κατασκηνώσεις παιδιών. Όλοι αυτοί της διοικούσας εκκλησίας, και των συλλόγων περί άλλων τυρβάζουν.

Ο π. Δανιήλ Αεράκης προφητικά έγραψε προ ετών, και τους το αφιερώνω: «Μήπως ήρθε η ώρα, αντί να κάνη πανηγύρια η Εκκλησία και πολυερχιερατικά συλλείτουργα και λιτανείες με «φολκλὸρ» και επιδείξεις, να σημάνη συναγερμό ζωής; Σε λίγο θα έχουμε λείψανα και εικόνες και δεν θα έχουμε παιδιά! Και ένα παιδί, έμψυχη εικόνα του Χριστού, αξίζει περισσότερο από πολλές εικόνες.»

Ο Πάπας έλαβε θέση, οι δικοί μας γιατί σωπαίνουν;

Αναστάσιος Κωστόπουλος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να αναφέρεις και το Φανάρι. Καί εκεί άκρα σιωπή υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι άδικος και κακός. Τρέχουν οι εκκλησιαστικοί μας ηγέτες για πολλά ζητήματα και δεν υπάρχει χρόνος. Έχουν διάσπαση μητροπόλεων, εκλογές αρχιερέων, διακοπές και γιορτές δεσποτάδων. Πανηγύρια με εσπερινούς, παρακλήσεις, αγιασμούς ευχέλαια από τους εφημέριους παπάδες. Εκδρομές ενοριών, εκδηλώσεις μητροπόλεων. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους και εσύ περιμένεις καταδίκη αμβλώσεων. Τις καταδικάζουν αλλά δεν μπορούν να το που δημόσια γιατί θα πάνε αντίθετα στο ποτάμι αυτών που το υποστηρίζουν. Τώρα που μπήκε το καλοκαιράκι έχουν και πολλά γαμοβαφτίσια.

Ανώνυμος είπε...

Βαβέλ έγινε η εποχή μας. Ο άνθρωπος είναι σε δεύτερη κατηγορία. Αυτός είναι ο σημερινός πολιτισμός μας.

Ανώνυμος είπε...

Η έκτρωση είναι ένα έγκλημα εκ προ μελέτης. Απορώ γιατί σιωπούν οι πιστοί αδελφοί που είναι ψηλά στα κλιμάκια.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία μας είναι επί της λίμνης της Τιβεριάδος και έχει σιγή ιχθύος. Γιατί τα δίχτυα ψάρεψαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ανώνυμος είπε...

Τα ζώα έχουν αξία περισσότερη από την ανθρώπινη ζωή. Μιλάνε για παιδοκτονίες από τα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης, και δεν λένε τίποτα όταν η μάνα σκοτώνει το παιδί που έχει μέσα στα σπλάχνα της με την άμβλωση. Πρώτα το σεξ και μετά η ανθρώπινη ζωή είναι το σύνθημά τους ή το κορμί μας μας ανήκει. Αν κάποια σκοτώσει το μικρό παιδί της είναι μια σύγχρονη Μήδεια αλλά αμνηστεύουν τις χιλιάδες φόνισσες που πάνε ως βόλτα να ‘’ρίξουν’’ το παιδί τους. Κατάντησαν το σώμα τους κόκκινο φανάρι. Στον ξεπεσμό αυτό δεν μιλάει η εκκλησία. Θέλουν τον κόσμο να τον αρμέγουν για να γεμίζουν τα παγκάρια και τις τσέπες τους με τα τυχερά. Χάλασε ο κόσμος βρώμισε η κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια χαμένη από ετών υπόθεση. Οι φόνοι αυτοί έχουν την κάλυψη των Εθνοπατέρων μας με νόμο. Κάθε ένας πολίτης που ψήφησε κάποιο βουλευτή ως αντιπρόσωπό του στην Βουλή έχει συνενοχή. Διότι και αυτός ψήφησε υπέρ των αμβλώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Αναστάσιε για το σχόλιό σου! Πράγματι οι χριστιανοί (κληρικοί - λαϊκοί) δεν μιλάμε για το έγκλημα των εκτρώσεων.
Ο πατήρ Δανιήλ φωνάζει με εύστοχα μηνύματα στο περιοδικό του εδώ και χρόνια.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος τολμήσει και θίξει το θέμα των αμβλώσεων είναι σεξιστής και στερεί από τη γυναικα την αυτοδιάθεση του σώματος. Πριν από 5-6 χρόνια ,που τόλμησα να θίξω σε μάθημα το θέμα με την εννοια "μη χρησιμοποιείτε την άμβλωση σαν πρωτο αντισυλληπτικό μέτρο ,γιατί δεν παύει να είναι μια χειρουργική επεμβαση ,με τους κινδύνους της και την ψυχολογική επιβάρυνση" (λες και θα μπορούσα να πω κατι περισσότερο στον πανεπιστημιακό χώρο) .οι αναρχικές και ΛΟΑΤΚΙ φοιτήτριες, μου κουβάλησαν τα Εξάρχεια και έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια εναντιον μου και πάνω απ' όλα ειρωνεύθηκαν την άσπορη σύλληψη της Θεοτόκου. Βέβαια δεν έγινε τίποτα . Αλλά πώς να γίνει όταν υπάρχουν ακόμη και κληρικοί που στηρίζουν τα δικαιώματα αυτών των περιθωριακών ομάδων που μάλιστα απαιτούν να προβάλλουν τις θέσεις τους και να ακούγονται μόνο αυτοί . Όταν υπάρχουν πολιτικοί ,που χαρακτηρίζουν οπισθδρόμηση την προστασία του αγέννητου παιδιού. Όταν υπάρχουν νομικοί όροι που ξεπερνούν τους φυσικούς νόμους ,τί μπορεί να περιμένει κανείς;