Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ"

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, εορτή του Οσίου Χαρίτωνος του Ομολογητού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό "Παναγία η Βοήθεια" του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ".


Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Αθανασόπουλος, εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού και υπεύθυνος του πνευματικού και ποιμαντικού έργου στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του οσίου πατρός χαρίτωνος του ομολογητού τονίζοντας πως "...οι όσιοι είναι Θεονοσταλγικές ψυχές που εγκατέλειψαν τα του κόσμου τερπνά, πήγαν στις ερήμους και στα Μοναστήρια με σκοπό να πετύχουν τον αγιασμό και την σωτηρία τους. Πάλεψαν στήθος με στήθος με τον μισόκαλο και με τον κακό εαυτό τους. Οι ομολογητές είναι αυτοί οι οποίοι, κυρίως σε δύσκολα χρόνια για την Εκκλησία, έμειναν σταθεροί στην πίστη και προέτρεπαν τους Χριστιανούς μα διαφυλάττουν την Ορθόδοξο πίστη ως κόρη οφθαλμού. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ορθόδοξη ομολογία μας δίδει πολλή ευλογία και χάρη, καθώς όπως ο Κύριός μας λέγει: πω αν τον ομολογήσουμε έμπροσθεν των ανθρώπων, θα μας ομολογήσει και Αυτός ενώπιον του ουρανίου Πατρός..." 

Επίσης ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στον πατέρα Χαρίτωνα τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του ευχήθηκε να συνεχίσει για έτη πολλά με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ζέση ψυχής και καρδίας, την άοκνη διακονία του δίπλα στους ιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, αλλά και σε κάθε πονεμένη ψυχή που αποζητά ανάπαυση και παρηγοριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: