Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Σκάψτε την αυλή του Αγ. Δημητρίου γιατί με πατάτε - Αγ. Ισίδωρος- Βαλή Μεσσαράς Κρήτης | Σοφία Χατζή

Σκάψτε την αυλή του Αγ. Δημητρίου γιατί με πατάτε - Αγ. Ισίδωρος- Βαλή Μεσσαράς Κρήτης | Σοφία Χατζή 
 
Σκάψε στην αυλή του Αγ. Δημητρίου, γιατί με πατάτε! Είμαι μαζί με τα δύο μου παιδιά» είπε ο ιερέας Τσιτέρης στον παντοπώλη του χωριού Βαλής στην Κρήτη. Κι έτσι βρέθηκαν τα λείψανα τους Το όνειρο του μπακάλη στην Κρήτη που αποκάλυψε τον «Άγιο Τσιτέρη» | Όσιοι μάρτυρες Ισίδωρος και τα τέκνα του.
 Η συγκλονιστική ιστορία του οσιομάρτυρα ιερέα και των τέκνων του, που το 1953 εμφανίστηκε στον παντοπώλη Βαφοδημήτρη στον Βαλή Μεσσαράς και είπε: «Σκάψε στην αυλή του Αγ. Δημητρίου, γιατί με πατάτε! Είμαι μαζί με τα δύο μου παιδιά» Μαρτυρίες από την Ελισάβετ Καραταράκη και το γιό της Νικόλαο Καραταράκη.
ΡΑΔΙΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 16.01.2020
 Μια εκπομπή της Σοφίας Χατζή, στο σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας 91.2 FM που μεταδίδεται τις εργάσιμες μέρες, κάθε μεσημέρι στις 12:10 έως 13:00.
Επιμέλεια ήχου & μουσικής: Βαγγέλης Σφακιανάκης δείτε περισσότερα στο youtube...
ΡΑΔΙΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: https://www.youtube.com/playlist?list=PLVOw7e45N8AfBDlBujCCViMyx36BQGksz 
δημιουργία βίντεο: kkaratz@gmail.com 
Η μνήμη των οσίων μαρτύρων Ισιδώρου και των τέκνων του, Γεωργίου και Ειρήνης, τιμάται στις 18 Οκτωβρίου, την ημέρα που βρέθηκαν τα λείψανα από τον Βαφοδημήτρη. Στο χωριό Βαλή, τόπο καταγωγής και μαρτυρίου των Αγίων, τελείται Ιερά Πανήγυρις ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας της Εκκλησίας της Κρήτης Μακάριου με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται ελπίζοντας στον λόγο του μεγάλου Βασιλείου «Όποιος αγγίξει λείψανο Αγίου παίρνει κάποια δύναμη αγιασμού από τη Χάρη που βρίσκεται στο σώμα. Γιατί είναι τίμιος ενώπιον του Κυρίου ο θάνατος των οσίων του». Αν παρ’ όλα αυτά μέσα στον ορθολογισμό μας αναρωτιόμαστε ακόμη γιατί τα λείψανα έχουν τόσο σημαντική θέση στη ζωή των πιστών, έρχεται και η απάντηση του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου να συμφιλιώσει την καρδιά με τη λογική: «Τις ψυχές τους πήρε Αυτός και τα σώματά τους τα έδωσε σε μας, ώστε να έχουμε σαν μία συνεχή ανάμνηση της αρετής τα άγια λείψανά τους». «Χορείαν μαρτυρικήν τής Τριάδος ισάριθμον τήν δείξασαν θαυμαστώς επ’ αλλήλοις οράσεσι τόν τόπον εν ώ έκειντο κρυπτώς τά σκήνη αυτών... (Απόσπασμα από το κοντάκιον Ασματικής Ακολουθίας των Μαρτύρων)
#sofiachatzi  



Δεν υπάρχουν σχόλια: