Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - «Αποκάλυψη» (Σ. Αγουρίδης)

Θέμα της εκπομπής «Ορθοδοξία και Παράδοση» η Αποκάλυψη του Ιωάννου. Προσκεκλημένος ο αείμνηστος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην ερμηνεία της Καινής Διαθήκης Σάββας Αγουρίδης. Παρουσίαση: Γιάννης Δαμαρλάκης. (Κυριακή των Αγίων Πατέρων - 4/6/95)


Η εκπομπή αυτή προσφέρει απάντηση σε πολλούς που καπηλεύονται και αυτή την περίοδο στην άγνοιά τους την «Αποκάλυψη»
Ακούστε προς ωφέλεια.
Α.Κ.Κ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ομιλία του μακαρίτη Αγουρίδη θα μπορούσε να είναι πειστική, αν δέν υπήρχε η εκπληκτική προφητεία του Ευαγγελιστή Ιωάννη για το χάραγμα που θα δώσει ο Αντίχριστος στο χέρι ή στο μέτωπο, άνευ του οποίου δέν θα μπορεί ο άνθρωπος να αγοράσει ΄καί να πωλήσει.
Τα ονόματα που αναφέρει (Νέρων, Μωάμεθ, Στάλιν, Χίτλερ, κλπ.) είναι άνευ αξίας, διότι κανείς από αυτούς δέν έκανε χάραγμα στούς ανθρώπους, ούτε τούς εμπόδισε να αγοράσουν ή να πωλήσουν.
Αρα λοιπόν, η καθησυχαστική προσπάθεια που κάνει μπορεί να φαίνεται χρήσιμη, αλλά δέν επαρκεί να ερμηνεύσει το 13ο Κεφάλαιο της Αποκάλυψης.
Η προφητεία θα επιβεβαιωθεί, όταν εφαρμοστεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων, καί γι αυτό θα πρέπει να έχουμε την καλή ανησυχία καί να παρατηρούμε τα σημεία των καιρών.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Μακαρι να μπορουσε να αναρτηθει το ακριβες κειμενο αυτης. Αθαν. Κοττ.