Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Την Βρετανίδα συγγραφέα Ε. Κάουελ τίμησαν στην Μεθώνη

Την Βρετανίδα συγγραφέα Ε. Κάουελ τίμησαν στην Μεθώνη
Ένα έργο λογοτεχνίας που προβάλλει τον τόπο μας….
Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης, με αφορμή το πρώτο βιβλίο της Βρετανίδας συγγραφέως Έμμα Κάουελ. Με τίτλο «Ένα τελευταίο γράμμα από την Ελλάδα», η δράση του εκτυλίσσεται στην Ελλάδα, και μάλιστα στην Μεθώνη, την οποία προβάλλει ως έναν χώρο ομορφιάς για καθένα που επισκέπτεται την Ελλάδα. Η όλη υπόθεση αφορά την πορεία ενός έρωτα μιας Βρετανίδας που έρχεται στην Μεθώνη ως επισκέπτρια, με έναν Έλληνα ντόπιο.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Πεδίο και τον Σύλλογο φίλων Κάστρου Μεθώνης, υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ενώ την συντόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης κ. Αντώνης Τσιρίγος.
Για το βιβλίο και την συγγραφέα μίλησαν ο  κ. Διονύσιος Ψαλλίδας, διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης και η κ. Κατερίνα Πλακούδα, διευθύντρια Γυμνασίου Μεθώνης, που επεσήμαναν τα δυνατά σημεία του βιβλίου που μπόρεσε επί εβδομάδες να σταθεί στην λίστα των ευπώλητων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου- Νέστορος ευχαρίστησε την συγγραφέα για το έργο της.
Αγάπη για την Ελλάδα και τις ομορφιές της Μεσσηνίας….
Εκείνο που αξίζει να επισημανθεί είναι η μεγάλη αγάπη της συγγραφέως για την Ελλάδα και την Μεσσηνία, καθώς και το επόμενο βιβλίο της αφορά μία περιπέτεια στην Μεσσηνία και εντός των επομένων μηνών θα μεταφραστεί και αυτό στα ελληνικά. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο  Δρ Αγάπιος Οικονομίδης, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, που λόγω σπουδών γνωρίζει την βρετανική πραγματικότητα και την λογοτεχνία της. Με φροντίδα των διοργανωτών υπήρχε μετάφραση στων εισηγήσεων σε ελληνικά και αγγλικά.
Την εκδήλωση έκλεισε με την δική της παρέμβαση η κ. Έμμα Κάουελ, που επανέλαβε την μεγάλη της αγάπη για τον τόπο, υπέγραψε δεκάδες βιβλία της, ενώ την οργάνωση στήριξε το βιβλιοπωλείο «Ανέμελε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: