Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Το Γυμνάσιο Λεχαινών και το 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών «Ηρακλής Μοσχονάς» συμμετείχαν στο τετραήμερο Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών Δράσεων με τίτλο «Ο Δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της Παιδείας» που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στις 6-9 Οκτωβρίου 2022 υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Οι εκπαιδευτικοί κ. Αναγνωστοπούλου Αναστασία και κ. Μήλεση Πηνελόπη από το Γυμνάσιο Λεχαινών και κ. Καραμπέτσου Αγγελική και κ. Δρακοπούλου Δήμητρα από το 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών, λαμβάνοντας υπηρεσιακή άδεια και με προσωπικά τους έξοδα, συνόδευσαν την αποστολή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που συμμετείχε στις δράσεις ως συνεργαζόμενος φορέας.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου οι εκπαιδευτικοί κ. Αναγνωστοπούλου και κ. Καραμπέτσου συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, παρουσιάζοντας τις περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις των δύο σχολείων, καθώς και το νεοσύστατο φροντιστήριο βιωσιμότητας του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και επέστρεψαν με νέες ιδέες και συνεργασίες για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και αυτήν τη σχολική χρονιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης για την πρόσκληση και τη διοργάνωση, το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως και την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων για το συντονισμό και τη φιλοξενία, καθώς και τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό για τη διοργάνωση της ημερίδας στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Τέλος, την κ. Κλιάρη Ιωάννα από το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και την κ. Μιχελάκη Δέσποινα από το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του Δήμου Νεάπολης - Συκεών για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: